NA AVTOCESTI VOZIL V NASPROTNO SMER

Ponedeljek, 18. oktober 2021

Policisti  PP  Ajdovščina  so  med  vikendom obravnavali  drzno  tatvino v enem od naselij v Občini Ajdovščina. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec že v sredo, 13. oktobra v dopoldanskih urah,  pod  pretvezo, da je delavec telekomunikacijskega podjetja vstopil v stanovanjsko  hišo  in  zamotil  oškodovanko. Drugi storilec pa je medtem v stanovanjski  hiši  našel  in  ukradel več kosov zlatnine.

Včeraj so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na  hitri cesti H4 med Vipavo in Ajdovščino in v kateri so bila udeležena  tri  vozila.  77-letni  voznik osebnega avtomobila, državljan Hrvaške,  je z  vozilom  pripeljal  iz  smeri  regionalne ceste na uvoz Vipava  in  se po voznem kraku vključil na hitro cesto H4 (smer Razdrto). Polkrožno je obrnil in po hitri cesti zapeljal proti Ajdovščini, po nasprotnem  smernem  vozišču.  Po  dobrem  kilometru vožnje je pravilno nasproti po voznem  pasu  pripeljal 23-letni voznik tovornega vozila s polpriklopnikom. Začel je zmanjševati  hitrost  in oddajati svetlobne znake (dolge in kratke luči). V isti smeri in v istem času  je po prehitevalnem  pasu  pravilno  pripeljal še 48-letni voznik osebnega avtomobila z namenom, da prehiti tovorno vozilo. Kljub temu, da je  začel  zavirati je s prednjim delom svojega vozila trčil v zadnji del polpriklopnika. Po trku je  77-letni hrvaški voznik ponovno  polkrožno  obrnil  svoje  vozilo  in  se pravilno odpeljal v smeri Vipave  ter  ustavil  na odstavni niši ob prej omenjenih vozilih.

Policisti  PP  Bovec  so  v  soboto  obravnavali prometno  nesrečo na  glavni cesti pri naselju Staro selo (Občina  Kobarid), kjer je padel in se telesno poškodoval 58-letni kolesar. Poleg  policistov so na kraju nezgode posredovali tudi gasilci PGD Kobarid, ki so zavarovali kraj nesreče in do prihoda reševalcev NMP ZD Tolmin, ki so poškodovancu na kraju nudili prvo pomoč.

Včeraj popoldne,  so  policisti  v  bližnji  okolici  Bovca obravnavali  poškodbo  osebnega  avtomobila na parkirnem prostoru. Neznani  voznik je poškodoval  parkirano osebno vozilo  na  izogibališču  nasproti  ene  od  stanovanjskih  hiš.  

Danes zjutraj, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da je voznik osebnega vozila na regionalni cesti med Dobravljami in  naseljem  Potoče povozil divjad.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
28.11.2021
7°C / 10°C
ponedeljek
29.11.2021
4°C / 10°C
torek
30.11.2021
-5°C / 7°C