PRVIČ SO ZAJOKALI

Sobota, 18. marec 2023

Sreda, 22. marec

V Šempetru so se razveselili dečka, ki odhaja v Ajdovščino. V Postojni sta se rodili deklici iz Postojne in Ljubljane ter deček iz Ribnice.

Ponedeljek, 20. marec

V postojnsko porodnišnico je štorklja prinesla dve deklici, ena ne bo šla daleč, ostaja kar v Postojni, drugo pa bodo starši odpeljali v Sežano. V Šempetru pa so v pričakovanju novih rojstev, o katerih bomo poročali jutri. 

Sobota, 18. marec

V Postojni je na svet privekal deček, ki bo prebival v Vremskem Britofu, deklice so postale prebivalke Ribnice, Kobarida in Branika. V Šempetru niso zabeležili novega rojstva.

Petek, 17. marec

V Postojni so imeli precej dela - kar osem porodov so zabeležili v zadnjih 24 urah. Izenačen rezultat, 4 proti 4. Deklice odhajajo v Begunje pri Cerknici, Stari Trg pri Ložu, Portorož in Šentvid pri Stični. Dečki pa bodo svoj dom dobili v Šmartnem pri Litiji, Mokronogu in Ljubljani, starši enega pa prebivajo izven meja naše Slovenije. Šempetrski porodničarji pa so na svet pomagali deklici iz Črnič.

Četrtek, 16. marec

Dvema fantkoma se je življenjska pot začela v postojnski porodnišnici, nadaljevala pa se bo v Ankaranu in Dutovljah. Tudi v Šempetru se je rodil deček, ta pa bo svoj dom dobil v Ajdovščini.

Sreda, 15. marec

V Postojni se je rodila deklica, ki bo postala nova prebivalka Cerkelj na Gorenjskem, dečki pa odhajajo v Dutovlje, Štanjel in dva v Ljubljano.

Ponedeljek, 13. marec

V Šempetru se je rodil deček iz Nove Gorice, v Postojni pa so se razveselili deklice iz Ankarana in dečka iz Cerknice.

Nedelja, 12. marec

V Postojni so na svet pomagali deklici iz Prestranka ter trem dečkom z Vrhnike, Prema ter iz Solkana. Šempetrski porodničarji pa so včeraj pozdravili deklico, ki bo dom dobila v Kojskem.

Sobota, 11. marec

V Šempetru se je rodila deklica z Vogrskega.
V Postojni pa so imeli zelo pester dan. Na svet so pomagali trem deklicam, ki odhajajo v Piran, Postojno in na Vrhniko, ter dečkom iz Pivke, Postojne, Nove Gorice in dvema iz Izole.

Petek, 10. marec

V Šempetru se je rodil deček z Dobrovega v Brdih, v Postojni pa deklica iz Vipave in deček, ki odhaja v Novo vas pri Rakeku.

Četrtek, 9. marec

Tri deklice so prvič zajokale v zadnjih 24 urah v naših porodnišnicah, v Postojni dve, ki odhajata v Sežano in Kočevje, v Šempetru pa ena, ki bo prebivala v Novi Gorici.

Sreda, 8. marec

V Šempetru se je rodila deklica iz Nove Gorice.
V Postojni sta se rodili deklici iz Logatca in Ljubljane, ter deček iz Logatca.

Torek, 7. marec

V postojnski porodnišnici so včeraj povili tri deklice, ena odhaja v Horjul, dvojčici pa v Stari Trg pri Ložu. Trije fantki so prav tako razveselili svoje starše, ki jih bodo odpeljali v Ilirsko Bistrico, Smlednik in Postojno. V Šempetru pa so na svet pomagali dvema dečkoma iz Tolmina in Dornberka.

Ponedeljek, 6. marec

 V Šempetru so se razveselili dečka iz Kromberka.

V Postojni je starše iz Logatca razveselila deklica, dva dečka pa odhajata v Logatec in Hruševje.

Nedelja, 5. marec

V Šempetru se je rodil deček iz Nove Gorice. V Postojni pa so na svet pomagali deklicama, ki bosta postali novi prebivalki Sežane in Vrhnike.

Petek, 3. marec

V Šempetru so imeli včeraj pavzo, 7 otrok pa je starše razveselilo v Postojni. Kar 3 deklice, rojene v Postojni, potujejo v Ljubljano, po ena v Ajdovščino in Cerknico, ena pa kar ostaja v Postojni. Deček bo postal novi prebivalec Vipave.

Četrtek, 2. marec

Dvema dečkoma so pomagali na svet v šempetrski porodnišnici, razveselila sta starše iz Volčje Drage in Tolmina. V Postojni pa so prvič zajokale tri deklice, ki odhajajo v Ljubljano, Cerknico in Vrhniko, ter trije dečki, ki bodo postali prebivalci Logatca, Borovnice in Portoroža.

Sreda, 1. marec

Na prvi marčevski dan je v Šempetru na svet prijokal deček iz Komna.

V Postojni so našteli več rojstev. Deklice odhajajo v Ribnico, Borovnico in na Vrhniko, dečka pa v Ljubljano in Pobege.


Torek, 28. februar

V Postojni so bili zelo pridni v zadnjih 24 urah - no kot vedno in kot povsod v slovenskih porodnišnicah, pravzaprav. Pet deklic so povili, iz Pivke, Ljubljane, Logatca, Dutovelj in z Vrhnike. Šempetrski porodničarji so na svet pomagali deklici iz Senožeč in dečku, ki odhaja v Budanje.

Ponedeljek, 27. februar

V Postojni sta se rodili deklici iz Kranja in Rakeka.


Sobota, 25. februar

V Šempetru sta na svet prijokala deklica in deček. Deklica odhaja v Solkan, deček bo prebival v Šempetru.

V Postojni pa imajo babice veliko dela; v zadnjem dnevu so na svet pomagale devetim novorojenčkom.

Dečki bodo prebivali v Novi vasi pri Rakeku, Cerknici, Starem trgu pri Ložu, Kozini, dvojčka odhajata v prestolnico.
Deklice pa so postale prebivalke Sodražice, Rakeka in Dobrove pri Ljubljani.


