PROMET PREGOST, PLANINCI ŽE S POŠKODBAMI

Ponedeljek, 09. april 2018
Pri sestopu z gore se je na Bovškem poškodoval 33-letni planinec
V soboto nekaj pred 15. uro so policiste obvestili o gorski nesreči na območju gore Svinjak (Občina Bovec), kjer si je pri sestopu 33-letni domačin poškodovalpoškodoval gleženj. Na kraju so ga oskrbeli reševalci GRS Bovec, nato pa ga je prevzela dežurna ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči in ga z vojaškim helikopterjem odpeljala na zdravljenje v splošno bolnišnico Jesenice.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog na Goriškem
Danes nekaj po 12. uri so policisti 19-letnemu moškemu med postopkom zasegli rastlino, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Če bo analiza potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper moškega uvedli postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

KRIMINALITETA
Vlomili v parkirani vozili na Kobariškem…

Pretekli petek popoldne so policisti obravnavali dva vloma v tuja osebna avtomobila, ki sta bila parkirana na parkirnem prostoru v neposredni bližini Kobarida (blizu Napoleonovega mostu). Iz Citroena C3 avstrijskih registrskih številk je odtujil nahrbtnik, v kateri je oškodovanka, 24-letna državljanka Avstrije, imela poleg osebnih dokumentov 200 evrov gotovine. Tudi na Toyoti Auris italijanskih registrskih številk je neznani storilec razbil zadnje steklo in pregledal notranjost vozila, vendar ni ničesar ukradel. Je pa lastniku povzročil za 100 evrov materialne škode.

… in na Tolminskem
Policisti so dva vloma v vozili obravnavali tudi v Zgornjem Posočju. Neznanec je pretekli petek popoldne razbil manjše okno na voznikovih vratih osebnega avtomobila Renault Clio v bližini heliodroma Tolminu, iz notranjosti pa ni ničesar ukradel. Nekaj po 17. uri istega dne so vlomili tudi v osebno vozilo Ford, parkirano ob lokalni cesti Volča –Kozaršče (blizu naselja Čiginj). Neznani storilec je razbil steklo prednjih desnih vrat osebnega vozila in vanj vlomil, prilastil si je žensko torbico z 200 evri gotovine.

… ter v Goriških brdih
Še ena voznica je bila pri tem, ko je svoje vozilo pustila parkirano pri gradu Dobrovo, nepazljiva. V soboto po 19. uri ji je neznanec iz VW Passat ukradel žensko torbico v vsebino, v kateri je oškodovanka imela poleg gotovine in drugih osebnih dokumentov tudi bančna kartice in mobilni telefon. Ker ji je razbil tudi okno, jo je oškodoval za približno 400 evrov.

PROMET
V prometni nesreči II. kategorije izven Godoviča udeleženo osebno vozilo

Policiste OKC PU Nova Gorica so v petek nekaj po 22. uri obvestili o prometni nesreči na lokalni cesti Godovič–Medvedje Brdo, v kateri je bil udeležen 33-letni voznik osebnega avtomobila. Ko je vozil iz Godoviča proti Veharšem, je v nepreglednem ovinku z brežine skočila divjad, tako da je moral sunkovito zaviti desno. Z vozilom je zapeljal čez brežino po strmi travnati brežini, kjer se je vozilo prevrnilo. Voznik je v prometni nesreči utrpel vidne površinske rane in je naknadno poiskal ustrezno zdravniško pomoč.

Prometni nesreči v Goriških Brdih zaradi nepravilne strani vožnje voznika traktorja …
V soboto se je okrog 9h zjutraj na lokalni cesti v naselju Višnjevik (Občina Brda) zgodila prometna nesreča z materialno škodo, v kateri sta bili udeleženi dve vozili (manjši avtobus in traktor). 65-letni voznik avtobusa je peljal iz Nebla proti naselju Krasno, ko je v nasprotni smeri pripeljal 70-letni voznik traktorja. Ta je zapeljal levo in trčil v avtobus. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan.

…in voznika tovornega avtomobila
V soboto okrog 14. ure popoldan so policiste obvestili še o drugi prometni nesreči izven naselja Višnjevik, v kateri sta bili udeleženi tovorno in osebno vozilo. 36–letni voznik tovornega avtomobila je vozil iz naselja Drnovk proti Višnjeviku in med vožnjo v levem ovinku zapeljal na levo stran vozišča ter se zaletel v osebni avtomobil, s katerim se je v nasprotni smeri peljala 21-letna voznica. Nihče od udeležencev ni bil telesno poškodovan.

Oplaženje med vozili na Tolminskem
V soboto nekaj pred deseto uro zvečer so policiste obvestili o prometni nesreči s pobegom na glavni cesti Nova Gorica–Tolmin, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. 30-letna voznica avtomobila je vozila iz Doblarja proti Ušniku. V nepreglednem levem ovinku je prišlo do trčenja oz. oplaženja z levimi stranskimi vzvratnimi ogledali z vozilom na nasprotnem pasu. Vzrok prometne nesreče je bila vožnja preblizu prekinjene ločilne črte s stran neznanega voznika neznanega vozila. Tolminski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

V manjši prometni nesreči na Bovškem udeleženi dve vozili
V soboto po 16. uri so policisti na Bovškem obravnavali prometno nesrečo z manjšo poškodbo na vozilih, v kateri sta bila udeležena dva voznika. 19-letni voznik, državljan Italije, se je v Bovcu (pri semaforju v ulici Kot) z vozilom zaletel v zadnji del drugega osebnega avtomobila, ki ga je vozil 46-letni voznik.

Iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov

Včeraj ob 12. uri so policisti na Bazari ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat je bil pozitiven, zato so mu prometni policisti odredili strokovni pregled. Vozniku so zato prepovedali vožnjo.

38-letni voznik izven naselja Steske z vozilom zapeljal z vozišča

Včeraj okrog 8. ure so policiste obvestili o prometni nesreči na regionalni cesti izven naselja Branik, v kateri je bil udeležen 38-letni voznik osebnega avtomobila. Ta je med vožnjo iz naselja Steske proti Braniku na ravnem delu ceste zapeljal preveč k desnemu robu vozišča in z vozilom zapeljal s ceste v jarek, po nekaj metrih drsenja pa trčil v vodni propust. Voznik ni bil poškodovan, so pa policisti ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, zato so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
20.03.2019
4°C / 15°C
četrtek
21.03.2019
4°C / 16°C
petek
22.03.2019
0°C / 21°C