PRVIČ SO ZAJOKALI

Ponedeljek, 17. april 2017

Petek, 20. oktober

Iz Postojne sporočajo, da so se rodili štirje novorojenčki, vsi štirje dečki, ki bodo svoje prve poti naredili v Tolmin, Ljubljano, Sežano in Vremski Britof. V Šempetru so zabeležili rojstvo dveh dečkov iz Nove Gorice, eden ostaja v Šempetru, deklica, ki jima dela družbo, pa bo prebivala v Saksidu.

Četrtek, 19. oktober

Današnja otroška statistika bo nekoliko bornejša. Rodil se je namreč le en deček v šempetrski porodnišnici, ki odhaja v Novo Gorico.

Sreda, 18. oktober

Dve deklici sta prijokali na svet v Postojni, odhajata pa v Radeče in Novo Gorico, pridružili so se jima tudi trije dečki iz Ljubljane, Harij (Ilirska Bistrica) in Kilovč (Prem). V šempetrski porodnišnici pa sta se rodila ena punčka iz Nove Gorice in fantek iz Vipave.

Torek, 17. oktober

Pester dan v zadnjih 24 urah v obeh porodnišnicah. V Postojni so povili šest novorojenčkov, štiri dečke iz Obrova, Ilirske Bistrice, Šmartna pri Litiji in Sežane ter dve deklici iz Podnanosa in Rakitne. V Šempetru so prijokali na svet štirje novorojenčki, in sicer dva dečka iz Bukovice in Nove Gorice ter dve deklici iz Šempetra in Ajdovščine.

Ponedeljek, 16. oktober

Štorklja je v nov teden prinesla pet dečkov in deklico, ki se je rodila v Postojni in odhaja na Vrhniko. Štrije dečki so bili rojeni v postojnski porodnišnici, bivali bodo v Ilirski Bistrici, Ajdovščini, na Vrhiniki in Svetem pri Komnu. Deček se je rodil tudi v Šempetru in tam tudi ostaja.

Sobota, 14. oktober

V postojnski porodnišnici se je to noč povilo 7 dojenčkov. Dečki bodo odšli domov v Ajdovščino, Žiri, Begunje pri Cerknici, Postojno in Vipavo. Deklici pa bosta novi prebivalki Postojne in Kopra. 

V Šempetru sta se rodili 2 deklici, ki odhajata v Ajdovščino in Kobarid.

Petek, 13. oktober

10 novorojenčkov se je rodilo v zadnjih 24 urah. V Posotojni so bila rojstva enakomerno razporejena med dečke in deklice, štirim dečkom, ki odhajajo v Pivko, Ajdovščino, Dobravlje in v Novo Gorico, se na drugi strani približujejo še štiri deklice, ki pa gredo v Ljubljano, Radomlje, Log pri Brezovici in v Loški potok.

V Šempetru pa sta bila rojena dva dečka, ki odhajata v Novo Gorico.

Četrtek, 12. oktober

Dečku s Cola, ki se je v preteklem dnevu rodil v Postojni, bodo delale družbo tri deklice, in sicer iz Postojne, Ilirske Bistrice in Sežane. V Šempetru so povili še eno deklico, ki bo šla v Novo Gorico. Čestitamo!

Sreda 11. oktober

Cerkno, Cerknica in Vremski Britof so kraji kamor odhajajo deklice, ki so bile v zadnjih 24 urah rojene v postojnski porodnišnici. Tudi dantje so prispevali svojo kvoto - dva sta prijokala na svet, prebivališče pa bosta dobila v Idriji in Brezovici pri Ljubljani. Izenačen rezultat pa so zabeležili v Šempetru, en deček iz Čepovana in deklica iz Nove Gorice sta ugledala luč sveta.

Torek, 10. oktober

V današnjem dnevu so v prednosti dekleta. Tri so zajokale prvič, dve v postojnski porodnišnici, bivalali bosta v Ljubljan in Pivki, tretja, rojena v Šempetru bo, prav tako danes rojeni deček, bivala v Renčah.

Ponedeljek, 9. oktober

V Postojni so tokrat v knjigo rojstev vpisali dve deklici iz Ribnice, Vipave, ter dva dečka iz Postojne in Šempetra. V šempetrski bolnišnici pa sporočajo, da so se rdoili trije novorojenčki, dva dečka in deklica, vsi trije so novi prebivalci Nove Gorice.

Nedelja, 8. oktober

Tri dečke je prinesla štorklja v postojnsko porodnišnico, staršem iz Brezovice pri Ljubljani, Ajdovščine in Postojne. V Šempetru pa je na svet prijokala deklica, ki bo odšla v Goriška Brda, natančneje v Dobrovo.