Petek, 24. februar

V šempetrski porodnišnici je v zadnjih 24 urah na svet privekala deklica, ki jo bodo starši odpeljali v bližnje Črniče, druga novorejenka pa prav tako odhaja v Vipavsko dolino, v Dobravlje, povili pa so jo v postojnski porodnišnici

Fantje pa iz Postojne odhajajo v širši svet, v Žalec, Cerknico in Tolmin. Za tega pa itak vemo, da mu je ime Oskar. Jah...  dan prepozno, sicer bi bil lahko deležen tudi krofa, ki smo jih dan prej odnesli tej izjemno simpatični in nasmejani druščini babic in medicinskih sester. Pa morda takrat, ko bo Oskar povedal tisto znano: "A veš, da je pršu dojenček..."


Četrtek, 23. februar

Postojnska porodnišnica je pozdravila tri novorojenčke, dve deklici iz Logatca in Sežane ter dečka iz Ljubljane. Šempetrski porodničarji pa so na svet pomagali dvema punčkama, ki bosta lepšali dneve staršem iz Nove Gorice in Sela.

Sreda, 22. februar

V Šempetru se je rodila deklica iz Sela, ter dečki iz Volčje Drage, Kuka in Brezovice.
v Postojni je na svet prijokal deček iz Cerknice in deklice iz Vipave, Kozine, Pivke in Brezovice pri Ljubljani.

Torek, 21. februar

V Šempetru sta se rodili deklici iz Bače pri Modreju in Dornberka, ter dečki iz Črnič, Kojskega in Banjšic.
V Postojni pa so na svet prijokale deklice iz Logatca, Ajdovščine in Obrova, ter dečka iz Vipave in Ljubljane

Sobota, 18. februar

V Šempetru se je rodil deček, ki bo odšel v Dornberk. V Postojni sta luč sveta ugledala dečka, ki odhajata v Ljubljano in Ilirsko Bistrico.

Petek, 17. februar

V Postojni se je v zadnjem dnevu rodilo kar enasjst malčkov. Deklice odhajajo v Sežano, na Kozino, Ankaran, Postojno, dve pa v Ljubljano in še dve v Cerknico. Družbi deklic se je pridružilo še nekaj fantovskih glasov, Ti odhajajo v Pivko, Vipavo in LJ
V Šempetru pa se je rodila deklica iz Dornberka.


Četrtek, 16. februar

Iz Postojne poročajo o rojstvu dveh deklic in dveh dečkov, deklici odhajata v Portorož in Vrhniko, dečka pa v Mengeš in Ajdovščino. V Šempetru je prvič zajokal deček, ki bo odšel v sosednjo Novo Gorico, pridružila pa se mu je tudi deklica, ki jo bodo starši odpeljali v Volče pri Tolminu.

Sreda, 15. februar

V Šempetru so se starši iz Nove Gorice razveselili deklice, tisti iz Šempasa pa dečka.
V Postojni sta na svet prijokali dve deklici, ena iz Cerknice, druga pa odhaja čez mejo, na Hrvaško. Pridružil se jima je še deček z Iga pri Ljubljani. 

Torek, 14. februar

V Šempetru se je rodila deklica iz Breginja in dečki iz Nove Gorice, Mirna in Mosta na Soči. V Postojni pa sta se rodila dečka iz Sežane in Ajdovščine, ter deklice iz Dobravelj, Ilirske Bistrice in dve iz Cerknice.

Ponedeljek, 13. februar

Dve deklici sta prvič zajokali v Postojni, topla posteljica in ljubeč objem staršev pa ju čakata v Vremskem Britofu in Loškem Potoku. Šempetrskih porodničarjev pa v tem jutru nismo uspeli priklicati, zato bomo o tamkajšnjem številu rojstev poročali jutri. 

Nedelja, 12. februar

V Šempetru minulih 24 ur niso zabeležili novih rojstev, postojnske babice pa so na svet pomagale dvema deklicama iz Dobravelj in Branika ter trem dečkom, ki odhajajo v Borovnico, Gorenjo vas in Ilirsko Bistrico.

Sobota, 11. februar

V Šempetru se je rodil deček, ki do doma ne potreboval veliko, saj bo ostal kar v rojstnem Šempetru.

V Postojni so na svet privekali trije novorojenčki. Dečka odhajata v Ljubljano in na Vrhniko, deklica je postala prebivalka Postojne.


Petek, 10. februar

V Šempetru sta luč sveta ugledala dečka, ki odhajata v Vipavo in Kojsko.

Pet dišečih štručk pa so povili v Postojni. Deklici odhajata v Škofjo Loko in Ilirsko Bistrico, dečki bodo prebivali v Žireh, Prvačini in Materiji.


Četrtek, 9. februar

Tokrat je rezultat izenačen (3:3). V Postojni sta se rodili deklici, ki odhajata v Ribnico in Novo vas pri Rakeku, deček je postal prebivalec Divače.

Šempetrski deklici bodo poslali v Miren in Kanal, deček bo prebival v Gradišču pri Vipavi.


Sreda, 8. februar

O dveh rojstvih tokrat poročajo iz šempetrske porodnišnice, prvič sta zajokali deklici, ki odhajata v Miren in Novo Gorico. Tri rojstva pa so imeli v Postojni - ena deklica je razveselila starše iz Cerknice, dva dečka pa bosta postala nova prebivalca Cerknice in Prebolda.

Torek, 7. februar

Postojnska porodnišnica je včeraj zabeležila pet rojstev - ena deklica bo odšla v Ljubljano, štirje dečki pa bodo prebivali v Horjulu, Divači, Kozini in Idriji. Tudi v Šempetru so imeli kar precej dela. Tri punčke so razveselile svoje starše - Gornja Branica, Vrtojba in Vremski Britof pa bodo njihovi domovi. Pridružil se jim je tudi fantek iz Renč.

Ponedeljek, 6. februar

V šempetrski porodnišnici sta prvič zajokali dve deklici, ki bosta postali prebivalki Nove Gorice in Črnič, v Postojni pa so na svet pomagali dečku iz Ilirske Bistrice in deklicama, ki gresta v Miren in Prestranek.

