NA AJDOVSKEM VLAMLJALI, NA TOLMINSKEM LOVILI JAMSKE HROŠČE

Petek, 26. november 2021

Obravnavali primer vlomov na Ajdovskem

Včeraj,  25. novembra ob 19.52, so bili policisti obveščeni o vlomu skozi okno v pritličju ene od stanovanjskih hiš v Ajdovščini. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec  včeraj  pozno  popoldne  v  času  odsotnosti stanovalcev vlomil v objekt in nato iz notranjosti odtujil gotovino in zlatnino. S tem dejanjem  je  storilec oškodovancem povzročil za nekaj tisoč evrov škode. O kaznivem   dejanju   je  Policija  obvestila  pristojne  pravosodne  organe. 

Prav  tako  so  policisti  včeraj,  25. novembra, v popoldanskih urah na območju  Lokavca  (Občina  Ajdovščina)  obravnavali  tudi  poskus  vloma  v stanovanjsko  hišo, kjer je neznani storilec od kaznivega dejanja odstopil. O  poskusu  vloma so obvestili pristojne pravosodne organe.


Glede preprečevanja tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj (vlomnih tatvin v   stanovanjske  hiše,  stanovanja,  motorna  vozila,  poslovne  in  druge gospodarske  objekte…)  policisti  PU Nova Gorica tudi tokrat opozarjajo na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov in v primeru izvršenih tatvin in vlomov  v  omenjene  objekte  občanom  in  občankam  svetujejo, da nemudoma pokličejo  policiste  najbližje  policijske  postaje  ali znano interventno številko  policije  113  oz.  anonimni  telefon Policije 080 1200 z namenom odkritja  storilca  kaznivega  dejanja  in do prihoda policistov ničesar ne prijemajo ali premikajo zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja.


Vse   občane  zato še pozivajo,  da  več  pozornosti  namenijo samozaščitnemu  ravnanju,  saj  je  z nekaterimi  enostavnimi ukrepi možno storiti veliko.Obravnavani  primer  kaznivega  dejanja  zoper  okolje,  prostor in naravne dobrine na Tolminskem

Včeraj,  25.  novembra  zjutraj, so policisti na Tolminskem obravnavali sum kaznivega  dejanja  zoper  okolje,  prostor  in  naravne  dobrine. Po sedaj zbranih  podatkih  je  neznani  storilec  v  daljšem  (večmesečnem) časovnem obdobju  vstopil  v  podzemno  jamo  pod  Smoganico  (med Mostom na Soči in Tolminskim  Lomom) in v jamskem sistemu (rovih) nastavil več pasti za odlov jamskih  živali.  Z  ogledom,  pri  katerem  so  poleg policistov PP Tolmin sodelovale tudi druge pristojne službe (člani jamarske sekcije PD Tolmin in predstavniki  Zavoda RS za varstvo narave), je bilo ugotovljeno, da se je v štiri  najdene  pasti  ujelo vsaj štirinajst jamskih hroščev, ki sodijo med zaščitene  živalske vrste. Ulovljene živali (hrošči) so bile z odlovom tudi usmrčene.  Glede obravnavanega primera je Policija predhodno obvestila tudi pristojne pravosodne organe.


V delovni nezgodi na Kanalskem Vrhu se je poškodoval mlajši delavec

Včeraj,  25.  novembra ob 14.21, so bili policisti s strani Regijskega centra za obveščanje  obveščeni  o  delovni  nesreči pri jezeru na območju Kanalskega Vrha  (Občina  Kanal  ob  Soči).  Na  kraju je bilo ugotovljeno, da sta dva delavca  gospodarske družbe urejala obrobe za streho pri objektu, pri čemer se  je  mlajši  delavec  med  opravili  oz.  rezanjem  pločevine s škarjami predvidoma  lažje  telesno  poškodoval  (ureznina).  Kasneje so ga na kraju oskrbeli  reševalci NMP ZD Nova Gorica in ga z reševalnim vozilom odpeljali na  nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Poleg pristojnih   pravosodnih  organov  je  Policija  o  nezgodi  obvestila  tudi pristojno delovno inšpekcijsko službo. Policisti PP Nova Gorica bodo o vseh ugotovljenih   dejstvih   s  pisnim  poročilom  obvestili  Okrožno  državno tožilstvo v Novi Gorici.Povoženje divjadi

Včeraj, 25. novembra pozno zvečer, so policisti PP Ajdovščina obravnavali povoženje divjadi (divji prašič) blizu naselja Manče, na cesti med naseljema Goče in Manče (Občina Vipava) s strani voznice osebnega avtomobila. Po trku z vozilom je omenjena divjad na kraju poginila. Policisti PP Ajdovščina so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Včeraj,  25.  novembra  zjutraj,  so policisti PP Ajdovščina obravnavali povoženje  divjadi tudi na cesti Predmeja – Lokavec (Občina Ajdovščina). Po sedaj  zbranih  podatkih  je  voznik  avtomobila v naselju Lokavec  povozil srno,  na  vozilu  je  nastala  materialna  škoda  (poškodba prednjega dela avtomobila).   Policisti  so  primer  zaključili  z  uradnim  zaznamkom  za zavarovalnico.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
19.01.2022
-2°C / 12°C
četrtek
20.01.2022
-3°C / 11°C
petek
21.01.2022
3°C / 10°C