TRI NESREČE JADRALNIH PADALCEV

Petek, 17. junij 2022

Včeraj je bila Policija s strani Regijskega centra za  obveščanje  Nova  Gorica  obveščena o padcu jadralne padalke na pobočju Stola  (1.673 metrov visoka gora v zahodnih Julijskih Alpah) nad Kobaridom.
S strani pristojne službe so bili na kraj nesreče napoteni gorski reševalci GRS  Tolmin,  ki so na težko dostopnem in možno zaraščenem severnem pobočju Stola  našli  negibno  jadralno  padalko,  ki  ni  kazala znakov življenja. Kasneje  je  na kraju zdravnica Splošne ambulante Kobarid na kraju lahko le potrdila smrt jadralne padalke in  odredila sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili v pristojnem Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. V nadaljevanju identifikacijskega postopka je bilo ugotovljeno in potrjeno, da se je smrtno ponesrečila 49–letna jadralna padalka, državljanka Nemčije.

Včeraj so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da se je pri pristanku na letališču Bovec poškodoval 43–letni jadralni padalec,  državljan  Nemčije. Ob pristanku je utrpel udarec v obe stopali. Na  kraju  ga  je  oskrbel zdravnik, nato pa so poškodovanca zaradi poškodb obeh  nog reševalci odpeljali na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico.

Le nekaj minut kasneje so bili policisti obveščeni,  da   se je na letališču v Bovcu poškodovala še 20-letna jadralna padalka, državljanka Kanade. Ugotovljeno je bilo,  da  je med ponesrečenim pristankom zadela v železno  cevno  ograjo  ob  nogometnem  igrišču  in  se telesno poškodovala.

Danes ponoči so  policiste  obvestili, da v naselju Selo (Občina  Ajdovščina) zagorel nadstrešek med dvema gospodarskima poslopjema. Ugotovljeno  je bilo, da je zaradi odvrženega tlečega pepela zagorel les ob
gnojniku  pod  omenjenim  nadstreškom,  v požaru je delno zgorel lesen voz, plastični  čoln  in  nadstrešek.  

Danes so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni  nesreči na cesti Vršič – Trenta, kjer je na ovinku
št.  31  preko  ograje  padel  in  se  predvidoma lažje poškodoval 53-letni kolesar. Kasneje je poiskal zdravniško pomoč v ZD Kranjska Gora.

Danes so policiste obvestili o prometni nesreči na kolesarski stezi Solkan – Plave in v kateri je bila udeležena kolesarka.  Po  prvih zbranih podatkih je med vožnjo na kolesarski stezi  iz  Solkana  proti  naselju  Plave  padla in se poškodovala 66–letna kolesarka,  državljanka  Nemčije.


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.06.2022
19°C / 30°C
nedelja
26.06.2022
18°C / 31°C
ponedeljek
27.06.2022
16°C / 32°C