V PROMETNI NESREČI V NOVI GORICI LAŽJE POŠKODOVANA VOZNICA ELEKTRIČNEGA SKIROJA

Torek, 13. september 2022

V  prometni  nesreči v Novi Gorici lažje poškodovana voznica električnega skiroja

Včeraj,  12.  septembra ob 18.32, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na  Ulici  tolminskih  puntarjev  v Novi Gorici, kjer je voznik osebnega avtomobila  trčil  v voznico električnega skiroja. Ugotovljeno je bilo, da je pred prehodom za pešce ustavil starejši voznik, ker je  pred  prehodom stala 43–letna voznica  električnega  skiroja. Oba sta se najprej ustavila, kmalu zatem pa istočasno speljala in se zaletela. Zaradi neupoštevanja pravil prednosti so  voznici  električnega skiroja izdali plačilni nalog. V prometni nezgodi je  bila  predvidoma  lažje  poškodovana.  

Iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov

Včeraj,  12. septembra pozno zvečer, so policisti Postaje prometne policije Nova  Gorica  na  območju  naselja  Renče  ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila in mu zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog. Prav tako je bil vozniku  odrejen  preizkus  alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil  pod  vplivom  alkohola. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.


Med  pristankom na pristajališču za jadralne padalce Lijak se je poškodoval poljski jadralni padalec

Včeraj, 12. septembra ob 15.19, so bili policisti obveščeni, da se je med pristankom na pristajališču za jadralne padalce Lijak poškodoval 49–letni  jadralni  padalec, državljan Poljske.  Zaradi bolečin so poljskega jadralnega  padalca odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v  Šempeter pri Gorici, kjer so ugotovili, da je utrpel hude telesne  poškodbe.


Na  Tolminskem  iz  prometa izločili voznika zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog


Včeraj,  12.  septembra dopoldne, so policisti PP Tolmin na območju naselje Volče ustavili in kontrolirali 39–letnega voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka so mu odredili hitri test zaradi suma vožnje  pod  vplivom  prepovedanih  drog. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge  (amfetamini in metamfetamini), zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled  v zdravstveni ustanovi, ki ga je 39-letni voznik odločno odklonil. Policisti  so  mu  prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
03.10.2023
11°C / 28°C
sreda
04.10.2023
12°C / 26°C
četrtek
05.10.2023
14°C / 23°C