PO NESREČI POBEGNIL

Torek, 04. december 2018

Včeraj,  3.  decembra  ob  18.40  uri, so prometni policisti obravnavali
prometno  nesrečo  II. kategorije v naselju Dornberk (na prehodu za pešce), kjer  je  prišlo  do povoženja pešca s strani zaenkrat še neznanega voznika osebnega  vozila.  Z ogledom kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil je  bilo med drugim ugotovljeno, da je neznani voznik osebnega avtomobila ( znamke  Kia Ceed), kovinsko temno sive barve, neznanih registrskih številk, vozil  iz  Branika proti naselju Prvačina. Ko je voznik pripeljal do ene od tamkajšnjih  hiš  (Prešernova  ulica),  kjer preko vozišča poteka prehod za pešce,  ni  omogočil  pešcu varno prečkanje vozišča, ki je takrat že bil na prehodu za pešce. Neznani voznik avtomobila je posledično z levim vzvratnim ogledalom  vozila  trčil  v  levo roko 50–letnega pešca in se po nesreči ni ustavil  in nudil pomoči poškodovanemu pešcu (udarec v levo roko) ter nudil druge  ustrezne podatke oškodovancu ampak je nadaljeval z vožnjo proti Novi
Gorici.  Ko  bodo policisti Postaje prometne policije Nova Gorica pobeglega voznika  izsledili,  mu  bodo  zaradi  kršitve izdali plačilni nalog zaradi nepravilne  vožnje z vozilom na prehodu za pešce in pobega s kraja prometne nesreče (kršitev 41. in 110. člena Zakona o pravilih cestnega prometa). 
Policisti  Postaje  prometne  policije  Nova Gorica (Žnidaršičeva ulica 17, 5290  Šempeter  pri  Gorici) pozivajo vse morebitne očividce oz. vse, ki bi lahko  Policiji  nudili  koristne  informacije  z  namenom razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče, da pokličejo na telefonsko številko (05) 393 41 00,  pišejo na elektronski naslov: ppp_nova_gorica.pung@policija.si oziroma se  oglasijo  na najbližji policijski postaji. Na voljo je tudi interventna številka  policije  113  ali  anonimni  telefon 080 1200.  Poziv velja tudi pobeglemu  vozniku,  da  pokliče  oz.  se  zglasi  na  najbližji policijski postaji.
 
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
20.10.2019
14°C / 22°C
ponedeljek
21.10.2019
15°C / 24°C
torek
22.10.2019
11°C / 25°C