NEPRIDIPRAVOMA NI USPELO PRITI DO SLADOLEDA

Ponedeljek, 01. junij 2020

Policisti  Postaje  prometne  policije Nova Gorica so med vikendom, na Idrijsko-Cerkljanskem in  širšem  Goriškem območju poostreno nadzirali voznike v cestnem prometu  s  poudarkom  na  ugotavljanju  psihofizičnega  stanja voznikov. V omenjenem   nadzoru  so prometni policisti obravnavali skupno 48 kršiteljev cestnoprometnih  predpisov.  Zaradi  suma vožnje pod vplivom alkohola,  prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi  so  prometni  policisti 11. voznikom prepovedali nadaljnjo vožnjo. 
Policisti  Postaje  prometne  policije  Nova  Gorica  so v soboto  zgodaj zjutraj, na območju naselja Bilje ustavili  48-letnega  voznika  osebnega  avtomobila, ki je vozil iz smeri Šempetra pri Gorici skozi Vrtojbo proti naselju Bilje. Med vožnjo proti omenjenemu naselju ni hotel ustaviti vozila na predpisan znak policistov.  V  nadaljevanju  je bilo ugotovljeno, da 48-letni voznik  nima  veljavnega  vozniškega  dovoljenja,  na  avtomobilu  so  bile nameščene   registrske  tablice,  ki  pripadajo  drugemu  osebnemu  vozilu, kateremu  je  registracija  že  potekla. Osebno vozilo mu je bilo zaseženo. Prav  tako  je bil vozniku v postopku odrejen preizkus alkoholiziranosti in rezultat  je  pokazal,  da  je  vozil  pod vplivom alkohola.

V  soboto so bili policisti obveščeni o prometni nesreči 2. kategorije  blizu  naselja  Labinje, v  kateri je bil udeležen  voznik  osebnega  avtomobila.  65–letni voznik avtomobila  je pri vzvratni vožnji zapeljal preveč nazaj in čez rob v globino  približno  enega metra pod vozišče. Vozilo se je najprej prevrnilo na bok in nato na streho, voznik je bil ukleščen v vozilu.  Predvidoma  lažje  poškodovanega  voznika so reševalci po nudeni   oskrbi   kasneje  z  reševalnim  vozilom  odpeljali  na  nadaljnje zdravljenje  v  ljubljanski  klinični  center.

Kar nekaj opravka so imeli policisti z vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola.
Policisti  so  v soboto v Šempetru pri Gorici ustavili 48–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga je odločno odklonil. Vozniku  je  bila  prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prometni  policisti  so  v  soboto v Novi Gorici ustavili  34–letnega  voznika  in ugotovili, da je vozil  pod  vplivom alkohola.  

Prav  tako  so  prometni  policisti  v  soboto na območju  naselja  Gore v Občini Idrija ustavili 71–letnega voznika osebnega vozila  in  tudi  njemu  odredili preizkus alkoholiziranosti. Tudi njemu je rezultat pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola.

Nedolgo  zatem istega dne so prometni policisti v Gorah ustavili  še  56–letnega voznika avtomobila in tudi njemu odredili preizkus alkoholiziranosti,  ki pa ga je voznik odločno odklonil. Tudi njemu je bila prepovedana  nadaljnja  vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

V  nedeljo,  nekaj minut po polnoči, so prometni policisti na Mostu na Soči ustavili voznika osebnega avtomobila in  mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Tudi v njegovem primeru je bilo ugotovljeno,  da  je  vozil pod vplivom alkohola.

V  soboto  so  policiste Operativno Komunikacijskega Centra  Policijske Uprave Nova Gorica obvestili o tatvini gotovine  in  zlatega  nakita  iz  stanovanja  v Šempetru pri Gorici v času odsotnosti stanovalcev. Okoliščine omenjenega kaznivega dejanja novogoriški policisti  še  preiskujejo.

Včeraj  dopoldne,  so  policisti  Policijske Postaje  Idrija v enem od naselij v Občini  Idrija  obravnavali  tatvini  dveh  gorskih koles znamke GT bele in modre barve, stari približno deset let. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do  tatvine  koles  prišlo  med  vikendom,  s  tem nezakonitim ravnanjem je neznani  storilec  oškodovancem povzročil za 300 evrov materialne škode.

Danes dopoldan so policiste Operativno Komunikacijskega Centra  Policijske Uprave Nova Gorica obvestili, da sta  neznanca okoli tretje ure v nočnem času skušala vlomiti v hladilno skrinjo za  sladoled  na  bencinskem servisu v Rožni Dolini pri Novi Gorici, vendar sta  bila  pri  tem  neuspešna. Zaradi omenjenega protipravnega ravnanja je nastala  manjša materialna škoda.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
30.09.2020
7°C / 22°C
četrtek
01.10.2020
10°C / 22°C
petek
02.10.2020
15°C / 22°C