HUDA NESREČA V JAZNAH - PODROBNOSTI

Nedelja, 18. november 2018

Poročali smo že o hudi delovni nesreči pri spravilu lesa. 64-letnk  je  sekal drevje, 42-letnik pa je s pomočjo kmetijskega traktorja pod  strmim  pobočjem  vlekel  posekano drevje na drugo stran prej omenjene
ceste. Okoli 11.20 ure je 64letnik odšel približno sto metrov stran v gozd z namenom,  da bi posekal drevo. Nekaj minut zatem je 42-letni moški zaslišal nenavaden   zvok  motorne  žage  in  nato  stekel proti mestu nesreče in ponesrečenca našel ležečega na hrbtu in ni  kazal  znakov  življenja.  Idrijski  policisti  so  kasneje z zbiranjem obvestil in z  ogledom kraja hude delovne nesreče še ugotovili, da  se je v času  podiranja  drevesa (bukve), ki je padala po pobočju navzdol, 64-letni
moški  odmaknil nazaj približno dva metra. Takrat pa se je z njegove hrbtne strani dokončno izruvalo razmajano drevo (češnja), ki je prej viselo napeto navzdol,  in  ga pri padcu zadelo v glavo. Omenjeni občan je na kraju podlegel hudim telesnim poškodbam.
 
Kasneje je na kraju zdravnik ZD Idrija lahko žal le potrdil njegovo smrt in odredil  sanitarno  obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.   Policisti  PP  Idrija  so  tujo  krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih   dejstvih   s  pisnim  poročilom  obvestili  Okrožno  državno tožilstvo  v  Novi  Gorici.  Zaradi izredno nevarnega in strmega pobočja so pomoč na kraju reševalcem in policistom nudili gasilci PGD Cerkno.
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
20.05.2019
12°C / 18°C
torek
21.05.2019
12°C / 16°C
sreda
22.05.2019
13°C / 16°C