ZARADI NEPRILAGOJENE HITROSTI KONČAL V STRUGI POTOKA

Ponedeljek, 11. oktober 2021

Policisti  PP  Nova Gorica so v med vikendom oz. v soboto pozno zvečer,  obravnavali  vlom  v  trgovino v Kanalu. Na kraju  je  bilo  ugotovljeno, da je neznani storilec v poznih večernih urah najprej  vlomil  steklena  drsna vrata vetrolova, nato pa še steklena drsna vhodna  vrata  trgovine.  Nepridiprav  je s prodajnih polic odvzel več prodajnih izdelkov.  Natančna  višina nastale škode bo znana po opravljeni inventuri.

Policisti  PP  Ajdovščina  so  v  soboto zjutraj, obravnavali poškodovanje  delovnega  stroja  na  gradbišču  med Predmejo in Lokvami. Po sedaj   zbranih  podatkih  je  neznanec  na  omenjenem  gradbišču skušal  vlomiti  v  škatlo  z orodjem in rezervoar  parkiranega  delovnega stroja, vendar mu to ni  uspelo. Zaradi kaznivega dejanja je nastala materialna škoda za  približno  400 evrov.

V  soboto so  policiste  OKC PU Nova Gorica obvestili  o  poskusu  vloma  v več vozil na območju naselja Zemono.  Na  kraju  je  bilo  ugotovljeno, da so neznanci skušali vlomiti v šest motornih vozil, vendar so njihovo nezakonito početje opazili  in  preprečili  uslužbenci   gostinskega  lokala.

Že  pred omenjenim dogodkom,  so  policisti PP Ajdovščina obravnavali poskus vloma v osebno vozilo, ki  je bilo parkirano na cestni relaciji Ajdovščina – Col. Tudi v tem primeru  je  neznani  storilec  tekom  popoldneva skušal vlomiti v vozilo  s pomočjo neznanega predmeta na sprednjih levih vratih vozila.

V soboto se je na regionalni cesti Kobarid–Borjana zgodila   prometna   nesreča   zaradi neprilagojene  hitrosti  voznika  osebnega  avtomobila.  Ena  oseba je bila predvidoma  huje  telesno  poškodovana,  na osebnem vozilu je nastala večja materialna  škoda.  Policisti  PP  Bovec so z zbiranjem obvestil in ogledom ugotovili,  da  je  36–letni voznik avtomobila vozil iz Borjane proti kraju Staro  selo.  Izven  Borjane,  kjer  cesta  poteka po klancu navzdol v levi nepregledni ovinek, je voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal preveč desno  in trčil v obcestno zaščitno ograjo, po njej drsel nekaj metrov,  zatem  pa se je osebno vozilo preko ograje prevrnilo in prevračalo po  strmi  z grmovjem poraščeni brežini, kjer je po približno 50 metrih  obstalo  v  strugi  manjšega  potoka.  V  prometni  nesreči  je bil predvidoma  huje  telesno  poškodovan  34–letni sopotnik v omenjenem vozilu (poškodba  noge).

Policisti  so  v  soboto obravnavali tudi prometno nesrečo med  Doblarjem in Podselom (delovišče) z udeležbo starejšega  voznika  osebnega  vozila.  Ugotovljeno  je  bilo, da je voznik zapeljal  preblizu  desnega  roba  vozišča  in  trčil  v  začasno  betonsko varnostno  ograjo.  V  prometni  nesreči  je  bil  voznik  predvidoma lažje poškodovan,  sopotnica v vozilu ni bila poškodovana. 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
17.10.2021
5°C / 20°C
ponedeljek
18.10.2021
2°C / 20°C
torek
19.10.2021
6°C / 20°C