NESREČE IN NEZGODE

Ponedeljek, 08. april 2019

Policiste Operativno komunikacijskega centra PU Nova Gorica so včeraj, 7. aprila ob 2.10 v nočnem času, obvestili o drzni tatvini na hitri cesti H4 na območju Šempasa v škodo 31-letne oškodovanke, državljanke Romunije. Ugotovljeno je bilo, da se je tuja voznica v Slovenijo pripeljala prek nekdanjega mejnega prehoda v Vrtojbi in na bencinskem servisu kupila vinjeto. Zatem se je odpeljala naprej in med vožnjo opazila oz. Ugotovila, da je z vozilom nekaj narobe oz. da ima prazno pnevmatiko. Z osebnim vozilom (znamke Ford Focus), italijanskih registrskih številk, se je oškodovanka zaustavila na SOS izogibališču na hitri cesti H4 (med počivališčem v Šempasu in naseljem Selo - v smeri Ljubljane) z namenom, da bi zamenjala spraznjeno gumo. To pa je izkoristil neznani storilec, saj je v času, ko je oškodovanka menjavala pnevmatiko na vozilu, iz sopotnikovega sedeža odvzel žensko torbico z vsebino (v njej so bili osebni dokumenti in nekaj sto evrov gotovine). Oškodovanka storilca oz. vozila ni opazila. Ukradena torbica je bila kasneje najdena v bližini (brez gotovine). Policisti PP Nova Gorica bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo (po prvem odstavku 205. člena KZ-1) na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.V soboto, 6. aprila popoldne, je bila Policija obveščena, da se je na območju naselja Brje (Občina Ajdovščina) pri delu s cepilcem za drva poškodoval starejši mladoletnik. Slednjega je pri delu s cepilcem (na sveder) v desni del glave udarilo hrastovo poleno (dolžine enega metra in premera približno 25 cm) in ga poškodovalo (delo je opravljal skupaj z domačimi). Mladoletnik je namreč prijel za poleno z namenom, da ga potegne iz svedra cepilca (traktor je bil v pogonu), pri čemer pa se je omenjeno poleno zavrtelo in ga udarilo v glavo. Policisti PP Ajdovščina so tujo krivdo izključili in bodo v zvezi z delovno nesrečo s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Poškodovanca so kasneje zdravniško oskrbeli v splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici.V soboto, 6. aprila ob 5.22 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu v prostore trgovine v Novi Gorici. Prav tako so policisti PP Nova Gorica v soboto, 6. aprila nekaj pred 7.
uro zjutraj, obravnavali vlom v gostinski objekt na območju Nove Gorice (Vojkova cesta). Po prvih podatkih je neznani storilec tekom noči vlomili skozi okno objekta in iz notranjosti ukradli blagajniški minimum


V soboto, 6. aprila ob 8.50 uri, so policiste obvestili še o vlomu skozi vhodna vrata v drugi gostinski lokal v Novi Gorici (Erjavčeva ulica). V soboto, 6. aprila, so policisti PP Ajdovščina obravnavali vlom v barako na eni od parcel na območju naselja Batuje (Občina Ajdovščina)


Prometni policisti so v soboto, 6. aprila popoldne, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na hitri cesti H4 med Vipavo in Razdrtim in v kateri je bila udeležena 38-letna voznica osebnega avtomobila z območja Dolenjske. Ugotovljeno je bilo, da je omenjena voznica tega dne ob 16.35 uri vozila iz smeri uvoza Vipava proti Razdrtemu. Ko je med vožnjo na omenjeni relaciji pripeljala po prehitevalnem pasu na tisti del vozišča, kjer je promet preusmerjen iz dveh na en prometni pas, hitrosti in načina vožnje ni prilagodila tehničnim lastnostim ceste, stanju vozišča ter svojim vozniškim sposobnostim (neprilagojena hitrost – 45. člen ZPrCP) in je s prednjim delom avtomobila trčila v postavljen marker ob robniku. Zatem je z vožnjo nadaljevala naravnost in nato (pred začasno varnostno ograjo) z vozilom zapeljala v desno na desni vozni pas in zadela dva postavljena markerja narobnikih ceste. Med vožnjo po desnem voznem pasu je kljub zaviranju s prednjim delom vozila trčila v zadnji del osebnega avtomobila (ljubljanskih registrskih številk), s katerim se je v isti smeri peljal 35–letni voznik.

 

VIR: OKC Nova Gorica

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
02.06.2020
11°C / 27°C
sreda
03.06.2020
12°C / 26°C
četrtek
04.06.2020
12°C / 25°C