VELIKO SOBOTNEGA DELA ZA POLICISTE

Nedelja, 19. maj 2019

Iz prometa izločili voznika zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog
 
Včeraj, 18. maja nekaj minut po polnoči, so policisti v Idriji ustavili 27–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat je bil pozitiven, zato so mu policisti odredili strokovni pregled, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje
 
 
Na Ajdovskem iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov
 
Policisti so danes, 19. maja ob 2.16 v nočnem času, v Ajdovščini (Goriška cesta) ustavili 39–letnega voznika kombija (goriškega registrskega območja) državljana BiH, in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Prav tako ni imel vozniškega dovoljenja (pri preverjanju je bilo kasneje ugotovljeno, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenje). Poleg kršitev prometne zakonodaje so mu policisti izrekli globo tudi zaradi kršitve določil Zakona o tujcih. V nadaljevanju je bilo zoper večkratnega kršitelja odrejeno pridržanje (Privedba osebe, zalotene pri prekršku, po drugem odstavku 110. člena Zakona o prekrških) v policijskih prostorih. Omenjeno vozilo mu je bilo zaseženo.
 
Na Bovškem hrup motil občane pri nočnem počitku
 
Policisti so včeraj, 18. maja ob 1.14 uri v nočnem času, obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnih prostorih v Bovcu, kjer je stanovalce motil hrup in preglasna glasba pri nočnem počitku. Policisti PP Bovec so 28–letnemu kršitelju, državljanu Madžarske, zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru (odgovornost za storitev prekrška po drugem odstavku 8. člena navedene zakonodaje) izrekli globo.
 
V prometni nesreči I. kategorije z majhno poškodbo na Goriškem udeleženi dve osebni vozili
 
Včeraj, 18. maja ob 17.26 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije z majhno poškodbo v Novi Gorici (Erjavčeva ulica), kjer je prišlo do trčenja med dvema osebnima avtomobiloma. Pri tem nihče od udeležencev ni bil telesno poškodovan.
 
V manjši prometni nesreči na Kobariškem udeleženi dve tuji vozili
 
Včeraj, 18. maja ob 9.55 uri, so policisti na območju naselja Trnovo ob Soči (Občina Kobarid) obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z majhno poškodbo in v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Ugotovljeno je bilo, da je voznik avtobusa (državljan Slovaške) pri vzvratni vožnji na parkirišču pri kampu v omenjenem naselju zadel lahki priklopnik parkiranega kombija (hrvaških registrskih številk) zaradi česar je na avtobusu nastala majhna poškodba, na lahkem priklopniku in kajakih, ki so bili na njen, pa škoda ni nastala.  
 
Prometna nesreča I. kategorije s pobegom v Vipavskem Križu
 
Včeraj, 18. maja nekaj minut po 12. uri, so policisti PP Ajdovščina obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom na parkirnem prostoru v Vipavskem Križu (Občina Ajdovščina). Po sedaj zbranih podatkih je neznani voznik osebnega avtomobila na omenjenem parkirnem prostoru podrsal zadnji desni bok drugega osebnega vozila  in s kraja odpeljal neznano kam.
 
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
17.09.2019
15°C / 29°C
sreda
18.09.2019
17°C / 28°C
četrtek
19.09.2019
16°C / 22°C