V TOLMINKI NAŠLI MRTVEGA MOŠKEGA

Sreda, 06. februar 2019

Včeraj, 5. februarja ob 21.24 uri, je bila Policija obveščena o pogrešani
starejši osebi (80-letnem moškem) na območju Zatolmina (Občina Tolmin).
Policisti PP Tolmin so takoj po prijavi začeli izvajati aktivnosti za
izsleditev pogrešanega moškega na širšem območju omenjenega kraja, vendar ga kljub intenzivnemu iskanju niso izsledili. Stekla je iskalna akcija pod vodstvom PP Tolmin in je bila okoli polnoči začasno prekinjena, policisti in reševalci so pregledali območje Tolminskih korit, strugo reke Tolminke (vse do sotočja z reko Sočo), številne bližnje pešpoti do bližnjih naselij, policistom z območja PU Nova Gorica so se včeraj pri iskanju pogrešanega pridružili tudi pripadniki drugih  reševalnih struktur (tolminskim policistom se je včeraj pri iskanju pridružilo tudi večje število gasilcev PGD Tolmin, reševalci GRS Tolmin in drugi občani – skupno 35 ljudi).
 
Danes, 6. februarja ob 8. uri zjutraj, se je omenjena iskalna akcija pod
vodstvom komandirja PP Tolmin na omenjenem območju nadaljevala, tudi tokrat pa so se tolminskim policistom pri iskanju pogrešanega pridružili še policisti gorske policijske enote PU Nova Gorica, pripadniki Gorske reševalne službe Tolmin, gasilci PGD Tolmin in vodnik reševalnega psa za območje Severne Primorske (skupno približno 30 ljudi). Nedolgo zatem oz. ob 8.35 uri je bilo v strugi reke Tolminke (pod Hudičevim mostom) najdeno moško truplo. Glede na okoliščine najdbe je mogoče sklepati, da gre za pogrešanega starejšega moškega ( z območja Upravne enote Tolmin), vendar bo njegova identiteta dokončno ugotovljena in potrjena v nadaljnjem identifikacijskem postopku. Policija je v zvezi z omenjeno zadevo obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Po prvih ugotovitvah obravnavanega primera ni bilo ugotovljenih znakov tuje krivde. Policisti PP Tolmin nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil, da bi ugotovili vse okoliščine v
zvezi z najdenim truplom.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
19.08.2019
16°C / 32°C
torek
20.08.2019
18°C / 33°C
sreda
21.08.2019
18°C / 32°C