Sobota, 7. oktober

V Postojni je bil tudi tokrat dekliški dan; povili so namreč 2 deklici iz Sežane in Ljubljane. V Šempetru, pa je bil izid zadnjih 24 ur bolj izenačen. Ravno tako sta na svet prijokali 2 deklici, ki odhaja domov v Drežniške Ravne in Prvačino, družbo pa jima delata 2 dečka, iz Ajdovščine in Kanala. Iskrene čestitke!

Petek, 6. oktober

V Postojni so se v zadnjih 24 urah rodile tri deklice: iz Kozine, Pivke, in Obrova, še dva dečka jim delata družbo, in sicer iz Ajdovščine in Sežane. Iz Šempetra pa so sporočili, da so se razveselili enega dečka, ki odhaja čez nekaj dni v Miren. 

Četrtek, 5. oktober

Danes je dan za deklice. Dvema so na svet pomagali v Šempetru, ena od njih bo postala Novogoričanka, druga pa gre v Arčone, še ena deklica pa se je rodila v Postojni, odhaja pa v Stari trg pri Ložu.

Sreda, 4. oktober

V Postojni je noč minila dokaj mirno: rodili so se deček iz Postojne in dve deklici, ena bo prebivala v Dekanih, druga pa v Postojni. V Šempetru pa se je rodil en deček iz Bilj. So pa zaupali še, da še enemu pomagajo, da prijoka na svet. Podrobnosti razkrijemo jutri.

Ponedeljek, 2. oktober

Izenačen rezultat tokrat za obe porodnišnici - tri proti tri! V Postojni so se rodile same deklice, odhajajo pa v Logatec, Dolenjo vas in Povir. V šempetrski porodnišnici pa so babice pomagale na svet eni deklici iz Nove Gorice ter dvema dečkoma, ki ju bodo starši odpeljali v Vipavo in Lipo pri Kostanjevici na Krasu.

Nedelja 1. oktober

Danes je v Postojni in Šempetru na svet prijokalo kar 9 dojenčkov. V Postojni so medse sprejeli štiri deklice, ki bodo domovale v Borovnici, Sežani in Kopru, ena pa bo ostala kar v Postojni. Med njimi je bil tudi deček, ki odhaja v Rakek. Deklice so prevladovale tudi v šempeterski porodnišnici, dve odhajata v Novo Gorico, ena v Volče, pa tudi med njimi je bil samo en deček, ki prav tako kot deklici odhaja v Novo Gorico.

Sobota, 30. september

To se pa ne zgodi prav pogosto! Kar DVA PARA dvojčkov sta prijokala na svet v postojnski porodnišnici. Dva fantka odhajata v Koper, drugi par pa sestavljata deček in deklica, ki bosta prebivala v Hrušici. Poleg tega pa sta luč sveta ugledala še dva dečka iz Sežane in Planine. V Šempetru pa so se rodile tri punčke, ena ostaja v Novi Gorici, druga gre v Solkan, tretja pa prihaja v Tolmin. Pridružil se jim je tudi en deček iz Žigonov pri Renčah.

Petek, 29. september

Iz postojnske porodnišnice so sporočili, da je bera pretekle noči spet bogata, dežurne babice pa tudi ponoči nimajo časa počivati: rodila sta se dečka iz Črnič in Sežane ter deklice iz Logatca, Borovnice, Prestranka, Cola, Postojne ter z Rakeka.
V Šempetru pa je izid pretekle noči, prav presenetljivo, enak: osem novorojenčkov se je rodilo - deklice iz Šempetra, dve iz Nove Gorice, dečki pa iz Drežniških Raven, Brd, Šempetra, Žigonov, Nove Gorice. Iskreno čestitamo tudi staršem vseh 16 novorojenčkov, ki so v Postojni ali Šempetru prijokali na svet v zadnjih 24 urah.

Četrtek, 28. september

Danes se spet veselimo številnih rojstev v obeh porodnišnicah. V Postojni se je rodilo 6 fantkov iz Sežane, Kozine, Velikih Žabelj, Sodražice in Zagreba ter deklica iz Logatca. V šempetru sta na svet prijokala dva dečka iz Ozeljana in Vrtoč ter deklica iz Grgarja. Vsem desetim novorojenčkom in njihovim staršem iskreno čestitamo!

Sreda, 27. september

Po včerajšnjem plodnem dnevu, je bil današnji dan veliko bolj umirjen, sploh v Šempetru, kjer tokrat niso zaslišali otroškega joka. Nekoliko pestreje je bilo v Postojni, kjer so zabeležili pravljično število rojstev. Na svet sta prijokala 2 dečka, ki odhajata domov v Sežano in Ribnico, pridružila pa se jima je tudi deklica, ki ostaja v Postojni. Iskrene čestitke!