Nedelja, 5. februar

V Šempetru se je rodil deček iz Črnič, v Postojni pa deklica, ki odhaja v Ajdovščino in dečki iz Domžal, Škocjana in Ljubljane.


Sobota, 4. februar

V Šempetru so na svet pomagali deklici, ki bo rasla v Črničah. V Postojni pa so imeli polne roke dela in se veselili kar osmih novorojencev: deklic iz Kopra, Begunj pri Cerknici, Tolmina, Preserji, Krke in Ljubljane ter dečkov iz Sežane in Ljubljane.


Petek, 3. februar

Najlepši čudež življenja so danes doživele štiri mamice v postojnski porodnišnici. Dve deklici sta se rodili, njuna domova pa bosta postala Grahovo pri Cerknici in Ljubljana. V prestolnico odhaja tudi en deček, drugi pa bo lepšal dneve staršem iz Cerknega. V Šempetru pa se je razlegel jok deklice, ki odhaja v Deskle, in dečka, ki ga bodo starši odpeljali v Srpenico. Naj bodo čarobni dnevi z novim družinskim člnom, iskrene čestitke! 

Četrtek, 2. februar

Na prvi februarski dan je luč sveta v postojnski porodnišnici ugledalo pet deklic, dve odhajata v Volčjo Drago, ostale pa v Ljubljano, Ribnico in Novo Gorico. Za fantovsko čast je poskrbel deček, ki je postal nov prebivalec Planine. V Šempetru pa so na svet pomagali deklici, ki jo bodo starši odpeljali v Dutovlje, ter fantku iz Nove Gorice.

Sreda, 1. februar

V Šempetru sta prvič zajokala deček in deklica, oba bosta postala prebivalca Nove Gorice, iz postojnske porodnišnice pa poročajo o rojstvu treh dečkov iz Ljubljane, Kanala in Cerknega, pridružile pa so se jim še štiri deklice, ki odhajajo v Cerknico, Pazin, Ribnico in Ljubljano.

Torek, 31. januar

V Šempetru se je rodila deklica iz Nove Gorice, pridružil se ji je deček, ki prav tako odhaja v Novo Gorico.
V Postojni so na svet prijokali trije dečki, iz Logatca, Tolmina in Iga pri Ljubljani.

Ponedeljek, 30. januar

V Šempetru se ni rodil noben malček, v Postojni pa se jih je kar pet. Deklice odhajajo v Šempeter, Postojno in Logatec, dečka pa v Vipavo in Koper.

Nedelja, 29. januar

V Postojni sta luč sveta ugledali deklici, ki odhajata v Ivančno Gorico in Kozino, deček bo prebival v Lukovici.

V Šempetru so v zadnjem dnevu v topla naročja sprejeli štiri novorojenčke. Deklici sta dom našli v Črničah in Šempetru, dečka pa v Novi Gorici in Šempetru.


Petek, 27. januar

Postojna je kot kaže kraj goden za rojevanje takšnih in drugačnih mladičkov. Lani so se v Postojnski jami razveselili številnih novih potomcev človeške ribice, no v minulem dnevu pa je v tamkajšnjo porodnišnico veselje prineslo kar osem novorojenčkov. Predstavnici ženskega spola bosta odšli v Godovič in Ljubljano. Prav tako v prestolnico odhaja tudi eden izmed šestih dečkov. Ostalih pet pa bo topel dom dobilo na Vrhniki, v Ajdovščini, Kozini, Škofijah in Sežani. Še v šempetrski porodni blok poglejmo - tam se je rodila deklica, njeno prebivališče pa bo Gradišče nad Prvačino.

Četrtek, 26. januar

Iz šempetrske porodnišnice danes poročajo o rojstvu enega dečka, ki so se ga razveselili starši iz Tolmina, v Postojni pa sta prvič zajokala dva dečka, ki odhajata v Ljubljano in Grosuplje.

Sreda, 25. januar

V Šempetru se je rodila deklica iz Ajdovščine, v Postojni pa so našteli kar 5 novorojenčkov. Deklice odhajajo v Ajdovščino, Radlje ob Dravi in na Vrhniko, dečka pa bodo starši odpeljali v Žalec in Spodnjo Idrijo.

Torek, 24. januar

Štiri deklice so se rodile v zadnjih 24 urah. Dve v Šempetru in dve v Postojni. Deklici, ki so jima pomagali na svet v Šempetru, odhajata v Podbrdo in Šempas, deklici, ki sta starše razveselili v Postojni pa v Vipavo in Radomlje.

Ponedeljek, 23. januar

Po sobotnem zatišju, ko novih rojstev nismo beležili, so v postojnski porodnišnici včeraj imeli toliko več dela. Sedmim novorojenčkom so pomagali na svet. Štiri deklice odhajajo v Kojsko, Divačo, Cerkno, ena pa bo ostala v Postojni. Pridružili so se jim še trije fantki, ki pa bodo svoj dom dobili v Ljubljani, Litiji in Ajdovščini. Šempetrski porodničarji pa so povili dečka, ki do doma ne bo imel daleč - njegovi starši namreč prebivajo v Šempetru.

Nedelja, 22. januar

V Postojni in Šempetru v zadnjem dnevu niso zabeležili nobenega rojstva. So pa v pričakovanjih ...

Sobota, 21. januar

V Šempetru tokrat niso dočakali nobenega novorojenčka. V Postojni pa so luč sveta ugledali trije dojenčki. Deček odhaja na Škofljico, prva deklica bo prebivala v Ljubljani, druga prihaja v najstarejše rudarsko mesto v Sloveniji, v Idrijo.


Petek, 20. januar

Še en pester dan je za babicami v postojnski porodnišnici, kar pri osmih rojstvih so pomagale. Rodila sta se dva dečka, oba odhajata v Ljubljano, prav tako bosta prebivalki Ljubljane postali tudi dve deklici, ostale štiri pa bodo starši odpeljali še v Koper, Loški Potok in dve v Ilirsko Bistrico.

V Šempetru je bilo malce bolj mirno, prvič sta zajokala deklica in deček, prva bo postala prebivalka Modreja, drugi pa prebivalec Stopnika.


