KRONIKA, PONEDELJEK, 13.9.

Četrtek, 01. januar 1970

 

Včeraj, 12. septembra ob 20.29 uri, smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije izven naselja Ročinj, na glavni cesti Nova Gorica – Tolmin , kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v zadnji
del avtobusa. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so z
zbiranjem obvestil in ogledom ugotovili, da je 40–letni voznik avtomobila peljal po omenjeni cesti iz Kanala proti Ročinju. Med vožnjo na omenjeni relaciji je na ravnem delu ceste dohitel pred njim vozeči avtobus, ki ga je vozil 45–letni voznik; na avtobusu se je nahajalo pet potnikov. Voznik avtobusa se je na vozišču zaustavil, saj se je pred njim vozeča neznana voznica osebnega avtomobila znamke Ford zaradi prečkanja živali preko vozišča s svojim vozilom ustavila. Prej omenjeni 40-letni voznik je zaradi
neprilagojene hitrosti s prednjim delom svojega vozila trčil v zadnji del avtobusa. V prometni nesreči je nastala materialna škoda, nihče ni bil poškodovan.

Včeraj, 12. septembra ob 11.15 uri, smo bili obveščeni o požaru v kletnih
prostorih turističnega objekta na območju naselja Plešivo, kjer je zagorel pralni stroj. Domačin je nemudoma po obvestilu o dimu v
omenjenih prostorih odšel v kletni prostor in z gasilnim aparatom pogasil
požar na pralnem stroju še pred prihodom gasilcev na kraj.

Včeraj, 12. septembra ob 12.57 uri, smo bili obveščeni, da je na poti tik pod vrhom gore Prisojnik (2.547 metrov visoka gora v Julijskih Alpah) na Bovškem obnemogla planinka, državljanka Italije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da 41–letna planinka iz Italije ni bila poškodovana. Kasneje so obnemoglo Italijanko s helikopterjem Letalske policijske enote v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah z Brnika prepeljali v zdravstveno ustanovo na Jesenice.

Včeraj, 12. septembra v nočnem času, so policisti na Bovškem 24–letnemu moškemu v postopku zasegli manjšo količino delcev zelene posušene rastline za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Omenjene rastlinske delce so policisti PP Bovec poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper mlajšega moškega uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Včeraj, 12. septembra ob 20.01 uri, smo bili obveščeni, da je voznica osebnega avtomobila med vožnjo na glavni cesti iz Idrije proti Godoviču povozila divjad (srna). Po trku z divjadjo je na vozilu nastala manjša poškodba, za poginulo divjad so kasneje poskrbeli člani tamkajšnje lovske družine.
Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
21.09.2021
14°C / 23°C
sreda
22.09.2021
11°C / 23°C
četrtek
23.09.2021
11°C / 22°C