PRVIČ SO ZAJOKALI

Sreda, 07. december 2022

Sreda, 7. december

V šempetrski porodnišnici je na svet prijokal deček, ki ostaja v Šempetru. Postojnske babice pa so povile dve deklici, ki bosta svoj topel dom dobili v Brezovici in Domžalah. Pridružila sta se jima tudi dva fantka, eden odhaja na Col, drugi pa v Notranje Gorice.


Torek, 6. december

Miklavž je v minulem dnevu s prav posebnim darilom obdaril kar nekaj staršev. V Šempetru se je rodil deček iz Prvačine. V Postojni sta se rodili deklici iz Cerknice in Dekanov, ter dečki iz Pivke, Logatca, Ljubljane in dva iz Vipave.


Ponedeljek, 5. december

V Šempetru sta se rodila dva dečka, en ostaja v Šempetru, drugi odhaja v Vrhovlje. V Postojni se je rodila deklica iz Pirana in deček iz Loškega Potoka.


Nedelja, 4. december

V Postojni sta na svet pokukala dečka, ki bosta čez nekaj dni odšla v Ljubljano in Postojno.

V Šempetru se je rodil deček, ki odhaja v Selo.


Sobota, 3. december

V šempetrski porodnišnici sta se rodila dečka, ki odhajata v Renče in Dobravlje, deklici bosta prebivali v Mirnu in Črničah.


7 novorojenčkov so našteli v Postojni. Dečki odhajajo v Postojno, Hruševje, Stari trg pri Ložu in Železnike. Deklice bodo poslali na Vrhniko, v Sromlje in Semiš.


Petek, 2. december

V Šempetru ni bilo rojstev, v Postojni pa so se rodile deklice iz Postojne, Vremskega Britofa in Vipave. Na svet so pomagali še dečkoma iz Postojne in Štanjela.


Četrtek, 1. december

Zadnji novembrski dan je v postojnsko porodnišnico prinesel deklico iz Ljubljane in dečka iz Sežane. Šempetrski porodničarji pa so na svet pomagali punčki iz Ajdovščine.


Sreda, 30. november

V Šempetru je bila rojena deklica iz Vrtojbe. V Postojni pa sta se rodili deklici iz Cerknega in Dobrove pri Ljubljani, ter dva dečka, ki odhajata v Senožeče in Renče.


Torek, 29. november

Iz Postojne sporočajo: štirje porodi, pet dojenčkov - na svet so pomagali dečku iz Postojne, deklicama iz Sežane in Kočevja ter dvojčkoma, deklici in dečku, ki sta razveselila starše iz Ilirske Bistrice.

V Šempetru pa v zadnjih 24 urah niso zabeležili nobenega novega rojstva.


Ponedeljek, 28. november

V Šempetru se je rodila deklica iz Tolmina.


Nedelja, 27. november

Šempetrski porodničarji so tokrat malo počivali in se pripravljali na rojstva prihajajočega dneva. V postojnski porodnišnici pa so na svet pomagali deklici iz Ribnice ter trem dečkom, ki bodo odšli v Ljubljano, Idrijo in Koper.


Sobota, 26. november

Štorklja je tokrat dva dečka odložila v postojnsko porodnišnico, deklici je prinesla v šempetrsko porodnišnico. Dečka iz Postojne domov odhajata v Izolo in Cerkno, deklici iz Šempetra pa v Tolmin in Novo Gorico.


Petek, 25. november

V Šempetru se je rodil deček iz Črnič. Tudi v Postojni je bil dan za fante. Dvema so pomagali na svet. Odhajata v Logatec in Košano.


Četrtek, 24. november

V Šempetru so se razveselili dečka iz Ajdovščine.
V Postojni sta se rodili deklici iz Notranjih Goric in Izole, ter deečk iz Ljubljane.


Sreda, 23. november

Zadnjih 24 ur je bilo zelo, zelo mirnih. Tako v porodnišnici Postojna kot v Šempetru v minulem dnevu ni so zabeležili nobenega rojstva.


