NADALJUJE SE GAŠENJE POŽARA NA VRHNIKI

Torek, 16. maj 2017
Gašenje požara, ki je v ponedeljek izbruhnil v kemični tovarni Kemis na Vrhniki, se nadaljuje. Razmere so bile sicer v ponedeljek pozno zvečer že precej pod nadzorom. Danes čez dan bo tako verjetno sledil ogled pogorišča in pa prve ocene škode.
Gasilci nadaljujejo gašenje požara, ki je v kemični tovarni Kemis izbruhnil v ponedeljek nekaj pred 20. uro. Aktivirali so celoten štab civilne zaščite in vse gasilske enote Gasilske zveze Vrhnika, pomagali pa so tudi gasilci iz Ljubljane in drugih gasilskih zvez.
Celotna zadeva je bila po besedah poveljnika Civilne zaščite Vrhnika Viktorja Razdrha v ponedeljek pozno zvečer že precej pod nadzorom. Evakuirali pa so sicer manjše število okoliških prebivalcev. Lažje poškodovana naj bi bila dva gasilca.
Če bo gasilcem uspelo požar pogasiti, bo čez dan najverjetneje sledil ogled pogorišča, poskušali bodo ugotoviti vzrok požara, podali pa bodo tudi prve ocene škode.
Kemis je družba, ki se ukvarja z zbiranjem, predelavo, odstranjevanjem ter posredovanjem različnih vrst odpadkov. Direktor Kemisa Emil Nanut je za TV Odmeve povedal, da imajo v skladišču okoli 1500 ton različnih vrst nevarnih odpadkov, kot so odpadna olja, laki, topila, barve in zdravila.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
22.05.2018
15°C / 26°C
sreda
23.05.2018
16°C / 23°C
četrtek
24.05.2018
14°C / 25°C