VOZNIKU TOVORNJAKA SE JE ODPEL POLPRIKLOPNIK

Petek, 11. januar 2019

10. januarja so policisti PP Nova Gorica obravnavali vlom v gostinski lokal v Šmihelu. 9. januarja  so policiste obvestili, da je neznani storilec v Bijah z neznanim predmetom poškodoval parkirano vozilo po celotni levi strani, prav tako pa je poškodoval zadnji desni blatnik avtomobila, s čimer je lastnika oškodoval za približno 500 evrov.Na odseku hitre ceste Selo – Vogrsko se je 10. januarja zgodila prometna nesreča I. Kategorije, v kateri je bil udeležen 32-letni srbski voznik tovornega vozila s polpriklopnikom. Ugotovljeno je bilo, da se je med vožnjo s sedla vlačilca tovornega vozila snel oz. odpel polpriklopnik, ki je zatem padel na tla in po podpornih nogah drsel po vozišču še približno nadaljnjih 200 metrov. Med drsenjem se ni prevrnil, je pa zatem trčil v varnostno ograjo. Prometni policisti so povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.


Novogoriški policisti so 10. januarja pomoči na območju Rožne Doline pri Novi Gorici ustavili 20–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola.Prav tako so na območju naselje Deskel ustavili 42–letnega voznika osebnega vozila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, ki je bil pozitiven, zato so mu policisti odredili strokovni pregled, vendar ga je voznik odločno odklonil. Tudi njemu so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj je bil zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Že 9. januarja zvečer pa so prometni policisti v Šempetru pri Gorici imeli v postopku 39–letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel v organizmu 0.97 miligrama alkohoa v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in na podlagi določil Zakona o prekrških (po 113.a členu navedene zakonodaje) začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Istega dne so na območju vasi Bača pri Modreju ustavili tudi 53–letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Tudi v tem primeru je rezultat pokazal, da je voznik vozil pod vplivom alkohola (0.88 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.06.2019
16°C / 31°C
torek
18.06.2019
19°C / 30°C
sreda
19.06.2019
17°C / 30°C