NA DELU SO BILI VLOMILCI

Petek, 16. september 2022

V  sredo  je na Bovškem prišlo do izpada in motenj   različnih  elektronskih  povezav.  Ugotovljeno je bilo,  da  so  delavci  podjetja  na enem od gradbišč  izvajali  strojni izkop jame za drenažo  (rovokopač), pri čemer je  prišlo  do pretrganja optičnega kabla. Policisti  PP  Bovec  primer  preiskujejo  v  smeri  suma kaznivega dejanja Poškodovanje  ali  uničenje  javnih  naprav  (po drugem odstavku 318. člena KZ-1).

Včeraj popoldne je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo v naselju  Cesta  v  občini  Ajdovščina.  Neznani  storilec je vlomil skozi okno kurilnice, v druge prostore storilec ni vstopal.  Na objektu je nastala materialna  škoda  za  približno  400 evrov.

Včeraj  so  policisti  PP  Idrija obravnavali  vlom  v  stanovanjsko  hišo na območju naselja Govejk v občini Idrija.  Neznani storilec je razbil steklo in  vstopil  v  notranjost  stanovanjskega  objekta.  Pregledal je notranje prostore  in  pri tem našel in si prilastil več sto evrov gotovine.

Policisti  PP  Ajdovščina  so  včeraj v popoldanskih urah, obravnavali  vlom v zidanico v naselju Batuje (občina Ajdovščina). Neznani storilec je  v  notranjosti  našel  in  si  prilastil 120-litrski  kotel  za  žganjekuho v vrednosti okoli 500 evrov.

Včeraj  pozno  popoldne,  so  bili  policisti  PP  Idrija obveščeni,  da  se  je  na  Vojskarski  planoti  (Občina Idrija) poškodoval 54-letni  avstrijski  državljan.  Med nabiranjem gob v gozdu je na  spolzkem  terenu padel in si poškodoval nogo. Njegov padec je opazil občan, ki je poškodovanca zaradi bolečin v nogi odpeljal v ZD Idrija, kjer so mu nudili  zdravniško pomoč.

Policisti  PP  Ajdovščina  so  včeraj popoldne v Ajdovščini ustavili   in   kontrolirali  32-letnega  voznika  osebnega  avtomobila.  Odredili  so mu preizkus  alkoholiziranosti  z alkotestom,  rezultat preizkusa je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola  (0.71  miligrama  alkohola  v litru izdihanega zraka).

Policisti  PP  Bovec in policisti Enote vodnikov službenih psov iz Mirna so danes  na  podlagi  sodne  odredbe  Okrajnega  sodišča v Tolminu na območju občine  Kobarid  opravili  hišno  preiskavo in pri tem našli in zasegli pet sadik  rastlin,  za  katere  policisti sumijo, da gre za konopljo. Zasežene rastline  so poslali  v  nadaljnjo  analizo.
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
02.06.2023
13°C / 28°C
sobota
03.06.2023
16°C / 27°C
nedelja
04.06.2023
15°C / 28°C