PREPOVEDANO SOTESKANJE PRINESLO POŠKODBO

Sreda, 25. avgust 2021

Včeraj so bili policisti obveščeni, da se je zaradi nedovoljenega   soteskanja   na   območju  slapa  Kozjak  (Občina  Kobarid) poškodovala tuja državljanka. Ugotovljeno je bilo, da se je med soteskanjem oz.  po  skoku  v  tolmun predvidoma lažje poškodovala 32–letna državljanka Italije. Poleg policistov PP Bovec so na kraju nesreče posredovali  tudi  reševalci GRS Tolmin in ji nudili prvo pomoč. Kasneje so poškodovanko  prevzeli  člani dežurne ekipe za posredovanje v gorah in jo s helikopterjem Letalske policijske enote prepeljali na nadaljnje zdravljenje v  ljubljanski  klinični center.

Včeraj je bila Policija obveščena o prometni nesreči na glavni cesti med Doblarjem in naseljem Podselo, kjer  se je pri padcu z motornim kolesom poškodoval voznik motornega kolesa (starejši  mladoletnik).  Na  kraju  so  policisti  PP  Tolmin  z zbiranjem obvestil  in  ogledom  kraja nezgode med drugim ugotovili, da je mladoletni motorist  vozil  iz  Podsela  proti  naselju Doblar. Med vožnjo je  iz neznanega razloga zapeljal na skrajni desni rob vozišča in zadel  ob  robnik.  Pri  tem  je izgubil ravnotežje ter padel po vozišču  in  predvidoma lažje poškodovan obležal na nasprotnem voznem pasu.

Danes so bili obveščeni o prometni nesreči  med  naseljem  Grgar in Solkanom v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Z ogledom kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil je  bilo ugotovljeno, da je 42–letni voznik avtomobila (povzročitelj) vozil po  regionalni  cesti  iz  Grgarja  proti  Solkanu.  Med vožnjo  je  zaradi nepravilnega prehitevanja z levim bočnim delom trčil v desni  bočni del drugega avtomobila, ki ga je vozil 45-letni voznik; vozilo povzročitelja nezgode je po trčenju odbilo v levo, kjer je trčil v kovinsko varovalno   ograjo.   V  prometni  nezgodi  nihče  od  udeležencev  ni  bil poškodovan.

Danes zjutraj, so policisti obravnavali vlom v dva kontejnerja na gradbišču v Ajdovščini. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec po izvršenem  vlomu  v zabojnika  ukradel  orodje in printer. S tem nezakonitim  dejanjem  je  bila  oškodovancu  (gospodarski družbi) po prvih ocenah  povzročena  materialna  škoda  za približno 500 evrov.

Danes so policisti PP Idrija obravnavali nesrečo pri delu  v  eni od gospodarskih družb v okolici Spodnje Idrije, kjer se je med delom  oz.  izvajanjem  vzdrževalnih  del  na  mirujočem  stroju poškodoval (poškodba  glave) 24–letni delavec podjetja. Predvidoma lažje poškodovanemu delavcu  so  kasneje ustrezno zdravniško pomoč nudili v ZD Idrija. Po  nudeni  pomoči je bil odpuščen v domačo nego. 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
21.09.2021
14°C / 23°C
sreda
22.09.2021
11°C / 23°C
četrtek
23.09.2021
11°C / 22°C