Četrtek, 19. januar

Najlepše darilo življenja je tokrat prejelo sedem družin. V Postojni sta na svet prijokali dvojčici iz Spodnje Idrije, pridružila se jim je še ena deklica iz Pobegov. Prvič so zajokali tudi štirje fantki, ki jih bodo starši odpeljali na Col, Vrhniko, v Koper in Prosenjakovce. Šempetrske babice pa so povile dečka, ki je postal najnovejši prebivalec Cerknega.

Sreda, 18. januar

Tokrat pa so občutno več dela imele šempetrske babice. Na svet so pomagale trem deklicam iz Kanala, Šempasa in Kostanjevice na Krasu. Prav tako pa so pomagale pri rojstvu dveh dečkov, ki odhajata v Miren in Čepovan. V Postojni pa sta s polnimi pljuči zajokala punčka, ki bo svoj dom dobila v Štanjelu in fantek iz Brezovice pri Ljubljani.

Torek, 17. januar

Trije novorojenčki so starše razveselili v Šempetru, štiri pa v Postojni.
V Šempetru sta se rodili deklici iz Tolmina in Šempasa, ter deček iz Bovca. V Postojni pa so na svet prijokale deklice iz Vipave, Ljubljane in Vrhnike, pridružil se jim je deček iz Idrije.

Ponedeljek, 16. januar

V Šempetru se je rodil deček iz Brd, v Postojni pa deklica iz Ljubljane, ter dečki iz Idrije, Cerknice, Obrova in Cola.

Nedelja, 15. januar

Iz Šempetra so nam sporočili, da še čakajo na kakšnega novorojenčka, so se jih pa nekaj razveselili v Postojni. Deklice odhajajo v Ajdovščino, Šmartno pri Litiji in Ribnico, deček pa bo postal novi prebivalec Starega trga pri Ložu.


Sobota, 14. januar


V Šempetru so na svet pomagali deklici iz Ljubljane, dečku iz Vipave in dečku, ki ostaja v Šempetru pri Gorici.
V Postojni pa sta se rodila deklica in deček. Prva bo rasla v Ajdovščini, drugi pa v Pivki.

Petek, 13. januar

V postojnski porodnišnici se je v zadnjih 24 urah razlegal jok štirih novorojenčkov, dve deklici bosta odšli v Rakek in Radomlje, dva dečka pa v Hruševje in Črnomelj.
V Šempetru pa so na svet pomagali deklici iz Ljubljane.

Torek, 10. januar

V Postojni se je rodila deklica iz Brezovice, ter deček iz Dobrepolja.
Deček iz Renč se je rodil v Šempetru.

Ponedeljek, 9. januar

Jok novega življenja se je v postojnski porodnišnici zaslišal dvakrat v zadnjih 24 urah. Dva dečka sta se rodila, svoj dom pa bosta dobila v Cerknici in Ilirski Bistrici. V Šempetru pa je na svet prišla deklica iz Čepovana. Naj bodo deteca zdrava in zadovoljna!

Nedelja, 8. januar

Štirje novorojenčki so na svet prijokali v Postojni. Dve deklici bosta odšli v Koper in na Col, dečka pa v Novo Gorico in Rovte. V Šempetru pa v minulih 24 urah niso zabeležili novih rojstev, so pa v nizkem startu za današnji dan.

Sobota, 7. januar

Babice so v postojnski porodnišnici povile pet novorojenčkov. Deklici odhajata domov v Kozino in Log pri Brezovici, trije dečki pa v Ljubljano, Dekane ter Trebnje.


Petek, 6. januar

V Postojni so imeli res pester dan. Dvema deklicama iz Ajdovščine so pomagali na svet, ter dečkom iz Ljubljane, Cerknice, Vrhnike, Preserja pri Cerknici, Spodnje Idrije in Prestranka.
V Šempetru pa se je rodil deček iz Nove Gorice.


Četrtek, 5. januar

V Šempetru je prvič zajokala deklica, ki bo postala nova prebivalka Prvačine, v Postojni pa so na svet pomagali štirim dečkom, ki odhajajo v Ljubljano, Ilirsko Bistrico, Črniče in Vrhniko, ter eni deklici z Grahovega pri Cerknici.

Sreda, 4. januar

Iz postojnske porodnišnice tokrat poročajo o rojstvu dveh deklic, ki bosta postali prebivalki Ljubljane in Pivke, prvič sta zajokala tudi dečka, ki odhajata v Ljubljano in Prestranek.

V Šempetru pa so na svet pomagali dečku, ki bo prebival na Dobrovem v Goriških brdih.

Torek, 3. januar

Trije novi prebivalci tega planeta so minulo noč s polnimi pljuči zajokali v postojnski porodnišnici - dve deklici iz Cerknega in Logatca ter deček iz Dolenje vasi. Šempetrske babice pa so na svet pomagale enemu fantku, ki ostaja v Šempetru.

Ponedeljek, 2. januar

V Šempetru se je rodila deklica iz Ajdovščine.

Nedelja, 1. januar

V Postojni na prihod prvega malčka v novem letu še čakajo, na zadnji dan starega leta pa so na svet pomagali deklici, ki odhaja v Grahovo pri Cerknici ter dečku iz Postojne.

V šempetrski porodnišnici pa je bilo pestro tudi prve ure novega leta, ob 3h je na svet kot prvi v novem letu prijokal deček, ki je razveselil starše s Slapa ob Idrijci.


Sobota, 31. december

Za mamina in atijeva ušesa najlepši zvok se je danes trikrat razlegel po postojnski porodnišnici. Najlepše možno so leto 2022 zaključili starši deklice, ki odhaja v Borovnico. Prav tam bo svoj dom dobil tudi en fantek, drugi pa odhaja v Sežano. V Šempetru pa v zadnjih 24 urah ponovno niso zabeležili novih rojstev.

