NA VOJSKEM SE NADALJUJE OBSEŽNA ISKALNA AKCIJA

Četrtek, 19. september 2019

Tudi danes, 19. septembra od 8. ure dalje, se na gozdnem in zelo
zahtevnem terenu (območje je polno grap in brezen) v okolici naselja Vojsko ponovno nadaljuje obsežna iskalna akcija (deveti dan
zapored) za pogrešanim 75-letnim državljanom iz sosednje Italije. V preteklih dneh je Policija izvedla številne aktivnosti, s katerimi je skušala pridobiti čim več koristnih informacij s ciljem, da bi našli pogrešano osebo. 

Nenazadnje je bil opravljen ponovni razgovor z enim od prijateljev pogrešanega, ki je bil minulo sredo oz. 11. septembra skupaj s 75-letnim Italijanom na območju Vojskega, prav tako so določene informacije policisti prejeli tudi od njegovih sorodnikov. Pogrešani je namreč v preteklih letih zelo pogosto
gobaril na omenjenem območju (Log, Ajnšk, Štrangel). Prav tako so policisti
PP Idrija v torek, 17. septembra skupaj z vodniki službenih psov iz Oddelka za šolanje službenih psov s službenimi psi za specialistično uporabo in pripadniki gorske policijske enote na območju Vojskega izvajali podrobni pregled terena na tistih območjih, kjer je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je pogrešani v preteklosti največkrat gobaril.
Zahtevnejša območja so bila tega dne ponovno pregledana s strani policistov
gorske policijske enote. Kljub izvedenim aktivnostim pogrešani tudi v torek ni bil najden. V minulih dneh so policistom prejšne dni pomoč nudili tudi
tamkajšnji lovci in domačini, ki zelo dobro poznajo zahteven teren.


Pogrešanega so prejšnje dni poleg policistov PP Idrija in policistov gorske policijske enote (z območja PU Nova Gorica, Kranj in Ljubljana) iskali tudi gasilci (PGD Vojsko, PGD Spodnja Idrija, PGD Idrija), vodniki reševalnih psov z reševalnim psi (Obala, Ljubljana), pripadniki GRS Tolmin, lovci in drugi domačini. Pri iskanju pogrešanega so minule dni sodelovali tudi policisti Generalne policijske uprave, ki so veliko gozdno območje pregledovali tudi s pomočjo brezpilotnega zrakoplova (dron). Pri tem velja tudi poudariti, da je dosedanje iskanje doslej potekalo na zelo zahtevnem območju v okolici Vojskega, kjer je tudi precej nevarnosti za vse, ki so doslej sodelovali v iskalnih akcijah in so morali biti pri opravljanju nalog zelo previdni in paziti tudi na lastno varnost.

Tudi tokrat zaprošamo vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem 75-letnem
italijanskem državljanu, zaprošamo, da o tem obvestijo policiste PP Idrija (Gregorčičeva ulica 5, 5280 Idrija, telefon: (05) 372 48 00, elektronski naslov: pp_idrija.pung@policija.si oz. se zglasijo na najbližji policijski postaji ali pokličejo znano interventno številko policije 113 oz. anonimni telefon policije 080 1200.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
22.04.2021
6°C / 17°C
petek
23.04.2021
7°C / 22°C
sobota
24.04.2021
7°C / 22°C