OBRAVNAVALI HUJŠEGA KRŠITELJA CESTNOPROMETNIH PREDPISOV

Sreda, 10. februar 2021

Danes  je bila Policija obveščena o požaru zabojnika  za komunalne odpadke na ekološkem otoku ob cesti pred mostom čez reko  Sočo  v  naselju  Plave.  Na kraju je bilo ugotovljeno, da je en zabojnik za mešane odpadke zgorel v celoti, drugi pa delno.  Zagorelo naj bi zaradi odvrženega pepela.

Včeraj  so imeli policisti  v  Solkanu v postopku 25–letnega  moškega. Zasegli so mu manjšo količino posušene  zelene rastline, za katero je obstajal sum, da gre za prepovedano drogo  (konoplja).  Policisti  so  zaseženo  rastlino  poslali  v nadaljnjo analizo  in  če  bo  slednja  potrdila,  da  gre za prepovedano  drogo,  bodo  zoper  mlajšega  moškega uvedli hitri postopek z odločbo   zaradi   kršitve  določil  Zakona  o  proizvodnji  in  prometu  s prepovedanimi drogami. Prav tako je bil omenjenemu kršitelju in 22-letniku, ki je bil zraven, izdan plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o nalezljivih boleznih.

V nedeljo v nočnem času, je prijavitelj policiste Operativno Komunikacijskega Centra Policijske Uprave Nova Gorica   obvestil   o   vlomu  skozi  vhodna  vrata  v  eno  od  trgovin  s telekomunikacijsko  opremo  v  Novi  Gorici  (Rejčeva  ulica), ki naj bi jo izvrševala  dva  takrat  še  neznana  storilca. Nepridiprava sta iz objekta odtujila  prenosno  blagajno  z  manjšo  vsoto  gotovine.  Policisti so oba osumljenca kmalu izsledili v Novi Gorici, pri enem od osumljencev so našli odtujen mobilni telefon. V nadaljevanju preiskave  so  policisti  PP  Nova  Gorica  še  ugotovili, da sta oba moška utemeljeno  osumljena  tudi  poskusa vloma v drugo trgovino na območju Nove Gorice  (Ulica  Gradnikove  brigade).  V objekt jima ni uspelo priti, je pa zaradi  kaznivega dejanja nastala materialna škoda za približno tisoč evrov (poškodba  aluminijastih  vrat).  


Včeraj  v  večernih  urah so  policisti  Postaje prometne policije  Nova  Gorica med kontrolo cestnega prometa na območju Nove Gorice obravnavali  hujšega  kršitelja  cestnoprometnih  predpisov. 37-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po regionalni cesti po  Kromberški  cesti,  iz  Vojkove  ceste  proti  Kromberku. Med vožnjo se ni ustavil na predpisan znak policistov in je z nezmanjšano  hitrostjo peljal naprej proti Kromberku. Prometni policisti so zapeljali  za pobeglim voznikom in ga kmalu izsledili nedaleč stran pri eni od  stanovanjskih  hiš. Pri vzvratni vožnji je z zadnjim delom svojega vozila zadel  prednji  levi  del  službenega  vozila;  materialna škoda pri tem ni nastala.  Po  trčenju je 37-letni voznik zapeljal naprej proti hiši in kljub  temu,  da  so  ga  prometni  policisti ustavljali na predpisan način, tega ni upošteval, zapeljal je na dvorišče hiše in nato na zelenico, kjer je trčil v betonski zid. Zatem je s kraja zbežal peš v smeri regionalne ceste, vendar so ga prometni  policisti  kmalu dohiteli. Kršitelju je bil odrejen  preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je vozil pod vplivom  alkohola. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih  psihoaktivnih  snovi  je bil vozniku odrejen postopek za prepoznavo navedenih  znakov  oz. simptomov. Voznik je odrejen postopek odklonil, zato mu  je  bil  odrejen  strokovni  pregled  v  zdravstveni ustanovi, ki ga je odločno  odklonil. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da 37-letnik nima veljavnega  vozniškega  dovoljenja.

Danes so bili policisti obveščeni o povoženju divjadi (srna)  na  cesti  med  Kobaridom  in vasjo Robič. Voznik osebnega vozila se je peljal iz smeri Kobarida proti Robiču, ko mu je nenadoma  pred avtomobil skočila divjad. Po trku z vozilom je srna  s kraja stekla  neznano  kam. 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
26.02.2021
3°C / 22°C
sobota
27.02.2021
3°C / 21°C
nedelja
28.02.2021
4°C / 16°C