Torek, 22. november

V Šempetru ni bilo rojstev.
V Postojni so se rodili trije dečki, dva odhajata v Koper, en bo postal nov prebivalec Knežaka. Starše iz Logatca pa je razveselila deklica.

Ponedeljek, 21. november

V Šempetru se je rodila deklica iz Nove Gorice, v Postojni pa deklice iz Izole, Košane in Grahovega pri Cerknici

Nedelja, 20. november

V Postojni sta se rodili deklici, ki odhajata v Lukovico in Pivko, dečke bodo poslali v Dobravlje, Postojno, zadnji bo domoval v Grahovem pri Cerknici. V Šempetru se je rodila deklica, ki prihaja na Slap ob Idrijci.


Petek, 18. november

Počivale pa ravno niso - postojnske babice so v zadnjih 24 urah na svet spravile kar devet novorojenčkov. Štiri deklice bodo postale nove prebivalke Izole, Spodnje Idrije, Komna In Dolenje vasi. Pet fantkov pa bo odšlo v Mursko Soboto, Pivko, na Vrhniko, v Cerkno in Prestranek. V Šempetru pa je luč sveta ugledala deklica iz Šempasa.


Četrtek, 17. november

V Šempetru se je rodila deklica iz Nove Gorice.
V Postojni se je rodilo pet malčkov. Deklice odhajajo v Trzin, Prestranek in Izolo, dečka pa v Kobarid in Postojno.


Sreda, 16. november

Dobrodošla, sreča - bi lahko rekli devetim novorojenčkom, ki so v zadnjih 24 urah prijokali na ta svet v postojnski in šempetrski porodnišnici. V prvi se je rodila ena deklica, ki odhaja v Dobrovo pri Ljubljani, pridružilo pa se ji je kar šest dečkov, ki bodo prebivali v Kamniku, Sežani, Ajdovščini, Pivki, Komnu in Ljubljani. Šempetrski porodničarji pa so pomagali pri porodu deklice iz Venderjana ter dečka iz Tolmina.


Torek, 15. november

Začetek novega delovnega tedna je v postojnsko porodnišnico prinesel štiri novorojenčke - deklico, ki odhaja na Vrhniko, ter dečke iz Logatca, Hotedršice in Ljubljane. V Šempetru pa so na svet pomagali dvema fantkoma, eden bo topel dom dobil v Novi Gorici, drugi pa v Zatolminu.


Ponedeljek, 14. november

V Šempetru se je rodil deček iz Ajdovščine.
Tudi v Postojni se je rodil deček, ki odhaja v Ajdovščino, pridružila sta se mu še dva, ki odhajata v Postojno in na Vrhniko.


Nedelja, 13. november

Iz Postojne tokrat poročajo o rojstvu deklice, ki bo postala prebivalka Loga pri Brezovici, ter dečka, ki odhaja v Cerknico. Tudi v Šempetru sta se rodila deček in deklica, prvi odhaja v sosednjo Novo Gorico, druga pa v Ajdovščino.

Petek, 11. november

Precej mirno je bilo v obeh porodnišnicah. V Šempetru niso zabeležili nobenega rojstva, V Postojni pa se je rodila deklica iz Cerknice in dečka iz Postojne in Velikih Lašč.


Četrtek, 10. november

Rojstvo otroka je najbolj čudovit dogodek v življenju, S tem se bodo zagotovo strinjali starši, ki so svoje štručke povili v obeh primorskih porodnišnicah v zadnjih 24 urah. V Postojni je na svet prijokala deklica, ki odhaja v Pivko, in dva dečka - Ilirska Bistrica in Slap ob Idrijci pa sta kraja, kjer bosta prebivala. Šempetrski porodničarji pa so pomagali pri porodu punčke iz Nove Gorice in fantka, ki odhaja v Miren.