Petek, 30. december

V Šempetru so minulo noč nabirali moči za prihajajoča rojstva, toliko več dela pa so imeli postojnski porodničarji. Šest novorojenčkov je ujelo enega izmed zadnjih vlakov leta 2022. Tokrat so prednjačile predstavnice nežnejšega spola - pet deklic odhaja v Cerknico, Ljubljano, Postojno, Ilirsko Bistrico in Lokev. Za fantovsko čast pa je poskrbel deček, ki bo svoj dom dobil v Šmartnem ob Dreti. Naj se čarobnost novega življenja prične, iskrene čestitke vsem!


Sreda, 28. december

V postojnski porodnišnici je na svet prijokalo kar osem novorojenčkov. Babice so povile štiri deklice iz Sežane, Postojne, Domžal ter Logatca, ter štiri dečke iz Kanala, Grosuplja, Ilirske Bistrice in Cerknice.


Torek, 27. december

V Šempetru se je rodil deček iz Nove Gorice.
V Postojni je bilo malo bolj živahno. Na svet so pomagali dečku iz Postojne, ter deklicama iz Sežane in Dobravelj.


Ponedeljek, 26. december

V Postojni sta se rodila dečka, ki bosta odšla v Koper in Vipavo. V Šempetru je na svet prijokal deček iz Volčje Drage.


Nedelja, 25. december

Najlepše božično darilo je dobilo šest družin - v podobi treh novorojenih deklic v postojnski porodnišnici, te odhajajo v Logatec, Branik in na Vrhniko, ter dveh dečkov iz Loga pri Brezovici ter Slapa ob Idrijci. V Šempetru pa je Božiček prinesel fantka iz Nove Gorice.


Petek, 23. december

V Postojni so imeli štiri nova rojstva, dve deklici odhajata v Knežak in Brezovico pri Ljubljani, dva dečka pa v Žiri in Ig pri Ljubljani. V Šempetru pa so na svet pomagali enemu dečku, ki bo prebival v Šempasu.


Sreda, 21. december

Iz Postojne poročajo o rojstvu deklice in dečka iz Ilirske Bistrice, na svet so pomagali tudi dečku, ki odhaja v Dolnje Ležeče, ter deklici, ki bo postala prebivalka Sežane.
V šempetrski porodnišnici pa je prvič zajokala deklica, ki v Šempetru tudi ostane, še en deček pa je razveselil starše iz Kobarida.


Ponedeljek, 19. december

Včerajšnja zadnja adventna nedelja je v obeh primorskih porodnišnicah potekala dnevu primerno - mirno in v luči počitka. Novih rojstev niso zabeležili ne v Postojni ne v Šempetru. So si pa zato nabrali novih moči za današnje porode. Srečno vsem mamicam!


Nedelja, 18. december

V Postojni so na svet pomagali dečkoma iz Loga pri Brezovici in Logatca.


Sobota, 17. december

V Šempetru je na svet prijokal deček iz Kobarida.

V Postojni pa je bilo pestro. Babice so povile dvojčka, deklico in dečka, ki domov odhajata v Ljubljano, ter štiri dečke iz Cerknice, Podnanosa, Logatca in Košane, ter deklico, ki odhaja v Stari trg pri Ložu.


Četrtek, 15. december

V Šempetru se je rodila deklica iz Šempasa in deček iz Kostanjevice na Krasu.
V Postojni se je rodila deklica iz Kočevske Reke in deček iz Sodražice.


Torek, 13. december

Neizmerno moč, energijo in odločnost je v minulih 24 urah pokazalo šest mamic. V postojnski porodnišnici so povili dve deklici, obe odhajata v Sežano ter tri dečke, ki jih čaka topla posteljica v Podnanosu, Kopru in Postojni. V Šempetru pa je svetlobo dneva ugledal fantek iz Tolmina. Čim lepši začetek na tem svetu vsem novopečenim štručkam!


Ponedeljek, 12. december

V postojnski porodnišnici so na svet pomagali deklici, ki odhaja v Laško in dečku, ki bo postal novi prebivalec Štanjela, v Šempetru pa je bilo tokrat malce bolj mirno, saj niso imeli novih rojstev.


Nedelja, 11. december

 V Šempetru se je rodil deček, ki bo prebival v Kostanjevici na Krasu. V Postojni sta na svet privekala dečka, ki odhajata v Košano in Logatec.


Sobota, 10. december

V šempetrski porodnišnici je na svet prijokal deček iz Nove Gorice.

V postojnski porodnišnici pa sta se rodili deklici iz Logatca in Ajdovščine, pridružil se jima bo še deček iz Šmarja pri Kopru.


Petek, 9. december

V Šempetru so imeli miren dan, v Postojni pa se je rodil deček iz Ajdovščine.


Četrtek, 8. december

V Postojni so na svet pomagali dvema deklicama, ki bosta postali prebivalki Divače in Ilirske Bistrice, ter dvema dečkoma, ki odhajata v Notranje Gorice in Postojno. V Šempetru pa na novo rojstvo trenutno še čakajo.


Sreda, 7. december

V šempetrski porodnišnici je na svet prijokal deček, ki ostaja v Šempetru. Postojnske babice pa so povile dve deklici, ki bosta svoj topel dom dobili v Brezovici in Domžalah. Pridružila sta se jima tudi dva fantka, eden odhaja na Col, drugi pa v Notranje Gorice.


Torek, 6. december

Miklavž je v minulem dnevu s prav posebnim darilom obdaril kar nekaj staršev. V Šempetru se je rodil deček iz Prvačine. V Postojni sta se rodili deklici iz Cerknice in Dekanov, ter dečki iz Pivke, Logatca, Ljubljane in dva iz Vipave.


Ponedeljek, 5. december

V Šempetru sta se rodila dva dečka, en ostaja v Šempetru, drugi odhaja v Vrhovlje. V Postojni se je rodila deklica iz Pirana in deček iz Loškega Potoka.


Nedelja, 4. december

V Postojni sta na svet pokukala dečka, ki bosta čez nekaj dni odšla v Ljubljano in Postojno.

V Šempetru se je rodil deček, ki odhaja v Selo.


Sobota, 3. december

V šempetrski porodnišnici sta se rodila dečka, ki odhajata v Renče in Dobravlje, deklici bosta prebivali v Mirnu in Črničah.


