PREVEČ ALKOHOLA IN PREMALO PREVIDNOSTI

Četrtek, 16. januar 2020

Včeraj popoldan so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom na cesti
med Batuje – Preserje z udeležbo dveh osebnih avtomobilov. Voznik osebnega avtomobila je vozil iz vasi Batuje proti naselju Preserje. Med vožnjo na omenjeni relaciji je iz nasprotne smeri pripeljala 55-letna. V levem ovinku se je voznik zaradi ozkega vozišča zaustavil, voznica pa je pri srečevanju z oplazila oz. podrsala celoten bočni del njegovega
avtomobila. Na kraju se najprej ustavila, zatem pa odpeljala v smeri Batuj. Prometni policisti so ji izdali plačilni nalog.

Prometni policisti so danes v dopoldanskih urah v Novi Gorici ustavili 38–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Ker je bil pozitiven, so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Policisti so danes nekaj minut po polnoči v Novi Gorici ustavili 37–letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Ker je vozil pod vplivom alkohola, so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Včeraj tik pred polnočjo so novogoriški policisti ustavili 54–letnega voznika osebnega vozila in tudi njemu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Tudi njemu so
začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Policisti Postaje prometne policije so danes pred drugo jutranjo uro obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v semaforiziranem križišču v Šempetru pri Gorici, v kateri je bila udeležena le 28-letna voznica osebnega avtomobila, ki pri tem ni bila telesno poškodovana, a je bila pod vplivom alkohola.

Voznik kombija je danes povozil divjad na Bovškem. 30–letnik je ob 6.30 uri vozil iz vasi Soča proti naselju Kal-Koritnica. V bližini odcepa za center omenjene vasi je z leve strani na vozišče skočil jelen, ki se je zaletel v zadnja leva vrata vozila. Jelen se je po trčenju z vozilom vrnil v bližnji gozd, na vozilu pa je nastala majhna poškodba.

Le nekaj minut pred tem so policiste obvestili o povoženju srne s strani voznika osebnega avtomobila znamke na območju Nove Gorice.

Poleg tega so policiste danes nekaj po 7. uri zjutraj, obvestili o povoženju srne tudi na cesti med naseljem Vogrsko in Volčjo Drago (približno 400 metrov od viadukta proti
mostu).

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica opozarjajo, da se tovrstne nesreče
pogosto dogajajo v jutranjih oz. večernih urah, zato opozarjajo vse udeležencem v cestnem prometu, da vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo.

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
12.07.2020
16°C / 30°C
ponedeljek
13.07.2020
14°C / 27°C
torek
14.07.2020
14°C / 28°C