Sreda, 9. november

Dve deklici sta s polnimi pljuči zajokali v postojnski porodnišnici, ena bo ostala v Postojni, druga pa bo svoj dom dobila na Vrhniki. V Šempetru pa so na svet pomagali punčki, novi prebivalki Orehovelj, ter dvema fantkoma, prvi bo v toplem zavetju staršev odšel v Novo Gorico, drugi pa malo dlje, preko meja naše države - v Bosno in Hercegovino. 


Torek, 8. november

V postojnski porodnišnici so na svet pomagali deklici iz Logatca ter dečkoma iz Borovnice in Prestranka. V Šempetru pa sta se rodili dve punčki, ki odhajata v Solkan in Vedrijan. Dobrodošlo, novo življenje!


Ponedeljek, 7. november

Po en malček se je rodil v Šempetru in Postojni. Deček, ki se je rodil v Šempetru odhaja v Dobravlje, deklica, ki je prvič zajokala v Postojni pa v Sežano.


Nedelja, 6. november

Medtem, ko se je v Šempetru rodil le deček, ki odhaja v Novo Gorico, pa so imeli v Postojni dela veliko več. Na svet so pomagali dečkoma, ki odhajata v Kočevje in Loški Potok, pridružile so se jima deklice iz Ajdovščine, Vrhnike, Ilirske Bistrice, Ljubljane, Borovnice, Begunj pri Cerknici in Prvačine.

Sobota, 5. november

V Postojni so luč sveta ugledali trije novorojenčki. Deklici se bosta odpeljali v Celje in Divačo, deček je postal prebivalec Anhovega. Šempetrsko deklico pa bodo obdržali kar v rojstnem Šempetru.


Petek, 4. november

V Šempetru se je rodila deklica iz Nove Gorice in deček, ki odhaja v Vipavo.
V Postojni so se rodile tri deklice, dve bosta postali novi prebivalki Vrhnike, ena pa Idrije.

Četrtek, 3. november

V Postojni so prvič pozdravili tri dečke. Dvojčka bodo poslali v Logatec, tretji deček se bo odpeljal v Divačo. V znamenju številke tri so tudi v Šempetru. Dečka sta postala prebivalca Ajdovščine in Komna, deklico bodo poslali v Novo Gorico.


Sreda, 2. november

Dva novorojenčka sta prijokala na svet v šempetrski porodnišnici. Deklica bo dom dobila v Novi Gorici, deček pa v Goriških Brdih. Iz Postojne so sporočili, da je na svet pokukalo pet dojenčkov. Štiri deklice domov odhajajo v Pivko, Idrijo, Rovte in Ljubljano, deček odhaja v Logatec.


Torek, 1. november

Na včerajšnji praznični ponedeljek je najlepše darilo življenja dobilo sedem staršev, ki so v obeh primorskih porodnišnicah pozdravili svoje štručke sreče. V Postojni sta se rodili dve deklici, ki bosta prebivali v Ajdovščini in Ljubljani. Pridružili so se jima tudi trije dečki, ki odhajajo v Domžale, Koper in na Vrhniko. Še eni ajdovski deklici so na svet pomagale šempetrske babice. Poskrbele pa so tudi za varen porod dečka, ki bo dom dobil v Kojskem.


Ponedeljek, 31. oktober

Iz Postojne so nam sporočili, da sta na svet prijokali deklici iz Postojne in Ilirske Bistrice ter deček iz Pivke.


Sobota, 29. oktober

V postojnski porodnišnici sta na svet prijokala deklica in deček, ki domov odhajata v Novo Gorico in Izolo, v Šempetru pa deklica, ki jo bodo poslali v Novo Gorico.


Petek, 28. oktober

V Šempetru so na svet pomagali deklici, ki bo živela na Mostu na Soči, iz Postojne pa poročajo o rojstvu treh deklic iz Divače, Cerknice in Vrhnike, prvič pa sta zajokala tudi dvojčka, deklica in deček, ki sta razveselila starše iz Ljubljane.


