POZIV MOREBIRNIM LASTNIKOM ZASEŽENIH ZBIRATELJISKIH KOVANCEV

Četrtek, 15. september 2022

Včeraj popoldan so policiste obvestili o vlomu v stanovanjsko hišo na Pristavi na območju Nove Gorice. Po prvih podatkih je neznanec iz notranjosti kradel zlatnino, ali so bili odtujeni tudi drugi predmeti, oškodovanci še ugotavljajo.

Policiste so včeraj obvestili o tatvini iz zaklenjenega osebnega avtomobila, ki je bil parkiran na območju naselja Dolenje (Občina Ajdovščina), medtem ko so bili oškodovanci na trgatvi v bližnjem vinogradu. Ko so se v zgodnjih večernih urah vrnili do vozila, so ugotovili, da je neznani storilec ukradel torbico z vsebino (v njej je oškodovanka imela poleg osebnih dokumentov in bančne kartice tudi gotovino). Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Včeraj popoldne so policisti v Idriji 34–letnemu moškemu v postopku zasegli manjšo količino zelene posušene rastline za katero so posumili, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Zaseženo rastlino so poslali na nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper omenjeno osebo uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanim drogami.

Policisti PP Tolmin so včeraj zjutraj obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila na dvorišču ene od stanovanjskih hiš na območju naselja Bača pri Modreju (občina Tolmin). Po prvih zbranih podatkih je neznanec včeraj v zgodnjih jutranjih urah poškodoval oz. razbil steklo na zadnjih prtljažnih vratih osebnega avtomobila in lastniku vozila povzročil za okoli 450 evrov materialne škode. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja.

Policisti Policijske postaje Ajdovščina so v preteklem obdobju pri hišni preiskavi stanovanjske hiše in drugih prostorov na območju Občine Ajdovščina pri občanu med drugim našli in zasegli tudi zbirateljske kovance »CITTA DEL VATICANO«. Ker ni znal pojasniti njihovega izvora, so policisti omenjene predmete (kovance) zasegli in jih ustrezno zavarovali v policijskih prostorih. Morebitne lastnike pa pozivajo, da se javijo. Če jih bodo prepoznali kot svojo lastnino, jim bodo po zaključenem postopku tudi vrnjeni.

Včeraj nekaj po 8. uri zjutraj so policisti OKC PU Nova Gorica prejeli več prijav občanov, da se na vozišču hitre ceste H4 med Selom in Ajdovščino nahaja več psov. Kasneje je bilo ugotovljeno, da so se trije psi pomikali proti Ajdovščini nekje do Vrtovina (viadukt), kjer so se obrnili in se vračali proti naselju Selo. V vmesnem času je enega psa povozilo osebno vozilo, druga dva psa pa sta ostala na relaciji in zbegano tekala po vozišču hitre ceste. Zaradi nevarnosti je bil ustavljen cestni promet na hitri cesti H4 med Selom in Ajdovščino (v obe smeri), promet je bil v Selu preusmerjen na regionalno cesto. O dogodku v cestnem prometu je Policija obvestila tudi uslužbence DARS. Enega psa so kasneje na vozišču hitre ceste H4 ujeli policisti Enote vodnikov službenih psov iz Mirna in ga nato predali uslužbencem zavetišča za živali v Vitovlje, drugi pes na omenjeni hitri cesti je pobegnil neznano kam. Za kadaver tretjega psa je poskrbel higienik (psi niso bili čipirani). Promet na omenjenem območju so nekaj po 9. uri sprostili in je potekal normalno v obe smeri. 

Včeraj dopoldan so policiste obvestili, da je voznica osebnega avtomobila v bližnji okolici Tolmina povozila psa. Po sedanjih ugotovitvah je peljala po glavni cesti iz Peršetov proti Tolminu, ko ji je z leve strani na vozišče nenadoma skočil pes. Voznica se trku z omenjeno živaljo ni mogla izogniti in ga je zadela s prednjim delom vozila. Omenjena žival je po trku z vozilo zbežala v bližnji gozd, na vozilu je nastala materialna škoda. Policisti PP Tolmin so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
03.10.2023
12°C / 26°C
sreda
04.10.2023
13°C / 23°C
četrtek
05.10.2023
11°C / 25°C