KRIMINALISTI PREDSTAVILI GROZLJIV UMOR

Petek, 07. september 2018

Novogoriški kriminalisti so v preiskavi torkove sumljive smrti 91-letne ženske v Črničah in po sodni obdukciji ugotovili, da je osumljeni 68-letnik umoril svojo mater. Zato so ga ovadili za kaznivo dejanje umora in ne uboja, kot so domnevali sprva. Preiskovalna sodnica je zanj odredila pripor, so povedali na novinarski konferenci PU Nova Gorica.

Kriminalisti so na kraj dogodka v stanovanjski hiši v Črničah prišli za reševalci nujne medicinske pomoči, ki so tja prišli po klicu 68-letnika. Dejal jim je, da je njegova mama padla po stopnicah in ne kaže več znakov življenja. Tudi medicinsko osebje ji ni moglo pomagati in so lahko le potrdili njeno smrt.

Kriminalisti so takoj začeli raziskovati okoliščine dogodka, saj se je policistom porodil sum, da vse okoliščine smrti niso dovolj pojasnjene, je na današnji novinarski konferenci v Novi Gorici povedal vodja sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi (PU) Nova Gorica 

Marino Pangos.

O sumljivih okoliščinah so obvestili tudi pristojne pravosodne organe, zato je na kraj prišla dežurna preiskovalna sodnica ter odredila sodno obdukcijo pokojne in druga preiskovalna dejanja. Nadaljuje Marino Pangos

POSNETEK

Zagrožena kazen za tovrstno kaznivo dejanje je najmanj 15 let zapora.

Kriminalisti so v preiskovalnem postopku ugotovili tudi, da je bil osumljeni nasilen tudi do 60-letne žene in njune sedaj 19-letne hčerke. Zato so ga ovadili tudi zaradi suma nasilja v družini ter kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja, ki naj bi se dogajalo v zadnjem desetletju.

Osumljenega v preteklosti še niso kazensko ovadili zaradi podobnih kaznivih dejanj. So ga pa policisti po Pangosovih navedbah že obravnavali, vendar za ovadbo niso imeli dovolj dokazov.


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.07.2019
19°C / 36°C
sreda
24.07.2019
19°C / 36°C
četrtek
25.07.2019
21°C / 37°C