DOGODKI NA NESREČNEGA TRINAJSTEGA

Petek, 14. september 2018

Na Goriškem ukradli kolo z motorjem

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 13. septembra zgodaj popoldne,
obravnavali tatvino kolesa z motorjem (znamke Znen), modre barve, ki je
bilo tekom včerajšnjega dne parkirano ob stanovanjskem objektu v Novi
Gorici (Kromberška cesta). Po izvršitvi navedenega kaznivega dejanja je
neznani storilec kraj zapustil in z odtujenim kolesom z motorjem odšel
neznano kam. S tem protipravnim ravnanjem je nepridiprav lastniku povzročil za približno 800 evrov materialne škode. Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina goriva na bencinskem servisu

Včeraj, 13. septembra, so novogoriški policisti obravnavali tatvino goriva na bencinskem servisu v Rožni Dolini pri Novi Gorici na škodo ene od gospodarskih družb. Ugotovljeno je bilo, da je pred sedmimi dnevi v dopoldanskih urah neznani voznik osebnega avtomobila (znamke Hyundai Tucson), rjave barve, italijanskih registrskih števil, pripeljal na omenjeni bencinski servis in na točilnem mestu v vozilo natočil za 54 evrov goriva. Neznanec je zatem s kraja odpeljal ne da bi v poslovnih prostorih bencinskega servisa plačal natočeno gorivo. Na podlagi predloga za pregon s strani oškodovanca bodo novogoriški policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.
 
Na Tolminskem se je lažje poškodoval 63-letni jadralni zmajar
 
Včeraj, 13. septembra ob 11.26 uri, so policiste obvestili, da se je takoj po vzletu zgodila nesreča 63-letnega jadralnega zmajarja na Vršah nad naseljem Volče (Občina Tolmin). Kasneje so ga iz drevesnih krošenj rešili člani GRS Tolmin, lažje poškodovanemu zmajarju (utrpel je udarec v ramo in lopatico) so zdravniško pomoč nudili v ZD Tolmin in ga nato odpeljali na preventivni pregled v šempetrsko bolnišnico.
 
 
56-letni nemški motorist se je zaradi prekratke varnostne razdalje zaletel v avtobus
 
Včeraj, 13. septembra ob 10.27 uri, so policiste obvestili o prometni
nesreči I. kategorije pred naseljem Dolenja Trebuša in v kateri sta bili
udeleženi dve vozili (avtobus in motorno kolo). Ugotovljeno je bilo, da je 56–letni motorist, državljan Nemčije, vozil iz Tolmina proti Idriji, pred naseljem Dolenja Trebuša je v isti smeri pred njim vozil 39–letni voznik avtobusa. Omenjeni voznik avtobusa je v desnem preglednem ovinku vozilo zaustavil, da je omogočil srečanje z nasproti vozečim tovornim vozilom.
Nemški motorist pa je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji
del avtobusa. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. Zaradi kršitve
določil Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev 44. člena navedenega zakona) so mu tolminski policisti izdali plačilni nalog.
 
 
V manjši prometni nesreči v Orehovlju udeleženi dve vozili
 
Danes, 14. septembra ob 7.31 uri, je bila Policija obveščena o manjši
prometni nesreči z materialno škodo na območju naselja Orehovlje (Občina Miren-Kostanjevica), kjer je prišlo do oplaženja med vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 39-letni voznik tovornega avtomobila s prednjim levim vogalom polpriklopnika zadel oz. podrsal levo stran osebnega avtomobila, ki ga je vozil 45–letni voznik. Policisti so 39-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (nepravilen premik z vozilom) izdali plačilni nalog.
 
 
Na območju Idrije iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih
predpisov
 
Policisti PP Idrija so v sredo, 12. septembra zvečer, v Idriji ustavili 35–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka
odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal, da je
slednji vozil pod vplivom alkohola (0.60 miligrama alkohola v litru
izdihanega zraka). Prav tako je bilo v nadaljevanju ugotovljeno, da
omenjeni voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo zasegli in bodo zoper navedenega voznika podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.
 
 
Voznik avtodoma pri vzvratni vožnji trčil v parkirano osebno vozilo
 
Včeraj, 13. septembra v popoldanskih urah, so policisti obravnavali
prometno nesrečo I. kategorije na parkirnem prostoru v Bovcu (pri
tamkajšnjem kulturnem domu), kjer je voznik avtodoma pri vzvratni vožnji trčil v parkirano osebno vozilo. Pri tem je na osebnem avtomobilu (hrvaških registrskih številk) nastala materialna škoda (razbito steklo zadnje desne luči avtomobila). Po trčenju je voznik avtodoma na osebnem vozilu pustil njegove osebne podatke in se s kraja odpeljal neznano kam. Ko bo povzročitelj manjše prometne nesreče izsleden, mu bodo bovški policisti zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.
 
 
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.07.2019
19°C / 36°C
sreda
24.07.2019
19°C / 36°C
četrtek
25.07.2019
21°C / 37°C