POLNE ROKE DELA ZA POLICISTE

Torek, 07. avgust 2018

Med sečnjo lesa na Ajdovskem se je poškodoval 62–letni občan
 
Včeraj,  6. avgusta ob 13.43 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o delovni nesreči v gozdu v okolici naselja Kovk nad Ajdovščino, kjer se je poškodoval  62–letni  moški. Po sedaj zbranih podatkih se je omenjeni moški včeraj  zgodaj  popoldne s traktorjem odpeljal v lastni gozd (blizu naselja Zadlog),  kjer  je v lastni režiji sekal drevesa in se pri tem huje telesno poškodoval  (poškodba  glave).  Kasneje  je poškodovanca na makadamski poti (med  naseljema  Kovk–Zadlog)  naključno  našel  avstrijski motorist, ki je nemudoma na pomoč poklical reševalce. Kasneje so hudo poškodovanega moškega na Kovku prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči
z Brnika in ga z vojaškim helikopterjem  odpeljali na nadaljnje zdravljenje v  ljubljanski  klinični  center.  Policisti  PP Ajdovščina so glede na vsa ugotovljena  dejstva  tujo  krivdo  izključili  in  bodo  o zadevi s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.
 
 
Kršitelju cestnoprometnih predpisov zasegli vozilo
 
Prometni  policisti  so danes, 7. avgusta v nočnem času, na območju naselja Vogrsko   ustavili   37-letnega   voznika   osebnega  avtomobila  in  mu  v nadaljevanju   postopka   odredili   preizkus  alkoholiziranosti.  Rezultat odrejenega  preizkusa  z  alkotestom  je  pokazal,  da je slednji vozil pod vplivom  alkohola  (0.44  miligrama  alkohola  v  litru  izdihanega zraka).
Policisti  so tudi ugotovili, da omenjeni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja.   Policisti  so  mu  osebno  vozilo  zasegli,  zoper  kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.
 
 
Na Tolminskem iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih
predpisov
 
Včeraj, 6. avgusta nekaj pred 15. uro, so policisti PP Tolmin blizu naselja Rut  v  Baški  grapi  na  Tolminskem  ustavili  63–letnega voznika osebnega avtomobila    in    mu    v   nadaljevanju   postopka   odredili   preizkus alkoholiziranosti.  Rezultat  je  pokazal,  da je slednji vozil pod vplivom alkohola  (0.92  miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Prav tako je bilo ugotovljeno, da je slednji vozil v času odvzema vozniškega dovoljenja.
Omenjenemu  vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo, prav tako mu je  bilo  na  podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa zaseženo vozilo.  Zoper  navedenega  kršitelja bo zaradi kršitev prometne zakonodaje podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.
 
 
V  prometni nesreči izven naselje Deskle lažje poškodovana 26-letna voznica osebnega avtomobila
 
Včeraj, 6. avgusta ob 14.53 uri, so policisti izven naselja Deskle (v kraju
imenovanem  Globno) obravnavali prometno nesrečo II. kategorije in v kateri je  bila  udeležena  26-letna  voznica  osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo,  da  je  omenjena  voznica  peljala iz smeri vasi Plave proti naselju Deskle.   Med   vožnjo   na   omenjeni  relaciji  je  njeno  vozilo  zaradi eprilagojene  hitrosti  zaneslo  v varnostno ograjo. V prometni nesreči je bila  26-letna  voznica  lažje  telesno poškodovana (utrpela je udarnine po telesu).  V nadaljevanju postopka so policisti še ugotovili, da je omenjena voznica  vozila  pod  vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti z alkotestom pokazal, da je imela voznica v organizmu 1.20 miligrama alkohola v  litru  izdihanega  zraka.  Kasneje  so  jo  na kraju zdravniško oskrbeli reševalci  NMP  ZD  Nova  Gorica  in  jo  z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje  zdravljenje  v  šempetrsko  bolnišnico.  Prometnim policistom in reševalcem  so  na  kraju  pomoč nudili tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica. Na
podlagi določil Zakona o prekrških (po 113.a členu) je bilo voznici začasno odvzeto  vozniško  dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njo bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.
 
 
V  prometni  nesreči  I.  kategorije  blizu  Dobravelj udeleženi dve osebni vozili
 
Danes,  7.  avgusta  ob  11.21  uri,  je bila Policija obveščena o prometni
nesreči I. kategorije na cesti med naseljema Dobravlje in Potoče z udeležbo dveh osebnih avtomobilov. Ugotovljeno je bilo, da je 67–letni voznik peljal po  lokalni  cesti  tik  pod  Dobravljami  in v križišču z regionalno cesto izsilil  prednost  67–letni  voznici  avtomobila;  slednja  se je z vozilom pripeljala  po  prednostni  cesti  iz Dobravelj proti Potočam. Policisti so povzročitelju  prometne  nesreče  zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.
 
 
Z osebnim vozilom zapeljal čez nogo italijanskemu motoristu
 
Včeraj,  6. avgusta ob 16.42 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo II.  kategorije  na  območju  Šempetra  pri  Gorici (v krožnem križišču pri tamkajšnji  bolnišnici)  in  v  kateri  je  bil  udeležen  voznik  osebnega avtomobila  in voznik motornega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo  povzročil  40–letni  voznik osebnega avtomobila, ki je v omenjenem krožnem  križišču z vozilom zaradi nepravilne vožnje mimo zapeljal čez nogo 52–letnemu   italijanskemu   motoristu.   Slednji  je  bil  pri  tem  lažje poškodovan,  zdravniška pomoč so mu kasneje nudili v šempetrski bolnišnici.
Prometni policisti so 40-letnemu vozniku avtomobila zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev 53. člena)  izdali plačilni nalog.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
20.05.2019
12°C / 18°C
torek
21.05.2019
12°C / 16°C
sreda
22.05.2019
13°C / 16°C