PROMETNE NESREČE

Četrtek, 29. oktober 2020

Včeraj popoldan sta bili v prometni nesreči I. kategorije na Colu udeleženi vozili. V križišču za Predmejo (Občina Ajdovščina) je prišlo do trčenja med tovornim in osebnim avtomobilom. Z ogledom in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 51–letni voznik osebnega vozila peljal po regionalni cesti iz Ajdovščine proti Colu. V omenjenem naselju je v križišču zavijal levo (proti Predmeji), pri tem pa odvzel prednost vozniku tovornega vozila, s katerim se je iz Črnega Vrha proti Ajdovščini pravilno pripeljal 36–letni voznik. Med vozili je prišlo do trčenja, in sicer je voznik tovornega vozila s prednjim delom vozila trčil v desni bočni del osebnega avtomobila. Nihče ni bil poškodovan. Na kraju so pomoč policistom nudili gasilci GRC Ajdovščina.

Danes nekaj minut pred 8. uro zjutraj so policisti na območju Ajdovščine obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z udeležbo treh vozil. Vozniku tovornega vozila je med vožnjo po regionalni cesti izven naselja Ajdovščina (obvoznica) iz smeri semaforiziranega križišča proti krožišču na Ribniku odpadlo prednje desno platišče priklopnika iz zadelo parkirana avtomobila. Na obeh osebnih vozilih je nastala materialna škoda (poškodba odbijačev, odtrgana registrska tablica). Prometni policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Včeraj dopoldan se je v prometni nesreči II. kategorije na lokalni cesti Tolmin – Dolje telesno poškodoval mlajši kolesar. Do prometne nesreče je prišlo v desnem nepreglednem ovinku pod Kozlovim robom, kjer je prišlo do trčenja med mlajšim kolesarjem (otrok) in 52-letno voznico osebnega vozila, ki se je peljala iz Tolmina proti vasi Dolje (Občina Tolmin). Malce naprej od kraja nezgode se je nahajal tudi eden od njegovih staršev in druga mlajša oseba (otrok) s kolesom. V prometni nesreči je bil otrok predvidoma lažje poškodovan in so mu zdravniško pomoč nudili v ZD Tolmin, nato pa so ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. 


Včeraj okoli poldneva so bovški policisti pri kontroli cestnega prometa ustavili 46-letnega voznika kombija, ljubljanskih registrskih številk, in v nadaljevanju postopka ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja oz. je vozil v času izrečenega ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja s strani pristojnega sodišča. Bovški policisti so mu omenjeno vozilo zasegli, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče za prekrške.

Prav tako so tolminski policisti danes dopoldan v Tolminu ustavili 33–letnega voznika osebnega avtomobila znamke Nissan, ki je vozil v času izrečenega ukrepa prepovedi nadaljnje vožnje. Vozilo so mu zasegli, zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
27.11.2020
-2°C / 14°C
sobota
28.11.2020
-1°C / 12°C
nedelja
29.11.2020
1°C / 12°C