Četrtek, 27. oktober

Iz Šempetra so nam sporočili, da sta se pri njih rodili deklici iz Šempetra in Tolmina, ter dečka iz Mirna in Renč.
V Postojni niso zabeležili nobenega rojstva.


Sreda, 26. oktober

V Šempetru se je rodila deklica iz Tolmina in dečki iz Mirna, Ajdovščine in Zalošč.
V Postojni sta se rodili dve deklici, iz Ajdovščine in Ljubljane, ter deček iz Dutovelj.


Torek, 25. oktober

V Šempetru so se razveselili deklice iz Kanala in dečka iz Nove Gorice.
Veliko večji vpliv na število rojstev pa je imel mlaj v Postojnski porodnišnici. Deset otrok se je rodilo pri njih. Deklice odhajajo v Vipavo, Dobrovo v Goriških Brdih, Vremski Britof in dve v Ilirsko Bistrico.
Dečki bodo postali novi prebivalci Postojne, Sežane, Medvod, Logatca in Ljubljane.


Ponedeljek, 24. oktober

Življenje nikoli ne bo več isto za pet staršev obeh primorskih porodnišnic - v postojnski so na svet prijokali štirje novorojenčki. Dve deklici odhajata v Ljubljano in Krško, fantka pa bosta topel in ljubeč dom dobila v Sežani in Postojni. Novega prebivalca, ki je na svet prijokal v šempetrski porodnišnici pa je dobil tudi Šempas.


Nedelja, 23. oktober

Dve deklici sta skupni izkopiček obeh porodnišnic, zadnjih štiriindvajsetih ur. Postojnsko deklico bodo poslali v Idrijo, šempetrsko pa v Novo Gorico.


Sobota, 22. oktober

V Šempetru v minulem dnevu niso dočakali nobenega novorojenčka, so jih pa zato v Postojni našteli sedem. Edinega dečka bodo poslali čez državno mejo, v Zagreb. Deklice bodo odpotovale v Sežano, Divačo, Litijo, Postojno in na Vrhniko ter Planino.


Petek, 21. oktober

V Postojni so na svet pomagali dvema deklicama, ki bosta postali prebivalki Ljubljane in Rakeka, ter trem dečkom, ki odhajajo v Vremski Britof, Koper in Sežano. Iz Šempetra pa tokrat poročajo o rojstvu treh deklic, ki jih bodo starši odpeljali v Ajdovščino, Grgar in Srpenico.


Četrtek, 20. oktober

Po pestrih dveh dneh so imeli v Postojni veliko bolj umirjenih zadnjih 24 ur. Na svet so pomagali dečku, ki tudi ostaja v Postojni.
V Šempetru sta se rodili deklici, ena odhaja v Novo Gorico, druga v Šempas.


Sreda, 19. oktober

Zadnje dva dneva sta bila zelo plodna v postojnski porodnišnici. Ker smo jih včeraj klicali ravno v času operacije carskega reza, o številu ponedeljkovih rojstev poročamo danes. Sedem novorojenčkov je vstopilo v nov delovni teden - pet deklic, ki odhajajo v Logatec, Velenje, Štanjel in Trebnje, ter dva fantka iz Ankarana in Pivke. Včeraj pa so tam povili tri punčke iz Logatca, Grahovega pri Cerknici in iz Cerknice. Pridružili so se jim še štirje dečki, ki jih bodo starši odpeljali v Ilirsko Bistrico, Ribnico, Ljubljano in Dobrunje. Šempetrski porodničarji pa so v minulih 24 urah pomagali na svet enemu dečku, ki odhaja v Ajdovščino.


Torek, 18. oktober

Neprecenljivo darilo sta dobila starša iz Kostanjevice na Krasu, ki sta minulo noč v šempetrski porodnišnici povila hčerko. V Postojni pa so ravno v času našega klica opravljali carski rez, zato nam bodo o številu rojstev poročali jutri. Srečno, naj se vse dobro izteče!


Ponedeljek, 17. oktober

V Postojni se je rodila deklica iz Volčje Drage in deček iz Tolmina, v Šempetru pa deklica iz Budanj, ter dva dečka, ki odhajata v Kobarid in Podbrdo.


