NA CESTI Z OMEJITVIJO 70KM/H VOZIL 148KM/H.

Ponedeljek, 11. januar 2021

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so v soboto ob 20.30  na območju Šempetra pri Gorici ustavili 20–letnega  voznika  osebnega  avtomobila, ki je na delu ceste, kjer je najvišja  hitrost  omejena  na 70  kilometrov na uro, vozil 148 kilometrov  na  uro.  Policisti so mu odredili  hitri  test  zaradi  suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat je bil  pozitiven,  zato  mu  je  bil  odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi,  ki  pa  ga  je mlajši voznik odločno odklonil.

Včeraj so  policisti  obravnavali  vlom v stanovanjsko hišo v naselju Podbreg v Občini Vipava v času odsotnosti stanovalcev.  Na  kraju  je  bilo ugotovljeno, da je neznani storilec vlomil skozi balkonska vrata stanovanjske hiše in vstopil  v  notranje prostore. Nepridiprav je pregledal prostore in pri tem našel in si protipravno prilastil večjo vsoto gotovine ter zlatnino in  srebrnino.

Prav tako so policisti PP Ajdovščina včeraj obravnavali  vlom  v  stanovanje  v stanovanjskem bloku v Vipavi. Tudi v tem primeru je neznani storilec med vikendom vlomil  v omenjeno stanovanje v času odsotnosti stanovalcev skozi balkonska vrata  in  vstopil  v notranje prostore. Pri tem se znesel nad  notranjim  inventarjem.  Prilastil si je zlatnino   in   osebne  predmete.

Policisti  Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj obravnavali prometno nesrečo s pobegom na območju Šempetra  pri  Gorici,  v  kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih avtomobilov.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  takrat  še  neznani  voznik (povzročitelj)  osebnega  avtomobila  prehiteval drugega 58-letnega voznika avtomobila,  ki  je  med  vožnjo  iz  Bazare  proti  Volčji  Dragi  v  času prehitevanja   nameraval   pravilno   zaviti   levo   na  dvorišče  ene  od stanovanjskih  hiš  v  Šempetru pri Gorici. Med njunimi vozili je prišlo do oplaženja,  drugi  neznani  voznik  pa je z vožnjo nadaljeval proti naselju Volčja  Draga  ne  da  bi  se zaustavil in drugemu udeležencu nezgode nudil podatke  oz.  o  tem  obvestil policijo.

Danes dopoldne  so  bili  obveščeni  o tatvini goriva iz tovornega vozila. Neznani storilec je s parkiranega tujega  tovornega  vozila s priklopnikom, ki je bilo parkirano na parkirnem prostoru v Šempasu, odprl zaklenjen pokrov rezervoarja goriva  in  iz  njega  izčrpal  okoli  400  litrov dizelskega goriva.

Danes zjutraj so policisti Policijske Postaje Bovec obravnavali prometno nesrečo  na  glavni cesti blizu naselja Staro selo,  v  kateri  sta  bili udeleženi dve osebni vozili. Z zbiranjem obvestil  in  ogledom je bilo ugotovljeno, da je prometno nesrečo povzročil 43-letni  voznik  avtomobila,  ki  je  prehiteval,  in sicer kljub temu, da smerno  vozišče za vožnjo vozil v nasprotni smeri ni bilo prosto v dolžini, ki je potrebna za prehitevanje. Voznik je tako čelno trčil v nasproti  vozečo  33-letno  voznico drugega osebnega avtomobila. Voznica je bila  v  prometni  nezgodi  predvidoma lažje poškodovana in je kasneje sama poiskala ustrezno zdravniško pomoč.

Danes zjutraj so policiste Operativno Komunikacijskega Centra  Policijkse Uprave Nova Gorica obvestili o  povoženju  divjadi  na Ajševici pri Novi Gorici. Po trku z divjadjo je na vozilu nastala  materialna  škoda.  

Danes so bili obveščeni tudi o povoženju divjadi (košuta)  blizu  naselja  Robič.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
22.01.2021
7°C / 12°C
sobota
23.01.2021
9°C / 10°C
nedelja
24.01.2021
4°C / 7°C