PREVIDNO, DIVJAD NA CESTAH

Sreda, 17. november 2021

Tatvina kolesa

Včeraj,  16. novembra popoldne, so bili policsiti obveščeni o tatvini moškega kolesa MTB,  znamke  Kilimanjaro,  črne barve, vrednega okoli 300 evrov, v Kromberku pri  Novi  Gorici. Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Nova Gorica še preiskujejo.


Na Goriškem iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov


Včeraj,  16.  novembra,  v  zgodnih  večernih  urah, so novogoriški prometni policisti  v  Solkanu  ustavili in kontrolirali 53–letnega voznika osebnega avtomobila tujih  registrskih številk in v nadaljevanju postopka ugotovili, da  slednji  nima  veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so kršitelju cestnoprometnih  predpisov  vozilo  zasegli, zoper njega je bil podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.


Povoženje divjadi

Včeraj,  16.  novembra  ob  18.18,  so policiste obvestili o povoženju divjadi  med  Kobaridom  in   naseljem  Staro selo (Občina Kobarid) s strani voznice  osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je voznica peljala po glavni  cesti  iz  Kobarida  proti  Staremu  selu,  med  vožnjo na omenjeni relaciji  pa  ji  je  pred vozilo nenadoma skočil jelen. Kljub zaviranju in umikanju  se  trku  z  omenjeno divjadjo ni mogla izogniti in je s prednjim desnim  bočnim  delom  vozila  trčila  v  jelena, ki je nato s kraja zbežal neznano kam. Voznica se je med zaviranjem in umikanjem lažje poškodovala in je  zaradi lažjih bolečin v predelu glave najprej poiskala zdravniško pomoč v  ZD  Tolmin,  nato  pa  je bila napotena na preventivni pregled v splošno bolnišnico   v   Šempeter  pri  Gorici.  Tolminski  policisti  bodo  primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.Policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjajo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo  v  večernih  urah  oz.  jutranjih urah, zato velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno  prometno  signalizacijo  oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali  skozi  gozdove  ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
28.11.2021
7°C / 10°C
ponedeljek
29.11.2021
4°C / 10°C
torek
30.11.2021
-5°C / 7°C