VELIKO DELA ZA POLICISTE

Ponedeljek, 07. januar 2019

Danes, 7. januarja v zgodnjih jutranjih urah, so policiste obvestili o
poškodovanju dveh osebnih vozil na območju naselja Zalošče (Mestna občina Nova Gorica). Po prvih podatkih je nepridiprav tekom noči poškodoval oz. prerezal pnevmatike na dveh avtomobilih, ki sta bila parkirana na dvorišču ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš. V prvem primeru je bila oškodovancu povzročena materialna škoda v višini približno 150 evrov (poškodovane tri pnevmatike), v drugem primeru pa približno 50 evrov (poškodovana ena pnevmatika). Policisti PP Nova Gorica bodo v zvezi z omenjenim kaznivim dejanjem glede na ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep.
 
 
V Goriških Brdih vlomili v stanovanjsko hišo
 
V soboto, 5. januarja ob 20.29 uri, so policisti PP Nova Gorica v naselju
Hum (Občina Brda) obravnavali vlom skozi dvokrilna balkonska vrata v eno od tamkajšnjih stanovanjskih hiš. Po izvršenem vlomu je storilec pregledal notranje prostore in kasneje odšel neznano kam ne da bi karkoli ukradel. Po zaključku preiskave bodo novogoriški policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.
 
 
Na Ajdovskem vlomili v stanovanjsko hišo
 
Prav tako so policisti v soboto, 5, januarja v dopoldanskih urah,
obravnavali vlom v eno od stanovanjskih hiš na območju naselja Budanje.
Neznani storilec je v omenjeni objekt vlomil skozi stranska vrata objekta
in kasneje kraj zapustil ne da bi si karkoli prilastil; zaradi vloma je
nastala posredna materialna škoda na objektu. Tudi v tem primeru bodo
policisti PP Ajdovščina po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.
 
Obravnavani primer nasilja v družini na Tolminskem
 
Policisti PP Tolmin so včeraj, 6. januarja v večernih urah, na območju
Občine Tolmin obravnavali sum storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini (po določbah prvega odstavka 191. člena Kazenskega zakonika). Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so policisti 37-letnemu osumljencu
izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja določeni osebi, kraju ali
območju na podlagi Zakona o nalogah in pooblastilih policije (60. člen) in o tem obvestili pristojne institucije (pristojno Okrožno državno tožilstvo, preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in pristojni Center za socialno delo). Policisti PP Tolmin bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev osumljenca kazensko ovadili na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici-
 
 
Zaradi neprilagojene hitrosti voznik osebnega vozila zapeljal izven vozišča
 
Danes, 7. januarja nekaj pred 8. uro zjutraj, se je na območju Nove Gorice zgodila prometna nesreča I. kategorije in v kateri je bil udeležen voznik osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je omenjeni voznik vozil iz Rožne Doline (po Kostanjeviški cesti) proti Novi Gorici in pred križiščem (za bližnji samostan) zaradi neprilagojene hitrosti najprej zapeljal levo v brežino, nato pa desno izven vozišča, kjer je vozilo obstalo na strehi. V prometni nesreči voznik ni bil telesno poškodovan, na vozilu je nastala materialna škoda. Zaradi kršitve prometne zakonodaje so mu prometni policisti izdali plačilni nalog.
 
 
 
Prometna nesreča na Soški cesti zaradi vožnje preblizu robu vozišča
 
Včeraj, 6. januarja ob 20.31 uri, so prometni policisti obravnavali
prometno nesrečo I. kategorije na glavni cesti Solkan – Plave (na Dolgi
Njivi) in v kateri je bila udeležena 24–letna voznica osebnega avtomobila. Slednja je vozila iz Solkana proti naselju Plave in med vožnjo na omenjeni relaciji v levem preglednem ovinku peljala preblizu desnemu robu vozišča in se posledično zaletela v odbojno ograjo. Zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev določil 37. člena navedenega zakona) je bil voznici izdan plačilni nalog.
 
 
 
V prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo v Anhovem udeleženi dve vozili
 
 
Danes, 7. januarja ob 8.44 uri, so policisti PP Nova Gorica obravnavali
prometno nesrečo I. kategorije z materialno škodo na območju naselja Anhovo in v kateri sta bila udeležena 35-letni voznik tovornega in 43–letni voznik osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da se je 35-letni voznik tovornega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom zaletel v osebni avtomobil. Policisti so 35-letnemu povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.
 
 
Iz prometa izločili dva voznika avtomobilov, ki sta vozila pod vplivom
alkohola
 
V soboto, 5. januarja ob 19.15 uri, so prometni policisti na območju
naselja Miren (mirenska obvoznica) ustavili 58–letnega voznika osebnega vozila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je omenjeni voznik vozil pod vplivom alkohola (0,64 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper voznika bo zaradi kršitve prometne zakonodaje podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.
 
- Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 6. januarja v dopoldanskih urah, v
Rožni Dolini pri Novi Gorici ustavili 69–letnega voznika osebnega vozila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je omenjeni voznik vozil pod vplivom alkohola (0,91 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper voznika bo zaradi kršitve prometne zakonodaje podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
25.06.2019
16°C / 32°C
sreda
26.06.2019
18°C / 34°C
četrtek
27.06.2019
19°C / 37°C