107 KILOMETROV NA URO SKOZI NASELJE

Sreda, 10. avgust 2022

Včeraj popoldan se je na Kobariškem poškodoval nemški kolesar, ki je v skupini šestih kolesarjev prečil pogorje Stola v smeri Kobarida oz. Hlevišča.
29-letnik je vozil kot predzadnji v skupini in je približno štiri kilometre pred regionalno cesto Kobarid – Bovec iz neznanega vzroka padel po makadamski površini (gozdna cesta) in se predvidoma lažje poškodoval; utrpel je odrgnine po telesu. Nemški kolesar je med vožnjo uporabljal zaščitno kolesarsko čelado. Kasneje so ponesrečenca na kraju najprej oskrbeli gorski reševalci GRS Tolmin in ga
prepeljali v dolino, kjer so ga v nadaljnjo oskrbo prevzeli reševalci NMP ZD Tolmin.

Včeraj dopoldan so policisti v neposredni bližini večjega nakupovalnem centru v Novi
Gorici (Prvomajska ulica) imeli v postopku 21-letno državljanko Romunije, ki je zbirala prostovoljne prispevke brez ustreznega dovoljenja. Policisti PP Nova Gorica so ji zaradi kršitve prvega odstavka 17. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru izrekli globo.

Včeraj še dopoldan se je na regionalni cesti Predel – Bovec poškodoval 21-letni voznik
osebnega avtomobila, ki je v kraju Breg blizu Bovca začel prehitevati pred seboj vozeče osebno vozilo, zaradi neprilagojene hitrosti pa izgubil nadzor nad vozilom, zapeljal preko vozišča za nasprotni smerni promet na bankino in z vozilom trčil v drevo na desni strani vozišča.
V prometni nezgodi je voznik utrpel telesne poškodbe (odrgnine po različnih delih telesa), na vozilu je nastala materialna škoda.

Policisti so včeraj popoldan obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v Šempetru pri Gorici. 51-letna voznica avtomobila je peljala proti Volčji Dragi in zavijala levo. V tistem trenutku je zaradi prekratke varnostne razdalje vanjo trčil 26–letni voznik drugega avtomobila. Nihče ni bil poškodovan.

Policisti so včeraj pozno zvečer na območju Šempetra pri Gorici ustavili 48-letnega voznika motornega kolesa zaradi prekoračitve hitrosti. V naselju, kjer je splošna omejitev hitrosti 50 kilometrov na uro, je vozil s hitrostjo 107 kilometrov na uro in pod vplivom alkohola.
Predvidena globa za prekoračitev hitrosti v naselju za več kot 50 kilometrov na uro znaša 1.200 evrov in 18 kazenskih točk (po šestem odstavku 46. člena ZPrCP).

Včeraj zvečer so policisti v semaforiziranem križišču na obvoznici v Ajdovščini obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z majhno poškodbo in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili.

Danes ponoči so prometni policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v naselju Vrhovlje pri Kojskem z udeležbo osebnega vozila. Mlajši voznik avtomobila je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo
najprej trčil v kovinsko ograjo in nato v osebni avtomobil, ki je bil parkiran ob eni od tamkajšnjih stanovanjskih hiš. V prometni nesreči je nastala materialna škoda.

Danes zjutraj se je prometna nesreča I. kategorije pripetila v Volčji Dragi, na nadvozu nad železniško progo. 39–letni voznik osebnega vozila je pri eni od tamkajšnjih stanovanjskih hiš zaradi neprilagojene hitrosti v levem ovinku zapeljal naravnost čez robnik in trčil v železne stopnice nadvoza. V prometni
nesreči voznik ni bil poškodovan.  Danes ponoči so policiste obvestili o kršitvi javnega reda in miru v enem od naselij v Občini Kobarid zaradi hrupa, ki je sosede motil pri nočnem počitku.


Včeraj so policisti PP Nova Gorica obravnavali povoženje divjadi na glavni cesti Solkan – Plave, na Dolgi njivi.
Danes zgodaj zjutraj pa so obravnavali povoženje divjadi (srna) na območju Banjšic.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
24.09.2022
10°C / 21°C
nedelja
25.09.2022
14°C / 18°C
ponedeljek
26.09.2022
13°C / 21°C