Nedelja, 16. oktober

Iz postojnske porodnišnice so nam sporočili, da v minulem dnevu niso zabeležili rojstev. V Šempetru pa sta se rodila deklica iz Ajdovščine in deček iz Deskel. 


Petek, 14. oktober

V postojnski porodnišnici so se rodili trije dečki - dva odhajata v Sežano, eden pa v Pivko. Pridružila se jim je tudi deklica iz Senožeč. Šempetrski porodničarji pa so na svet pomagali dvema deklicama, ki bosta dom dobili v Mengšu in Breginju, ter enemu fantku iz Nove Gorice.


Četrtek, 13. oktober

V Šempetru so imeli miren dan, v Postojni pa sta se rodili deklici iz Logatca in Pivke.

Sreda, 12. oktober

V Šempetru so se razveselili deklice, ki odhaja v Kostanjevico na Krasu in dečkov z Mosta na Soči in iz Vipave.
V Postojni pa so se rodile deklice, ki odhajajo v Ljubljano, Vipavo in Škofljico, ter deček iz Senožeč.


Torek, 11. oktober

V Postojni se je v zadnjih 24 urah rodila deklica iz Dobravelj in dečki iz Ljubljane, Vrhnike, Ajdovščine in Jelšan.


Ponedeljek, 10. oktober

Zanimivo, polna luna ni poskrbela za ravno veliko število rojstev, kot to pregovorno ponavadi počne ... Zgolj o dveh novorojenčkih poročamo danes. Ena deklica se je rodila v svojem domačem kraju - v Postojni, deček, ki je na svet prijokal v Šempetru, pa tudi ne odhaja daleč - dom bo dobil v Novi Gorici. Dobrodošlo, novo življenje! 


Sobota, 8. oktober

V Postojni se je rodil deček, ki bo odšel v Jelšane. Dve deklici bodo poslali na Vrhniko, tretja odhaja na Jesenice, četrta je postala prebivalka Begunj pri Cerknici.

V Šempetru so se rodili trije dečki, ki se bodo odpeljali v Novo Gorico, Ajdovščino in Črniče. Deklica prihaja v Zatolmin.


Četrtek, 6. oktober

V Šempetru sta se rodila dva dečka, en ostaja v Šempetru, drugi odhaja v Tolmin.
Tudi v Postojni se je rodil deček, ki odhaja v Pobege.


Sreda, 5. oktober

V Postojni sta prvič zajokali dve deklici, ki ju bodo starši odpeljali v Borovnico in Črniče, iz šempetrske porodnišnice pa poročajo o rojstvu deklice iz Orehovice ter dveh dečkov, ki odhajata v Volčjo Drago in Novo Gorico.


Torek, 4. oktober

Najdragocenejše darilo življenja so danes prejeli štirje starši v postojnski porodnišnici - rodila se je deklica, ki odhaja v prestolnico, pridružili pa so se ji še trije dečki, eden prav tako iz Ljubljane, preostala dva pa odhajata v Ilirsko Bistrico in Ribnico. Šempetrski porodničarji pa so na svet pomagali punčki s Srpenice. Imejte zdravja na pretek!


Ponedeljek, 3. oktober

V Šempetru so na svet pomagali dečku, ki bo postal prebivalec Žage, tudi v Postojni je bilo vse v znamenju modre barve - prvič je zajokalo pet dečkov, ki odhajajo v Kranj, Ajdovščino, Idrijo, Podnanos in Vipavo.


Sobota, 1. oktober

V šempetrski porodnišnici so na svet prijokale tri deklice iz Kobarida, Vipave in Šempetra. V Postojni pa so se razveselili dveh deklic iz Logatca in Vrhnike, ter dveh dečkov iz Branika in Polhovega Gradca.
Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
08.12.2022
5°C / 14°C
petek
09.12.2022
5°C / 11°C
sobota
10.12.2022
7°C / 10°C