7 novorojenčkov so našteli v Postojni. Dečki odhajajo v Postojno, Hruševje, Stari trg pri Ložu in Železnike. Deklice bodo poslali na Vrhniko, v Sromlje in Semiš.


Petek, 2. december

V Šempetru ni bilo rojstev, v Postojni pa so se rodile deklice iz Postojne, Vremskega Britofa in Vipave. Na svet so pomagali še dečkoma iz Postojne in Štanjela.


Četrtek, 1. december

Zadnji novembrski dan je v postojnsko porodnišnico prinesel deklico iz Ljubljane in dečka iz Sežane. Šempetrski porodničarji pa so na svet pomagali punčki iz Ajdovščine.


Sreda, 30. november

V Šempetru je bila rojena deklica iz Vrtojbe. V Postojni pa sta se rodili deklici iz Cerknega in Dobrove pri Ljubljani, ter dva dečka, ki odhajata v Senožeče in Renče.


Torek, 29. november

Iz Postojne sporočajo: štirje porodi, pet dojenčkov - na svet so pomagali dečku iz Postojne, deklicama iz Sežane in Kočevja ter dvojčkoma, deklici in dečku, ki sta razveselila starše iz Ilirske Bistrice.

V Šempetru pa v zadnjih 24 urah niso zabeležili nobenega novega rojstva.


Ponedeljek, 28. november

V Šempetru se je rodila deklica iz Tolmina.


Nedelja, 27. november

Šempetrski porodničarji so tokrat malo počivali in se pripravljali na rojstva prihajajočega dneva. V postojnski porodnišnici pa so na svet pomagali deklici iz Ribnice ter trem dečkom, ki bodo odšli v Ljubljano, Idrijo in Koper.


Sobota, 26. november

Štorklja je tokrat dva dečka odložila v postojnsko porodnišnico, deklici je prinesla v šempetrsko porodnišnico. Dečka iz Postojne domov odhajata v Izolo in Cerkno, deklici iz Šempetra pa v Tolmin in Novo Gorico.


Petek, 25. november

V Šempetru se je rodil deček iz Črnič. Tudi v Postojni je bil dan za fante. Dvema so pomagali na svet. Odhajata v Logatec in Košano.


Četrtek, 24. november

V Šempetru so se razveselili dečka iz Ajdovščine.
V Postojni sta se rodili deklici iz Notranjih Goric in Izole, ter deečk iz Ljubljane.


Sreda, 23. november

Zadnjih 24 ur je bilo zelo, zelo mirnih. Tako v porodnišnici Postojna kot v Šempetru v minulem dnevu ni so zabeležili nobenega rojstva.


Torek, 22. november

V Šempetru ni bilo rojstev.
V Postojni so se rodili trije dečki, dva odhajata v Koper, en bo postal nov prebivalec Knežaka. Starše iz Logatca pa je razveselila deklica.

Ponedeljek, 21. november

V Šempetru se je rodila deklica iz Nove Gorice, v Postojni pa deklice iz Izole, Košane in Grahovega pri Cerknici

Nedelja, 20. november

V Postojni sta se rodili deklici, ki odhajata v Lukovico in Pivko, dečke bodo poslali v Dobravlje, Postojno, zadnji bo domoval v Grahovem pri Cerknici. V Šempetru se je rodila deklica, ki prihaja na Slap ob Idrijci.


Petek, 18. november

Počivale pa ravno niso - postojnske babice so v zadnjih 24 urah na svet spravile kar devet novorojenčkov. Štiri deklice bodo postale nove prebivalke Izole, Spodnje Idrije, Komna In Dolenje vasi. Pet fantkov pa bo odšlo v Mursko Soboto, Pivko, na Vrhniko, v Cerkno in Prestranek. V Šempetru pa je luč sveta ugledala deklica iz Šempasa.


Četrtek, 17. november

V Šempetru se je rodila deklica iz Nove Gorice.
V Postojni se je rodilo pet malčkov. Deklice odhajajo v Trzin, Prestranek in Izolo, dečka pa v Kobarid in Postojno.


Sreda, 16. november

Dobrodošla, sreča - bi lahko rekli devetim novorojenčkom, ki so v zadnjih 24 urah prijokali na ta svet v postojnski in šempetrski porodnišnici. V prvi se je rodila ena deklica, ki odhaja v Dobrovo pri Ljubljani, pridružilo pa se ji je kar šest dečkov, ki bodo prebivali v Kamniku, Sežani, Ajdovščini, Pivki, Komnu in Ljubljani. Šempetrski porodničarji pa so pomagali pri porodu deklice iz Venderjana ter dečka iz Tolmina.


Torek, 15. november

Začetek novega delovnega tedna je v postojnsko porodnišnico prinesel štiri novorojenčke - deklico, ki odhaja na Vrhniko, ter dečke iz Logatca, Hotedršice in Ljubljane. V Šempetru pa so na svet pomagali dvema fantkoma, eden bo topel dom dobil v Novi Gorici, drugi pa v Zatolminu.


Ponedeljek, 14. november

V Šempetru se je rodil deček iz Ajdovščine.
Tudi v Postojni se je rodil deček, ki odhaja v Ajdovščino, pridružila sta se mu še dva, ki odhajata v Postojno in na Vrhniko.


Nedelja, 13. november

Iz Postojne tokrat poročajo o rojstvu deklice, ki bo postala prebivalka Loga pri Brezovici, ter dečka, ki odhaja v Cerknico. Tudi v Šempetru sta se rodila deček in deklica, prvi odhaja v sosednjo Novo Gorico, druga pa v Ajdovščino.

Petek, 11. november

Precej mirno je bilo v obeh porodnišnicah. V Šempetru niso zabeležili nobenega rojstva, V Postojni pa se je rodila deklica iz Cerknice in dečka iz Postojne in Velikih Lašč.


Četrtek, 10. november

Rojstvo otroka je najbolj čudovit dogodek v življenju, S tem se bodo zagotovo strinjali starši, ki so svoje štručke povili v obeh primorskih porodnišnicah v zadnjih 24 urah. V Postojni je na svet prijokala deklica, ki odhaja v Pivko, in dva dečka - Ilirska Bistrica in Slap ob Idrijci pa sta kraja, kjer bosta prebivala. Šempetrski porodničarji pa so pomagali pri porodu punčke iz Nove Gorice in fantka, ki odhaja v Miren.