Torek, 26. september

Zelo ploden dan je za nami - o rojstvu kar 13 novorojenčkov danes poročamo. V Postojni so se starši razveselili dvojčkov, parčka, ki odhaja v Izolo. Poleg tega so se rodile še štiri deklice, ki odhajajo v Loški potok, Velike Lašče, Idrijo in Hruševje. Tudi rojstvo dveh dečkov so pričakali, starši pa ju bodo odpeljali v Logatec in Podgrad. Tudi v šempetrski porodnišnici niso počivali. Na svet so pomagali dvema deklicama, ki bosta prebivališče dobili v Novi Gorici in Orehovljah. Na isti dan pa bo rojstni dan praznovala še trojica dečkov iz Tolmina, Kanala in z Ustij pri Ajdovščini.

Ponedeljek, 25. september

Današnja noč v postojnski porodnišnici je bila mirna. Povil se je deček, ki odhaja domov na Col. Deklica rojena v šempetrski porodnišnici bo nova prebivalka Mirna. Tudi dva dečka sta se v pretekli noči rodila v Šempetru. Za nova prebivalca bosta bogatejša Selo in Kozana.

Sobota, 23. september

Osem otrok se je rodilo v postojnski porodnišnici. Edina deklica bo odšla v Ajdovščino. Trije dečki pa bodo odšli v Logatec, dva dečka pa v Vipavo. Preostala dva dečka pa bosta odšla v Ajdovščino in Sežano. No, tudi v šempetrski porodnišnici niso počivali, dva novorojenčka sta se rodila pri njih. Deček, ki bo postal prebivalec Nove Gorice in deklica, ki odhaja na Planino pri Ajdovščini.

Petek, 22. september

Zadnji dan koledarskega poletja je v Postojni prinesel rojstvo šestih novorojenčkov - dveh deklic, ki odhajata v Ilirsko Bistrico in Ljubljano, ter štirih dečkov, ki bodo prebivali v Postojni, Slovenskih Konjicah, Žalcu in Ilirski Bistrici. V Šempetru pa so povili enega dečka iz Lukežičev pri Renčah, eden pa je bil v času, ko smo preverjali število rojstev, ravno na poti.

Četrtek, 21. septembe

6 novih Zemljanov lahko danes pozdravimo. Vsaka od primorskih porodnišnic je prispevala po tri. V Šempetru se je rodil deček, ki ostaja v Šempetru, dve dve deklici pa gresta v Prvačino in Dolenjo Trebušo.

V Postojni pa se je rodila ena deklica, ki gre v naše glavno mesto, dva dečka pa v Pivko in v Hrašče.

Sreda, 20. september

V Postojni je bilo zadnjih 24 ur dokaj pestro. Rodili so se štirje novorojenčki, deklice iz Senožeč, Ribnice in Ajdovščine ter deček iz Sežane. V Šempetru pa so v porodno knjigo temno modre barve zabeležili rojstvo deklice iz Črnič.

Torek, 19. september

Šest novorojenčkov se je rodilo v zadnjem dnevu v obeh porodnišnicah. V Postojni so povili dva dečka, in sicer iz Sodražice in Starega trga pri Ložu ter dve deliklici, ena bo šla v Idrijo, ena pa v Ajdovščino. V Še,petru so se razveselili dečka iz Dolenje Trebuše in deklice iz Bilj. Čestitamo!


Ponedeljek, 18. septembra

Na dan zgodovinskega uspeha slovenskega športa bodo svoj rojstni dan praznovali tudi štirje novorojenčki, ki so se rodili v postojnski porodnišnici. Ena deklica iz Ilirske Bistrice je pokukala na svet, pridružili pa so se ji še trije dečki, ki bodo odšli v Begunje pri Cerknici, Sežano in Pivko. V Šempetru pa so imeli preveč dela z navijanjem in so zato vsa rojstva prestavili na danes. :)

Nedelja, 17. september

Na svet so v obeh porodnišnicah prijokali štirje korenjaki. V Postojni sta se rodila dečka iz Kozine in Škofij, v Šempetru pa fanta iz Nove Gorice. Čestitke!

Sobota, 16. september

Minila noč je prinesla 2 novorojenčka v šempeterski porodnišnici. Deček in deklica odhajata v Novo Gorico, v Postojni pa se je rodilo 7 otrok. Dečka bosta postala prebivalca Pobegov in Stare Vrhnike, deklice pa pa bodo odpeljali v Cerkno, Stari trg pri Ložu, Žiri, Grosuplje in Log.

