NA IDRIJI PRI BAČI LOVILI ILEGALNE PREBEŽNIKE

Ponedeljek, 12. september 2022

Policisti dveh policijskih patrulj PP Tolmin so v  petek dopoldan pred naseljem Dolenja Trebuša (Občina Tolmin)  ustavljali  voznika belega kombija znamke Ford Transit, madžarskih registrskih  številk,  za  katerim je vozil tudi osebni avtomobil,  prav  tako  madžarskih  registrskih številk, oba sta vozila v smeri Slapa ob Idrijci. Kljub ustavljanju policijskih vozil z modro svetilko in sireno se voznika bežečih vozil nista ustavila. Nato je voznik osebnega avtomobila namerno zapeljal na levo smerno vozišče in tako preprečil vožnjo mimo službenemu policijskemu vozilu, drugemu pa je uspelo zapeljati mimo po desni strani za pobeglim kombijem. Kljub temu, da so policisti pobeglega kombija ustavljali, se slednji zanje ni zmenil in je vožnjo nadaljeval vse do naselja Idrija pri Bači ter se zaustavil pri eni od tamkajšnjih stanovanjskih hiš.  Voznik in sopotnik kombija sta od tam zbežala v bližnji gozd. Iz tovornega prostora kombija je izstopilo tudi 25 ilegalnih prebežnikov, državljanov  Pakistana  in  Bangladeša. Ugotovljeno je bilo,  da  so  tujci predhodno nezakonito prestopili državno mejo  med  Slovenijo  in  Madžarsko.  Na  kraju  prijetja  so  izrazili  namero  za  podajo vloge za mednarodno zaščito v naši državi. 42–letnemu  vozniku  in  22-letnemu sopotniku v osebnem avtomobilu, sicer državljanoma Litve, je bila odvzeta  prostost zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja.  Ko bodo izsledili tudi pobeglega neznanega voznika kombija, bodo zoper njega podali kazensko ovadbo. Policija poziva vse morebitne očividce oz. vse, ki bi lahko Policiji nudili koristne  informacije  z  namenom  razjasnitve vseh okoliščin obravnavanega primera, da to nemudoma sporočijo policistom najbližje policijske enote  ali  pokličejo  na 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.


Policisti  so v soboto obravnavali več vlomov in tatvin iz  5  osebnih  avtomobilov  na  območju  naselja  Brje  in  Batuje (Občina Ajdovščina),  in sicer v času, ko so bili oškodovanci na trgatvi v bližnjih vinogradih.  Na območju naselja Brje je neznani storilec  z  razbitjem stekla vlomil v dva parkirana osebna  avtomobila  in  iz  notranjosti  vozil kradel različne predmete. Na območju nasleja Batuje so vlomili v tri osebne avtomobile. Policisti okoliščine navedenih kaznivih dejanj še preiskujejo.


Policisti  so  v  soboto popoldne v naselju Žaga (Občina Bovec)  imeli  v  postopku  24–letnega  voznika  osebnega  avtomobila  in  ugotovili,  da  slednji  ne  poseduje  veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo skladno s prometno zakonodajo (po  določilu 23. člena ZPrCP) zasegli, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
10.12.2023
2°C / 11°C
ponedeljek
11.12.2023
2°C / 13°C
torek
12.12.2023
3°C / 12°C