Sreda, 9. november

Dve deklici sta s polnimi pljuči zajokali v postojnski porodnišnici, ena bo ostala v Postojni, druga pa bo svoj dom dobila na Vrhniki. V Šempetru pa so na svet pomagali punčki, novi prebivalki Orehovelj, ter dvema fantkoma, prvi bo v toplem zavetju staršev odšel v Novo Gorico, drugi pa malo dlje, preko meja naše države - v Bosno in Hercegovino. 


Torek, 8. november

V postojnski porodnišnici so na svet pomagali deklici iz Logatca ter dečkoma iz Borovnice in Prestranka. V Šempetru pa sta se rodili dve punčki, ki odhajata v Solkan in Vedrijan. Dobrodošlo, novo življenje!


Ponedeljek, 7. november

Po en malček se je rodil v Šempetru in Postojni. Deček, ki se je rodil v Šempetru odhaja v Dobravlje, deklica, ki je prvič zajokala v Postojni pa v Sežano.


Nedelja, 6. november

Medtem, ko se je v Šempetru rodil le deček, ki odhaja v Novo Gorico, pa so imeli v Postojni dela veliko več. Na svet so pomagali dečkoma, ki odhajata v Kočevje in Loški Potok, pridružile so se jima deklice iz Ajdovščine, Vrhnike, Ilirske Bistrice, Ljubljane, Borovnice, Begunj pri Cerknici in Prvačine.

Sobota, 5. november

V Postojni so luč sveta ugledali trije novorojenčki. Deklici se bosta odpeljali v Celje in Divačo, deček je postal prebivalec Anhovega. Šempetrsko deklico pa bodo obdržali kar v rojstnem Šempetru.


Petek, 4. november

V Šempetru se je rodila deklica iz Nove Gorice in deček, ki odhaja v Vipavo.
V Postojni so se rodile tri deklice, dve bosta postali novi prebivalki Vrhnike, ena pa Idrije.

Četrtek, 3. november

V Postojni so prvič pozdravili tri dečke. Dvojčka bodo poslali v Logatec, tretji deček se bo odpeljal v Divačo. V znamenju številke tri so tudi v Šempetru. Dečka sta postala prebivalca Ajdovščine in Komna, deklico bodo poslali v Novo Gorico.


Sreda, 2. november

Dva novorojenčka sta prijokala na svet v šempetrski porodnišnici. Deklica bo dom dobila v Novi Gorici, deček pa v Goriških Brdih. Iz Postojne so sporočili, da je na svet pokukalo pet dojenčkov. Štiri deklice domov odhajajo v Pivko, Idrijo, Rovte in Ljubljano, deček odhaja v Logatec.


Torek, 1. november

Na včerajšnji praznični ponedeljek je najlepše darilo življenja dobilo sedem staršev, ki so v obeh primorskih porodnišnicah pozdravili svoje štručke sreče. V Postojni sta se rodili dve deklici, ki bosta prebivali v Ajdovščini in Ljubljani. Pridružili so se jima tudi trije dečki, ki odhajajo v Domžale, Koper in na Vrhniko. Še eni ajdovski deklici so na svet pomagale šempetrske babice. Poskrbele pa so tudi za varen porod dečka, ki bo dom dobil v Kojskem.


Ponedeljek, 31. oktober

Iz Postojne so nam sporočili, da sta na svet prijokali deklici iz Postojne in Ilirske Bistrice ter deček iz Pivke.


Sobota, 29. oktober

V postojnski porodnišnici sta na svet prijokala deklica in deček, ki domov odhajata v Novo Gorico in Izolo, v Šempetru pa deklica, ki jo bodo poslali v Novo Gorico.


Petek, 28. oktober

V Šempetru so na svet pomagali deklici, ki bo živela na Mostu na Soči, iz Postojne pa poročajo o rojstvu treh deklic iz Divače, Cerknice in Vrhnike, prvič pa sta zajokala tudi dvojčka, deklica in deček, ki sta razveselila starše iz Ljubljane.


Četrtek, 27. oktober

Iz Šempetra so nam sporočili, da sta se pri njih rodili deklici iz Šempetra in Tolmina, ter dečka iz Mirna in Renč.
V Postojni niso zabeležili nobenega rojstva.


Sreda, 26. oktober

V Šempetru se je rodila deklica iz Tolmina in dečki iz Mirna, Ajdovščine in Zalošč.
V Postojni sta se rodili dve deklici, iz Ajdovščine in Ljubljane, ter deček iz Dutovelj.


Torek, 25. oktober

V Šempetru so se razveselili deklice iz Kanala in dečka iz Nove Gorice.
Veliko večji vpliv na število rojstev pa je imel mlaj v Postojnski porodnišnici. Deset otrok se je rodilo pri njih. Deklice odhajajo v Vipavo, Dobrovo v Goriških Brdih, Vremski Britof in dve v Ilirsko Bistrico.
Dečki bodo postali novi prebivalci Postojne, Sežane, Medvod, Logatca in Ljubljane.


Ponedeljek, 24. oktober

Življenje nikoli ne bo več isto za pet staršev obeh primorskih porodnišnic - v postojnski so na svet prijokali štirje novorojenčki. Dve deklici odhajata v Ljubljano in Krško, fantka pa bosta topel in ljubeč dom dobila v Sežani in Postojni. Novega prebivalca, ki je na svet prijokal v šempetrski porodnišnici pa je dobil tudi Šempas.


Nedelja, 23. oktober

Dve deklici sta skupni izkopiček obeh porodnišnic, zadnjih štiriindvajsetih ur. Postojnsko deklico bodo poslali v Idrijo, šempetrsko pa v Novo Gorico.


Sobota, 22. oktober

V Šempetru v minulem dnevu niso dočakali nobenega novorojenčka, so jih pa zato v Postojni našteli sedem. Edinega dečka bodo poslali čez državno mejo, v Zagreb. Deklice bodo odpotovale v Sežano, Divačo, Litijo, Postojno in na Vrhniko ter Planino.


