PONAREJEVALCI NA DELU TUDI V IDRIJI

Sreda, 04. december 2019

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Nova Gorica so v letošnjem novembru obravnavali več kaznivih dejanj ponarejanja denarja. Največ unovčitev ponarejenih bankovcev je bilo v

gostinskih lokalih po Novi Gorici, povečalo pa se je  tudi število unovčenih ponarejenih bankovcev na območju Idrije. Storilci kaznivih dejanj unovčujejo predvsem ponarejene bankovce apoenskih vrednosti 50 evrov, največkrat unovčena ponaredka pa imata serijsko številko S62716737274 in MB6666888880.

Storilci tovrstnih kaznivih dejanj radi izkoristijo tudi praznični decembrski čas, ko je zaradi množice kupcev in obilice dela  pozornost prodajalcev manjša, prav tako je manj časa za  preverjanje bankovcev z napravami, zato morajo biti prodajalci bolj previdni pri sprejemanju plačil z gotovino. Storilci s svojim videzom in obnašanjem ne vzbujajo pozornosti zaposlenih, zelo pogosto neznanci opravijo nakupe cenejšega blaga oz. storitev, ki ga plačajo s ponarejenim bankovcem za 50 evrov v pričakovanju, da dobijo vrnjen čim večji preostanek denarja.

Policisti in kriminalisti zato opozarjajo vse, ki poslujejo z gotovino, da so v decembrskem času še posebej na nepravilnosti na bankovcih in da ob sumu bankovec zadržijo ter takoj obvestijo policiste
na 113. Z osebo, ki je prinesla ponarejeni bankovec, naj se ne prepirajo, da ne bi ogrozili svoje
varnosti. Pomembno si je zapomniti kdaj, kje in od koga ste prejeli ponarejen bankovec, kakšen je bil o izgled storilca, njegov avtomobil, registrske tablice, da bi policija storilca lažje izsledila.

Za storilce je zagrožena zaporna kazen od šestih mesecev do osmih let.

 

Metka Rupnik (po zapisu PU Nova Gorica)

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
30.09.2020
7°C / 22°C
četrtek
01.10.2020
10°C / 20°C
petek
02.10.2020
15°C / 22°C