ZGORELI VOZILI, ŠE VEČ TATVIN

Ponedeljek, 01. april 2019

Danes, 1. aprila, ponoči so novogoriške policiste  obvestili o požaru terenskega vozila v Novi Gorici. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi novogoriški gasilci, ki so požar osebnega vozila italijanskih registrskih številk dokončno pogasili. Omenjeno vozilo je zgorelo v celoti.

V soboto, 30. marca, popoldne je bila Policija obveščena o delovni nesreči na parceli med krajema Budanje in Dolga Poljana (Občina Ajdovščina), kjer se je med delom s cepilcem za drva (znamke Tajfun) poškodoval 54–letni moški.

V soboto, 30. marca, nekaj po 15. uri je bila Policija obveščena, da je v
kampu Tura pri Vipavi zagorelo osebno vozilo. Na kraju so policisti ugotovili, da je na parkirišču zagorel osebni avtomobil zaradi samovžiga pri motorju.

Danes, 1. aprila, v nočnem času je bila Policija obveščena o drzni tatvini na počivališču bencinskega servisa v Šempasu v škodo državljana Bolgarije. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec med počitkom prebudil 44–letnega bolgarskega voznika kombija (znamke VW), ki je izstopil iz vozila, nato pa ga je neznanec zvabil do zadnjega desnega kolesa in mu
pokazal spraznjeno pnevmatiko. Takrat pa je drugi neznani moški, ki je bil skrit pred omenjenim vozilom, iz notranjosti kombija odvzel torbico z vsebino.

Policisti z namenom preprečevanja tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj opozarjajo, da je med postanki na avtocestnih počivališčih treba nadzirati svoje vozilo in predmete v njem. Če se oddaljite, vozilo obvezno zaklenite, vrednejših predmetov pa ne puščajte na vidnih mestih. Če na počivališčih ali avtocesti opazite sumljive osebe, ki se pretvarjajo, da potrebujejo pomoč ali da vam želijo pomagati, to nemudoma sporočite policiji.

Včeraj, 31. marca, popoldne so policiste iz Nove Gorice obvestili o drzni tatvini pri stanovanjskih blokih v Kidričevi ulici v Novi Gorici (iz smeri Delpinove proti Kidričevi ulici). Neznani storilec je s kolesom (v bližini avtobusne postaje) dohitel oškodovanko in ji odvzel torbico, ki jo je imela v prednji košari na njenem kolesu.

V soboto, 30. marca, dopoldne so policisti v Novi Gorici 25-letniku v
postopku zasegli manjšo količino posušene rastline, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo.


Včeraj, 31. marca, okrog 19. ure so policiste obvestili o vlomu v dve
osebni vozili na regionalni cesti v okolici naselja Livek (Občina Kobarid). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je včeraj popoldne neznani storilec prišel do makadamskega parkirišča (muzej na prostem) na hribu Kolovrat (ki se nahaja ob regionalni cesti Livek – Kambreško) in z neznanim predmetom vlomil v dve osebni vozili, iz katerih je vzel nahrbtnika z vsebino.

V soboto, 30. marca, okrog 21. ure so policisti obravnavali vlom v tuje
osebno vozilo v Goriških Brdih. Neznani storilec je na parkirišču (pri gostinskem lokalu) v naselju Plešivo z neznanim predmetom razbil steklo sprednjih levih vrat osebnega avtomobila (znamke Mercedes),
italijanskih registrskih številk. Neznanec iz notranjosti ni ničesar ukradel, zaradi vloma je nastala posredna materialna škoda na vozilu.

S ciljem preprečevanjem tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj policisti  opozarjajo vse občane in občanke na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov in svetujejo, da v osebnih avtomobilih ne puščate vrednejših predmetov na vidnih mestih (npr. na sedežih, policah ali na drugih vidnih mestih). Prav tako vrednejši predmeti (denar, bančne kartice, zlatnina…) ne sodijo v predale vozil. Če opazite sledi vloma ali tatvin v motorno vozilo, stanovanje, stanovanjski objekt ipd., to takoj prijavite najbližji policijski postaji.


Danes, 1. aprila, zjutraj je bila Policija obveščena o poškodovanju
osebnega vozila v Novi Gorici (Prvomajska ulica). Po prvih zbranih podatkih je neznanec tekom noči v zadnjo steklo parkiranega avtomobila (znamke Škoda) vrgel kamen in poškodoval oz. razbil steklo na vozilu.

Včeraj, 31. marca, popoldne pa so policisti na območju naselja Ušnik na
Tolminskem ustavili 42–letnega voznika osebnega avtomobila in v
nadaljevanju postopka ugotovili, da je slednji vozil v času izrečenega
veljavnega ukrepa prepovedi vožnje motornega vozila s strani pristojnega sodišča. Zaradi navedene hujše kršitve mu je bilo vozilo zaseženo, zoper voznika bodo policisti PP Tolmin podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
04.06.2020
12°C / 27°C
petek
05.06.2020
16°C / 22°C
sobota
06.06.2020
16°C / 22°C