POHODNIKA STA SE IZGUBILA, NASLEDNJI DAN PA SAMA SESTOPILA V DOLINO

Ponedeljek, 08. avgust 2022

V  petek so policiste obvestili, da se je v kanjonu Sušec blizu  naselja Srpenica (Občina Bovec) poškodoval udeleženec soteskanja, 47–letni  državljan  Nemčije. Ta je pri skoku v kanjonu nerodno pristal in si poškodoval nogo  (zvin  gležnja).

Konec  minulega  tedna je bila Policija obveščena,  da  sta se na območju Zadnjiškega Ozebnika (2.048 metrov visoka gora v Zahodnih Julijskih Alpah) nad dolino Trente (Občina Bovec) izgubila dva  pohodnika (48-letni  moški  in otrok),  državljana  Nemčije. V petek sta se odpravila iz parkirišča  v  dolini  Zadnjice in se odpravila  v  smeri  planine  Lepoč  ter naprej do Zadnjiškega Ozebnika. Po prijavi  so  posredovali  gorski reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa GRS z Brnika, ki so s helikopterjem Letalske policijske enote pregledali območje, vendar pohodnikov niso našli. Iskalna  akcija   se je nadaljevala v soboto zjutraj. V iskanje je bil ponovno vključen tudi helikopter Letalske policijske enote. V  soboto  nekaj  minut  po 10. uri dopoldne so bili policisti obveščeni, da sta  se pogrešana  planinca,  oba  nepoškodovana a  izčrpana vrnila  v  dolino  in se odpeljala v smeri Trente oz. proti Bovcu. Kasneje je bilo ugotovljeno, da sta noč preživela v manjši dolini z zelo strmim pobočjem in gostim  drevjem.  Takoj  ob  svitu  v  soboto zjutraj sta splezala po pobočju  ter  nadaljevala  pot  v  smeri  doline  do  njunega  parkiranega avtomobila.

V  soboto je bila Policija obveščena o varnostnem dogodku  s  področja  prometne  varnosti na območju naselja Slap ob Idrijci (Občina  Tolmin).  Voznik avtomobila je pravilno parkiral in zaustavil vozilo. Ko ga je zapustil, pa se je to začelo  nenadzorovano premikati po hribu navzdol proti lokalni cesti in  pri tem zadelo ter poškodovalo lastnika vozila.

V  soboto so policisti v Idriji ustavili  in  kontrolirali  73–letnega  voznika osebnega avtomobila in mu odredili   preizkus   alkoholiziranosti.  Rezultat odrejenega  preizkusa alkoholiziranosti je pokazal, da je slednji vozil pod vplivoma  alkohola  (0.74  miligrama  alkohola  v  litru izdihanega zraka).

V  soboto so bili obveščeni, da je na glavni cesti Spodnja Idrija – Travnik voznica z avtomobilom oplazila medveda.

Včeraj so policiste obvestili, da se je v bližini Krnice (Občina Bovec) med hojo poškodovala tuja državljanka. 25-letna  državljanka  Švice je med hojo po stezi od zaključne postaje  zipline proti B postaji nerodno stopila in se pri  tem   poškodovala (sum zloma levega gležnja).  

Policisti  so  včeraj  dopoldne v Idriji obravnavali tatvino kombija znamke Citroen Jumpy, kovinsko svetlo sive barve. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Policisti  so  včeraj popoldne blizu naselja Kamno ustavili in kontrolirali  20–letnega  voznika  osebnega  avtomobila.  Odredili so mu hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih  drog,  psihoaktivnih  zdravil  in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kokain), zato je  bil  vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi.

Danes zjutraj,  so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko  hišo na območju naselja Budanje (Občina Ajdovščina). Neznani storilec je skušal z razbitjem stekla na garažnih vratih  vstopiti v objekt. Pri tem je bil neuspešen, saj je hrup  prebudil  stanovalce,  ki  so nato nepridiprava s kraja pregnali.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
24.09.2022
10°C / 21°C
nedelja
25.09.2022
14°C / 18°C
ponedeljek
26.09.2022
13°C / 21°C