Z AVTOMOBILOM PRISTAL ŠTIRI METRE POD CESTO

Petek, 03. december 2021

Včeraj so policisti bili obveščeni o prometni nesreči izven naselja Drnovk (Občina Brda) in v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Prometni policisti so ugotovili, da je 59-letni voznik tovornega vozila vozil naravnost v smeri naselja Neblo, iz nasprotne smeri pa je vozil 80–letni voznik osebnega avtomobila, državljan Italije, ki je v križišču zavijal levo proti bencinskemu servisu. Med njunimi vozili je prišlo do trčenja, na vozilih je nastala materialna škoda. Nihče od udeležencev ni bil poškodovan. 


Včeraj so prometni policisti v Šempetru pri Gorici ustavili 45–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola.

Včeraj so bili obveščeni o prometni nesreči zaradi prekratke varnostne razdalje v Novi Gorici z udeležbo dveh osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je 46-letni voznik osebnega avtomobila  peljal iz središča Nove Gorice proti Solkanu, pred njim pa je vozila 44–letna voznica osebnega avtomobila. Omenjena voznica se je ustavila pred prehodom za pešce, kjer je stala peška z namenom prečkanja vozišča, zatem pa se je v zadnji del njenega avtomobila zaletel 46-letni voznik. Omenjeni voznik avtomobila namreč ni vozil na varnostni razdalji, ki bi glede na vozne razmere omogočala, da bi kot voznik lahko ustavil in s tem preprečil trčenje in je s prednjim delom vozila trčil v zadnji del drugega osebnega avtomobila. Voznica je zaradi bolečin v predelu vratu iskala zdravniško pomoč. V nadaljevanju postopka so policisti udeležencema nezgode odredili preizkus  alkoholiziranosti z elektronskim indikatorjem in rezultat je pokazal, da je bil 46-letni voznik pod vplivom alkohola.

Policiste Policijske postaje Bovec so včeraj zjutraj obvestili, da je voznica osebnega avtomobila med vožnjo na cestni relaciji Žaga – Bovec povozila divjad, ki jo je pred tem že zbil nasproti vozeči voznik drugega osebnega vozila.

Danes dopoldne so policisti na območju Nove Gorice 39–letnemu moškemu zasegli tri alufolije z belim prahom za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Zaseženo snov so policisti poslali v nadaljnjo analizo

Danes so policiste obvestili o prometni nesreči na cesti Spodnja Kanomlja – Idrijske Krnice med srečevanjem osebnega avtomobila in avtobusa. Policisti Policijske Postaje Idrija so na kraju ugotovili, da je starejši voznik osebnega vozila vozil po lokalni cesti iz Spodnje Kanomlje proti Idrijskim Krnicam. Med vožnjo na cesti v vzponu je voznik avtomobila v daljšem levem preglednem ovinku srečeval avtobus, ki je vozil iz nasprotne smeri. Zaradi ozkega vozišča je voznik avtomobila zapeljal vzvratno in pri tem z levimi kolesi avtomobila zapeljal preko roba na levi strani vozišča. Posledično se je z vozilom prevrnil približno štiri metre pod nivo vozišča, kjer je vozilo pristalo na kolesih.

Danes so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica na območju naselja Gozd (Občina Ajdovščina) ustavili in kontrolirali 50–letnega voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka so mu policisti odredili preizkusa alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola. Prav tako je bilo ugotovljeno, da slednji nima veljavnega vozniškega dovoljenja.


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
11.08.2022
15°C / 34°C
petek
12.08.2022
17°C / 28°C
sobota
13.08.2022
16°C / 32°C