TAT ZMIKAVT

Sreda, 05. junij 2019

 

Včeraj, 4. avgusta pozno zvečer, so na parkirišču v Vrtojbi odkrili vlom v kabini dveh tovornih vozil. Neznanec je med vikendom z neznanim predmetom poškodoval ključavnici vrat in vstopil v
kabini. Iz predala vozil je odvzel plačilne kartice za gorivo (skupno štiri s pripadajočimi kodami) in
po izvršitvi kaznivega dejanja z odtujenimi predmeti odšel neznano kam.

Včeraj v zgodnjih večernih urah, so idrijski policisti obravnavali vlom v pritlične prostore oz. pisarni ene od gospodarskih družb z omejeno odgovornostjo na Arkovi ulici v Idriji. Še neznanec je pregledal omenjene prostore in v eni pisarn iz manjše kovinske blagajne odvzel manjšo
vsoto gotovine. Policisti s preiskavo nadaljujejo.

V soboto, 3. avgusta zjutraj, so novogoriški policisti obravnavali vlom v gostinski lokal v Solkanu. Neznanec je z neznanim predmetom vlomil skozi steklena drsna vrata. V prostorih je iz več denarnic ukradel nekaj sto evrov gotovine, iz pulta ukradel mobilni telefon iPhone 6 in odšel v neznano.


To storilcu ni bilo dovolj, saj so tudi danes policiste obvestili o ponovnem vlomu v isti gostinski lokal. Tokrat je neznanec iz notranjosti odvzel več dlančnikov in poškodoval avtomat za igrače na žetone, več o nastali premoženjski škodi pa bo znano po opravljeni inventuri. Policisti s preiskavo nadaljujejo.

Danes kmalu po polnoči so policiste obvestili o tatvini kolesa izpred stanovanjskega bloka na Ulici Gradnikove brigade v Novi Gorici. Neznanec si je pred polnočjo prilastil nezaklenjeno moško gorsko kolo, neznane znamke, zelene barve, se z njim odpeljal proti Ulici dr. Karla Lavriča,
nato pa se je za njim izgubila vsaka sled. S tem je lastnika oškodoval za približno 300 evrov.

Ker je oškodovanec podal predlog za pregon kaznivega dejanja, bodo
policisti podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

V soboto nekaj pred 20. uro, so bovški policisti obravnavali vlom v tuje osebno vozilo na Kobariškem. Neznani storilec je v naselju Podbela (Občina Kobarid) razbil steklo na zadnjih desnih vratih in iz avtomobila odvzel torbico z vsebino (v njej je 42-letna oškodovanka,
državljanka Belgije, imela poleg gotovine tudi druge osebne dokumente in bančno kartico in mobilni telefon znamke Motorola). Bovški policisti bodo po zaključku preiskave vloma v tuje motorno vozilo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Včeraj zgodaj popoldne, so policisti PP Ajdovščina obravnavali nedavno tatvino čebeljega panja na območju naselja Otlica (Občina Ajdovščina). Z dejanjem je neznanec oškodovancem povzročil za približno 200 evrov materialne škode.

V soboto pozno zvečer so novogoriški policisti obravnavali povoženje divjadi v naselju Vrtoče. Po trčenju z osebnim vozilom je divji prašič zbežal na bližnje polje, za njim pa se je izgubila vsaka sled. Na osebnem vozilu je ostala precejšnja materialna škoda.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
05.06.2020
16°C / 22°C
sobota
06.06.2020
15°C / 26°C
nedelja
07.06.2020
15°C / 24°C