VLOMI IN VANDALI

Četrtek, 07. januar 2021

Včeraj popoldan so policiste obvestili o vlomu v leseno brunarico na območju Nove Gorice (Streliška pot). Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v začetku tedna vlomil skozi vhodna vrata ter pregledal notranjost objekta. Znesel se je nad inventarjem ter si prilastil manjši štedilnik in večje število različnih medalj z različnih atletskih tekmovanj. Odvzete predmete je naložil v vozilo in se z njimi odpeljal v neznano. S tem je oškodovancu povzročil približno 500 evrov materialne škode. Policija je o dejanju obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo (po prvem odstavku 205. člena KZ-1) na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policisti PP Ajdovščina so včeraj zjutraj obravnavali primer vandalizma na območju Podnanosa (Občina Vipava). Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec med 24. decembrom 202o in 5. januarjem z vandalskimi dejanji povzročil materialno škodo na objektih šolske ustanove (poškodovanje dveh nosilcev železnih ščitnikov luči na objektu telovadnice šole, zvita površino žleba, izruvanje železnega stebra ograje šolskega igrišča in železne mreže vrat ograje šolskega igrišča...). S tem je povzročil za približno 450 evrov materialne škode. Odgovorna oseba je odstopila od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Ajdovščina o vseh ugotovljenih dejstvih obravnavanega primera s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. 

Danes dopoldan so policisti PP Nova Gorica obravnavali vlom skozi stranska drsna vrata v gostinski lokal v Šempetru pri Gorici. Po prvih ugotovitvah je neznani storilec ukradel blagajniški minimum oz. 200 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja novogoriški policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici. 

Danes dopoldan so policiste obvestili o poškodovanju dveh pnevmatik osebnega avtomobila znamke Renault, ki je bilo parkirano na območju bivšega prehoda v Solkanu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec le izpraznil prednjo in zadnjo pnevmatiko vozila. Ko bodo nepridiprava izsledili, mu bodo zaradi kršitve določb Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog. Poleg tega so na kraju ugotovili, da je neznanec izpraznil tudi pnevmatiki na desni strani drugega parkiranega avtomobila znamke Fiat v neposredni bližini.

Danes so prometni policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom v Solkanu z udeležbo dveh tovornih vozil. Po prvih zbranih podatkih se je nezgoda zgodila ob 9.48 uri, ko je voznik tovornega vozila, ljubljanskih registrskih številk, poškodoval vzvratno ogledalo drugega udeleženega tovornega vozila in nato odpeljal naprej ne da bi drugemu vozniku tovornega vozila nudil ustrezne podatke oziroma o tem obvestil Policijo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede okoliščin prometne nesreče in bodo po zaključku preiskave zoper povzročitelja podali ustrezen ukrep.

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
22.01.2021
7°C / 12°C
sobota
23.01.2021
9°C / 10°C
nedelja
24.01.2021
4°C / 7°C