PIJAN ŽALIL TUDI POLICISTE!

Torek, 19. januar 2021

Včeraj popoldan so policiste PP Ajdovščina obvestili o poškodovanju osebnega avtomobila znamke VW, ki je bilo med vikendom parkirano na parkirišču v Ajdovščini. Po sedaj zbranih podatkih je nepridiprav z neznanim predmetom poškodoval oz. podrsal lak na vozilu. Po nestrokovni oceni je lastniku vozila povzročil materialno škodo za približno 750 evrov. Oškodovanec ni podal predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja.

Včeraj zvečer so policiste obvestili o poskusu vloma v garažo v naselju Dobravlje (Občina Ajdovščina). Neznani storilec je med vikendom poskusil vlomiti v pomožni gospodarski objekt ob eni od tamkajšnjih stanovanjskih hiš, a v sam objekt ni vstopil. Zaradi kaznivega dejanja, poškodbe lesenih vrat in ključavnice, je nastala materialna škoda za približno 250 evrov. Policisti PP Ajdovščina bodo po zaključku preiskave poskusa vloma podali kazensko ovadbo (po določilu 205. člena KZ-1) na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Včeraj popoldan so policiste obvestili o nedostojnem vedenju moškega, ki je v Šempetru pri Gorici kršil javni red in mir in s svojim ravnanjem in kričanjem vznemirjal tamkajšnje občane. Novogoriški policisti so 33-letnega kršitelja med vožnjo na kolesu kmalu izsledili, a tudi v nadaljevanju postopka ob očitnih znakih alkoholiziranosti ni upošteval policistov ter je kričal in žalil policiste. V nadaljevanju so policisti zoper njega odredili pridržanje v policijskih prostorih ter pri tem uporabili prisilna sredstva (telesna sila in sredstva za vklepanje in vezanje). 33-letnemu kršitelju je bil izdan tudi plačilni nalog zaradi kršitev prometne zakonodaje.

Policisti PP Ajdovščina so včeraj v dopoldanskih urah obravnavali tatvino goriva iz tovornega vozila, ki je bilo parkirano na parkirišču v Ajdovščini na škodo gospodarski družbi iz Ukrajine. Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil med drugim ugotovljeno, da je neznani storilec v nočnem času iz rezervoarja tujega tovornega vozila znamke Mercedes-Benz Actros (ukrajinski voznik je v tem času v vozilu počival), iztočil oz. odtujil 671 dizelskega goriva in tako podjetju iz Ukrajine povzročil za 738 evrov materialne škode. O kaznivem dejanju je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe v Novi Gorici. Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Včeraj popoldan so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o požaru v stanovanju večstanovanjskega objekta v Idriji (Rožna ulica). Ko so stanovalci ob vrnitvi zaznali dim iz stanovanja, so nemudoma na pomoč poklicali gasilce PGD Idrija, ki so zatem ogenj dokončno pogasili. Gasilci so po gašenju poškodovan inventar odnesli iz stanovanja, prezračili prostore in dvema osebama zaradi vdihavanja dima implicirali kisik. Po prvih podatkih je bil vzrok požara poškodovana oz. počena šamotna opeka v štedilniku na drva, pogorela je omara ob štedilniku, nastalo je zadimljenje stanovanja. Po prvih ocenah je nastala materialna škoda za približno tisoč evrov. Policija je o dogodku obveščala tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Idrijski policisti so tujo krivdo izključili in bodo o vseh dejstvih dogodka s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. 

Danes, 19. januarja ob 9.24 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije med Tolminom in naseljem Most na Soči (Občina Tolmin) in v kateri je bilo udeleženo tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je 29–letni voznik tovornega avtomobila s priklopnim vozilom vozil po glavni cesti iz Tolmina proti Mostu na Soči. Med vožnjo na omenjeni relacij je tik pred odcepom za naselje Modrej s tovornim vozilom zapeljal preveč na desno stran voznega pasu zaradi česar je tovorno vozilo zaneslo z vozišča čez kolesarsko stezo in tam obstalo. V prometni nezgodi je nastala materialna škoda na leseni ograji kolesarske steze in kovinski varnostni ograji. Policisti PP Tolmin so 29-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje (vožnja preveč desno in nepravilno naložen tovor) izdali plačilni nalog. 

Danes, 19. januarja ob 11.24 uri, so policisti PP Nova Gorica v Braniku obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom. Po prvih zbranih podatkih je zaenkrat še neznani voznik osebnega avtomobila (goriškega registrskega območja) poškodoval drugi parkirani osebni avtomobil znamke Nissan in po nezgodi s kraja odpeljal ne da bi drugemu udeležencu oz. oškodovancu, ki se je v tem času nahajal v eni od tamkajšnjih trgovin, nudil ustrezne podatke oz. o tem obvestil policijo. Ko bodo novogoriški policisti pobeglega voznika izsledili, bodo zoper njega zaradi odgovornosti za storitev prekrška ustrezno ukrepali.


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
05.03.2021
5°C / 14°C
sobota
06.03.2021
4°C / 11°C
nedelja
07.03.2021
-5°C / 12°C