ŠTEVILKA 113 NAMENJENA LE NUJNIM KLICEM

Sreda, 21. oktober 2020

Včeraj so bili obveščeni o nedavnem vlomu v kletne prostore stanovanjskega bloka v Šempetru pri Gorici. Neznanec je pregledal omenjeni prostor in nato kraj zapustil ne da bi si karkoli prilastil. O obravnavanem primeru je Policija obveščala tudi pristojne pravosodne organe.

Včeraj so bili obveščeni o vlomu tekom noči skozi stranska vrata v trgovino v Ajdovščini. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec iz omenjenih prostorov odtujil več paketov tobačnih izdelkov in druge predmete, med drugim tudi mobilni telefon znamke Huawei 20 PRO. Zaradi omenjenega kaznivega dejanja je bila trgovini povzročena materialna škoda v višini približno 800 evrov, zaradi tatvine mobilnega telefona pa je bila oškodovanki povzročena materialna škoda za 500 evrov.

Včeraj popoldan je bila Policija obveščena o prometni nesreči na regionalni cesti Kobarid – Bovec,  v kateri sta bili udeleženi dve voznici osebnih avtomobilov. Po sedaj zbranih podatkih je 48–letna voznica vozila po regionalni cesti iz Bovca proti Kobaridu. Med vožnjo je začela v nasprotju s prometno signalizacijo zavijati levo, preko sredinske ločilne neprekinjene črte, z namenom, da bi zapeljala na parkirni prostor. Takrat se je za njo peljala 49–letna voznica avtomobila. Ko je 48-letna voznica že začela zavijati levo, jo je 49-letna voznica začela prehitevati, čeprav prometna signalizacija (talna označba) to prepoveduje. Pri tem je 49-letna voznica s prednjim desnim delom svojega vozila trčila v levi bok drugega avtomobila. V prometni nesreči nobena od udeleženk nezgode ni bila poškodovana.

Danes zjutraj so policiste Operativno Komunikacijskega Centra Policijske Uprave Nova Gorica obvestili o prometni nesreči na cesti Ajdovščina – Col z udeležbo dveh vozil. Po prvih zbranih podatkih je 27–letni voznik osebnega avtomobila vozil iz Ajdovščine proti naselju Col, med vožnjo na omenjeni relaciji pa na bi v levem nepreglednem ovinku po njegovem smernem vozišču iz nasprotne smeri pripeljal neznani voznik neznanega vozila. Zaradi tega se je 27-letni voznik z vozilom umikal desno in pri tem zapeljal na zaščitno ograjo. Njegovo vozilo je dvignilo v zrak, po približno trinajstih metrih je spet pristal na varnostni ograji in zatem desno pod voziščem. Policisti Policijske Postaje Ajdovščina nadaljujejo z zbiranjem dodatnih obvestil, da bi razjasnili vse okoliščine prometne nesreče. Zaradi razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče pozivajo neznanega voznika in vse morebitne očividce, ki bi lahko policiji posredovali informacije, da se zglasijo na Policijski postaji Ajdovščina ali pokličejo na številko postaje (05) 365 72 00.

Nazadnje naj vas opomnimo še, da je ŠTEVILKA POLICIJE 113 NAMENJENA LE NUJNIM PRIMEROM
V zadnjih dneh so policisti v operativno-komunikacijskih centrih po vsej Slovenji preobremenjeni s sprejemanjem klicev, ki se nanašajo na omejitve zaradi epidemije. Zato vse občane prosijo, da telefonske številke ne obremenjujejo z vprašanji o omejitvah gibanja zaradi epidemije covida-19. Z vprašanji se lahko med 8. in 16. uro obrnete
* na brezplačno telefonsko številko 080 1404
* za klice iz tujine pa je na voljo številka +386 1 478 7550.
* Z vprašanji, ki se nanašajo na aktivnosti policije v povezavi z epidemijo, pa se lahko obrnete tudi na telefonsko številko policije 01/ 514 70 01.
Številka policije 113 je namenjena le NUJNIM klicem v sili, številka 080 1200 pa anonimnim sporočilom za policijo. 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
25.11.2020
-2°C / 13°C
četrtek
26.11.2020
1°C / 14°C
petek
27.11.2020
3°C / 13°C