POSKUS UBOJA NA TOLMINSKEM

Četrtek, 10. november 2022

Policisti OKC PU Nova Gorica so bili v nedeljo, 2. januarja popoldne, obveščeni  o  poskusu  uboja na Tolminskem. Kaznivega dejanja je utemeljeno osumljen 38–letni moški, ki se je tistega dne peljal  po  lokalni  cesti  med naseljema Bukovo in Grahovo ob Bači in se s  tovornim  vozilom  oz. kombijem večkrat naklepno zaletel v pred njim  vozečega  50-letnega  voznika  osebnega  avtomobila  z namenom,  da  bi  ga na nevarnem odseku ceste izrinil z vozišča in mu na ta način skušal odvzeti življenje.
Nazadnje  je  38-letni  voznik  kombija  skušal  izriniti  voznika osebnega avtomobila  s ceste tako, da je  trčil  v  osebni  avtomobil  in  nato  s povečano hitrostjo vožnje potiskal avtomobil po vozišču do levega ovinka,  kjer na desnem delu ceste ni zaščitne odbojne ograje. 50-letni voznik je močno zaviral, pri tem pa je  z  vozilom  zapeljal  na skrajno levo stran vozišča in  trčil  v podporni zid. Po trčenju je 38-letni osumljenec s kombijem peljal mimo osebnega  avtomobila in pri tem v celoti poškodoval desni bočni del avtomobila, nato pa s kraja odpeljal proti naselju Grahovo ob Bači.

50-letni oškodovanec se je s kraja trčenja odpeljal nekaj sto metrov naprej,  se ustavil, ter zaradi neposredne ogroženosti in bojazni za  svoje  življenje pobegnil v bližnji gozd in na pomoč poklical Policijo.
Že  po  nekaj minutah se je do njegovega avtomobila pripeljal tudi 38-letni voznik  kombija,  ki se je z razbitjem stekla zadnjih desih vrat znesel nad osebnim  vozilom.

38-letnega  osumljenca so tolminski policisti izsledili v  ponedeljek,  3.  januarja. 

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica so 38-letnega osumljenca s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja privedli in izročili v nadaljnji postopek  k  dežurnemu  preiskovalnemu  sodniku  Okrožnega  sodišča  v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor. 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
11.08.2022
15°C / 34°C
petek
12.08.2022
17°C / 28°C
sobota
13.08.2022
16°C / 32°C