Petek, 21. oktober

V Postojni so na svet pomagali dvema deklicama, ki bosta postali prebivalki Ljubljane in Rakeka, ter trem dečkom, ki odhajajo v Vremski Britof, Koper in Sežano. Iz Šempetra pa tokrat poročajo o rojstvu treh deklic, ki jih bodo starši odpeljali v Ajdovščino, Grgar in Srpenico.


Četrtek, 20. oktober

Po pestrih dveh dneh so imeli v Postojni veliko bolj umirjenih zadnjih 24 ur. Na svet so pomagali dečku, ki tudi ostaja v Postojni.
V Šempetru sta se rodili deklici, ena odhaja v Novo Gorico, druga v Šempas.


Sreda, 19. oktober

Zadnje dva dneva sta bila zelo plodna v postojnski porodnišnici. Ker smo jih včeraj klicali ravno v času operacije carskega reza, o številu ponedeljkovih rojstev poročamo danes. Sedem novorojenčkov je vstopilo v nov delovni teden - pet deklic, ki odhajajo v Logatec, Velenje, Štanjel in Trebnje, ter dva fantka iz Ankarana in Pivke. Včeraj pa so tam povili tri punčke iz Logatca, Grahovega pri Cerknici in iz Cerknice. Pridružili so se jim še štirje dečki, ki jih bodo starši odpeljali v Ilirsko Bistrico, Ribnico, Ljubljano in Dobrunje. Šempetrski porodničarji pa so v minulih 24 urah pomagali na svet enemu dečku, ki odhaja v Ajdovščino.


Torek, 18. oktober

Neprecenljivo darilo sta dobila starša iz Kostanjevice na Krasu, ki sta minulo noč v šempetrski porodnišnici povila hčerko. V Postojni pa so ravno v času našega klica opravljali carski rez, zato nam bodo o številu rojstev poročali jutri. Srečno, naj se vse dobro izteče!


Ponedeljek, 17. oktober

V Postojni se je rodila deklica iz Volčje Drage in deček iz Tolmina, v Šempetru pa deklica iz Budanj, ter dva dečka, ki odhajata v Kobarid in Podbrdo.


Nedelja, 16. oktober

Iz postojnske porodnišnice so nam sporočili, da v minulem dnevu niso zabeležili rojstev. V Šempetru pa sta se rodila deklica iz Ajdovščine in deček iz Deskel. 


Petek, 14. oktober

V postojnski porodnišnici so se rodili trije dečki - dva odhajata v Sežano, eden pa v Pivko. Pridružila se jim je tudi deklica iz Senožeč. Šempetrski porodničarji pa so na svet pomagali dvema deklicama, ki bosta dom dobili v Mengšu in Breginju, ter enemu fantku iz Nove Gorice.


Četrtek, 13. oktober

V Šempetru so imeli miren dan, v Postojni pa sta se rodili deklici iz Logatca in Pivke.

Sreda, 12. oktober

V Šempetru so se razveselili deklice, ki odhaja v Kostanjevico na Krasu in dečkov z Mosta na Soči in iz Vipave.
V Postojni pa so se rodile deklice, ki odhajajo v Ljubljano, Vipavo in Škofljico, ter deček iz Senožeč.


Torek, 11. oktober

V Postojni se je v zadnjih 24 urah rodila deklica iz Dobravelj in dečki iz Ljubljane, Vrhnike, Ajdovščine in Jelšan.


Ponedeljek, 10. oktober

Zanimivo, polna luna ni poskrbela za ravno veliko število rojstev, kot to pregovorno ponavadi počne ... Zgolj o dveh novorojenčkih poročamo danes. Ena deklica se je rodila v svojem domačem kraju - v Postojni, deček, ki je na svet prijokal v Šempetru, pa tudi ne odhaja daleč - dom bo dobil v Novi Gorici. Dobrodošlo, novo življenje! 


Sobota, 8. oktober

V Postojni se je rodil deček, ki bo odšel v Jelšane. Dve deklici bodo poslali na Vrhniko, tretja odhaja na Jesenice, četrta je postala prebivalka Begunj pri Cerknici.

V Šempetru so se rodili trije dečki, ki se bodo odpeljali v Novo Gorico, Ajdovščino in Črniče. Deklica prihaja v Zatolmin.


Četrtek, 6. oktober

V Šempetru sta se rodila dva dečka, en ostaja v Šempetru, drugi odhaja v Tolmin.
Tudi v Postojni se je rodil deček, ki odhaja v Pobege.


Sreda, 5. oktober

V Postojni sta prvič zajokali dve deklici, ki ju bodo starši odpeljali v Borovnico in Črniče, iz šempetrske porodnišnice pa poročajo o rojstvu deklice iz Orehovice ter dveh dečkov, ki odhajata v Volčjo Drago in Novo Gorico.


Torek, 4. oktober

Najdragocenejše darilo življenja so danes prejeli štirje starši v postojnski porodnišnici - rodila se je deklica, ki odhaja v prestolnico, pridružili pa so se ji še trije dečki, eden prav tako iz Ljubljane, preostala dva pa odhajata v Ilirsko Bistrico in Ribnico. Šempetrski porodničarji pa so na svet pomagali punčki s Srpenice. Imejte zdravja na pretek!


Ponedeljek, 3. oktober

V Šempetru so na svet pomagali dečku, ki bo postal prebivalec Žage, tudi v Postojni je bilo vse v znamenju modre barve - prvič je zajokalo pet dečkov, ki odhajajo v Kranj, Ajdovščino, Idrijo, Podnanos in Vipavo.


Sobota, 1. oktober

V šempetrski porodnišnici so na svet prijokale tri deklice iz Kobarida, Vipave in Šempetra. V Postojni pa so se razveselili dveh deklic iz Logatca in Vrhnike, ter dveh dečkov iz Branika in Polhovega Gradca.
Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
22.03.2023
6°C / 21°C
četrtek
23.03.2023
7°C / 20°C
petek
24.03.2023
7°C / 16°C