NA DELU (SPET) VLOMILCI

Četrtek, 09. avgust 2018
Na Ajdovskem med vožnjo na gozdni poti padel in se poškodova l52-letni nizozemski državljan

Včeraj, 8. avgusta ob 17.12 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da je med vožnjo s kolesom na gozdni poti (mulatjeri) med vasjo Otlica in Ajdovščino padel in se poškodoval (poškodba oz. udarec v hrbtenico) 52–letni kolesar, državljan Nizozemske. Kasneje so posredovali tudi gorski reševalci GRS Tolmin – skupina Ajdovščina, ki so nizozemskega državljana na kraju oskrbeli. Kasneje so poškodovanca prevzeli člani dežurne ekipe GRS z Brnika in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.  


V prometni nesreči I. kategorije blizu gradu Branik voznica zapeljala pod cesto  

Danes, 9. avgusta ob 8.18 uri, so bili policisti OKC PU Nova Gorica obveščeni, da se pod cesto v Braniku oz. blizu odcepa za grad Branik (regionalna cesta Branik – Komen) nahaja osebni avtomobil in v katerem je bila opažena ena oseba. Ugotovljeno je bilo, da je 28-letna voznica osebnega vozila peljala iz Komna proti Braniku. Okoli polnoči je neposredno pod omenjenim gradom zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča z vozilom zapeljala pod cesto, kjer je vozilo obstalo obrnjeno na streho (približno pet metrov pod nivojem ceste). V prometni nesreči voznica ni bila poškodovana (ni bila ukleščena v vozilu); slednja je ostala v vozilu še nekaj ur vse do prihoda policistov, gasilcev JZ GRD Nova Gorica in novogoriških reševalcev na omenjeni kraj. Povzročiteljici prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog.


Na Vršiški cesti na Bovškem vlomili v tuje osebno vozilo  

Včeraj, 8. avgusta nekaj po 19. uri, so policiste obvestili o vlomu v tuje osebno vozilo (znamke Peugeot, francoskih registrskih številk), ki je bilo včeraj okoli 16.30 ure dalje parkirano na makadamskem parkirišču pri 46. ovinku ob regionalni cesti Trenta – Vršič. Ko so se oškodovanci kasneje okoli 19. ure vrnili do omenjenega vozila so opazili, da so na zadnjih levih vratih razbiti obe stekli, iz notranjosti vozila pa sta bila odtujena dva nahrbtnika z vsebino (v njih so oškodovanci imeli prenosna računalnika, tablični računalnik in druge predmete). S tem protipravnim ravnanjem je neznani storilec oškodovancem povzročil za nekaj tisoč evrov skupne materialne škode. Okoliščine navedenega kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Tudi tokrat v zvezi s preprečevanjem tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov in svetujemo, da v osebnih avtomobilih ne puščate vrednejših predmetov na vidnih mestih (npr. na sedežih, policah ali na drugih vidnih mestih). Prav tako vrednejši predmeti (denar, bančne kartice, zlatnina…) ne sodijo v predale vozil. Ko zapuščate vozilo, je treba zakleniti vozilo, prtljažnik in pokrov posode za gorivo in vključiti alarmno napravo (več preventivnih nasvetov na spletni strani: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/preventiva/432-vlomi-v-vozila ). Če opazite sledi vloma ali tatvin v motorno vozilo, stanovanje, stanovanjski objekt ipd., to takoj prijavite najbližji policijski postaji oz. pokličite na intervencijsko številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200 in do prihoda policistov ničesar ne prijemajte ali premikajte zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja. Če postanete žrtev kaznivega dejanja, lahko policistom pomagate pri izsleditvi storilca tudi tako, da si poskušate zapomniti čim več podatkov o njem: videz, smer bega, prevozno sredstvo... 


Obravnavani primer s področja prometne varnosti na območju naselje Bilje 

Včeraj, 8. avgusta ob 15.25 uri, so prometni policisti na območju naselja Bilje ustavili 32–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopku odredili t.i. hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi ( http://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/76237-policisti-lahko-s-hitrim-testom-na-podlagi-vzorca-sline-ugotavljajo-prisotnost-drog ). Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven, zato so mu prometni policisti odredili strokovni pregled, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Vozniku je bilo na podlagi določil prepovedana nadaljnja vožnja, zaradi kršitve prometne zakonodaje bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.  


Neznanec se je v Biljah znesel nad parkiranim osebnim avtomobilom  

Danes, 9. avgusta dopoldne, se je neznanec z neznanim predmetom znesel nad osebnim avtomobilom (znamke Toyota), ki je bilo parkirano na parkirišču v naselju Bilje. S tem protipravnim ravnanjem je nepridiprav oškodovancu povzročil za približno 200 evrov materialne škode. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti glede obravnavanega primera s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.  


Poskus vloma v vozilo na večji javni prireditvi na Tolminskem

Danes, 9. avgusta nekaj minut po polnoči, so policiste obvestili o poskusu vloma v parkirano vozilo (kombi) na večji javni prireditvi na Tolminskem. 33–letna oškodovanka, državljanka Kanade, je včeraj dopoldne opazila, da je bilo omenjeno najeto vozilo poškodovano v predelu ključavnice na voznikovi strani, vendar neznancu vanj ni uspelo vlomiti. Je pa nepridiprav ukradel prenosni Bluetooth zvočnik, vreden okoli 250 evrov, ki je bil na mizici pred omenjenim vozilom. Tolminski policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali ustrezen ukrep.


Vlomili v stanovanjsko hišo na Goriškem 

Včeraj, 8. avgusta bo 21.52 uri, je bila Policija obveščena o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Nove Gorice. Neznani storilec je pred kratkim vlomil skozi vhodna vrata omenjenega stanovanjskega objekta in vstopil v notranjost. Nepridiprav je nato preglede in si iz notranjih prostorov poleg zlatnine (prstan, verižica) v vrednosti nekaj sto evrov si je prilastil tudi bančno kartico in kasneje z ukradenimi predmeti kraj zapustil ter odšel neznano kam. Novogoriški policisti bodo glede obravnavanega primera kaznivega dejanja na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
20.05.2019
12°C / 18°C
torek
21.05.2019
12°C / 16°C
sreda
22.05.2019
13°C / 16°C