NA CERKLJANSKEM ZAGORELA STAREJŠA STANOVANJSKA HIŠA

Sreda, 20. januar 2021

Na Cerkljanskem zagorela starejša stanovanjska hiša

Včeraj,  19.  januarja  ob  20.22, so bili policisti OKC PU Nova Gorica obveščeni,   da  je  v  vasi  Plužnje  (Občina  Cerkno)  zagorela  starejša stanovanjska  hiša.  Ogenj je v objektu izbruhnil  ob  sobni  peči  na  drva, nato pa preskočil oz. se razširil na druge  predmete  v prostoru. V celoti je pogorel bivanjski del (dnevna soba in  del kuhinje). Prav tako se je ogenj hitro razširil tudi na lesen strop, kjer  je  delno   pogorela  plošča  med  prvim  in  drugim  nadstropjem. Po nestrokovni  oceni  je  zaradi  požara  nastala  materialna  škoda v višini približno  8.000  evrov.  Požar  so  kasneje  dokončno pogasili gasilci PGD Plužnje  in  PGD Cerkno. Gasilci so nato prezračili prostore in preventivno pregledali celoten objekt, prav tako so gasilci PGD Plužnje do jutranjih ur izvajali  gasilsko stražo. Poškodovanega moškega, ki se je takrat nahajal v objektu, pa so na kraju oskrbeli (zaradi vdihavanja dima in poškodba noge oz.  stopala)  in  ga  odpeljali na nadaljnje zdravljenje v Zdravstveni dom Idrija. Idrijski policisti so glede požara tujo krivdo izključili in bodo o vseh  ugotovljenih  dejstvih  s  pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.


V  delovni  nesreči  med  sečnjo  lesa  na  območju Nanosa se je poškodoval 60-letni delavec

Danes,  20. januarja zjutraj, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da se  je  včeraj  dopoldne pri sečnji lesa v kraju imenovanem Lipe na območju Nanosa  z motorno žago poškodoval 60–letni delavec (ureznina na obrazu), ki je  opravljal  delo za samostojnega podjetnika z območja koprske policijske uprave. Kasneje so poškodovanega moškega zdravniško oskrbeli v ZD Postojna, nato  pa  je  bil  odpeljan na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.  Policija  je  poleg  pristojnih  pravosodnih organov o nezgodi obvestila  tudi  pristojno  delovno inšpekcijsko službo. Glede na dosedanje ugotovitve  okoliščin  nesreče  so  policisti  PP  Ajdovščina  tujo  krivdo izključili  in  bodo o dogodku s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.  


Foto: PGD Plužnje


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
05.03.2021
5°C / 14°C
sobota
06.03.2021
4°C / 11°C
nedelja
07.03.2021
-5°C / 12°C