Petek, 15. september

Z nasmehom na obrazu tudi tokrat iz dveh porodnišnic prinašamo lepe novice. V Postojni je bilo v zadnjih 24 urah zelo pestro – kar 6 novorojenčkov je namreč prijokalo na svet. Štirje dečki, ki odhajajo v varna zavetja domov v Ribnico, Prestranek, Piran in v Sečovlje; družbo pa jim delata dve deklici, ki bosta prav taku kmalu odšli domov – v Dol pri Brezovici in Postojno. Nekoliko drugače je bilo tokrat v Šempetru, od koder nam sporočajo, da se pravkar vračajo s poletnih počitnic. V zadnjih 24 urah se namreč pri njih ni dogajalo nič, prav v trenutku klica, pa so preverjali, če še imajo znanjo kako in kaj je streči 'tem stvarem'. Iskrene čestitke!


Četrtek, 14. september

Štirje korenjaki so prijokali na svet v obeh porodnišnicah. V Postojni bosta dečka šla v Logatec in na Vrhniko, v Šempetru pa v Renče in Kobarid. Čestitamo!

Sreda, 13. september

V Postojni je dogajanje že vse od začetka tedna bolj skromno, današnji posredovani podatki navajajo rojstvo ene deklice iz Postojne in enega dečka iz Prestranka. Iz Šempetra pa po včerajšnjem zatišju prav tako poročajo o rojstvu para: v zadnjih 24 urah se je rodila deklica iz Branika ter deček iz Plešivega. Iskrene čestitke.

Torek, 12. september

Tudi današnje poročilo o številu rojstev je bolj skromno. Dve deklici sta prijokali na svet v postojnski porodnišnici, Črni kal in Postojna pa sta kraja, kjer bosta prebivali. Iz Šempetra pa tokrat ni novic, novo rojene otročičke pa obljubljajo za jutri.

Ponedeljek, 11. september

V Postojni v preteklih 24 urah ni bilo slišati joka novorojenčkov, bo pa zato jutri poročilo pestrejše, obetajo dežurne babice. V Šempetru pa se je rodil en deček iz Deskel. Iskreno čestitamo!

Nedelja, 10. september

5 otrok se je rodilo v postojnski porodnišnici. Dva dečka, ki bosta odšla v Koper in Dornberk. Deklice pa odhajajo v varna zavetja domov, in sicer v Vipavo, Postojno in na Unec. V šempetrski porodnišnici je bil izid izenačen. Deček in deklica sta postala novopečena prebivalca Nove Gorice. Čestitamo!

Sobota, 9. september

Fantovsko obarvanih je bilo zadnjih 24 ur v obeh porodnišnicah. V postojnski porodnišnici so na svet prijokali štirje - dva odhajata v Izolo, eden v Sodražico, eden pa v Ljubljano. Žensko čast je obranila ena deklica, ki ne bo hodila daleč, ampak ostaja v domači Postojni. V Šempetru pa je štorklja prinesla dva fantka iz Kobarida in Branika.


Petek, 8. september

Kot včeraj se je v Postojni in Šempetru tudi v zadnjih 24-ih urah rodilo šest novorojenčkov. V postojnski porodnišnici so povili dva dečka iz Ajdovščine in Logatca ter deklici iz Izole in Ribnice. V Šempetru so se razveselili dečka iz Volčje Drage in deklice iz Nove Gorice. Čestitamo!


Četrtek, 7. september

6 otrok je prišlo na svet v primorskih porodnišnicah. V Šempetru se je rodil en deček, ki odhaja v bližnji Podmark, ter dve deklici, ki tudi ne bosta odšli prav daleč, v Novo Gorico in Solkan. V Postojni pa sta na svet prišla dva dečka, ki bosta postala prebivalca Kopra in Ilirske Bistrice, prav tja pa odhaja tudi deklica, ki se je prav tako rodila v Postojni.

Sreda, 6. september

Minulih 24 ur je bilo vznamenju dečkov v obeh porodnišnicah. Trije so se rodili v Postojni, odhajajo pa v Sežano, Planino in Idrijo. Dva pa sta prijokala na svet v Šempetru, svoj dom pa bosta dobila v Dornberku in Ponikvah.

Torek, 5. september

V Postojni se je v preteklih 24-ih urah rodilo šest novorojenčkov, tri deklice in trije dečki. Deklice bodo imele dom v Novi Gorici, Divači in Dekanih, dečki pa v Ljubljani, Medvodah in na Colu. V šempetrski porodnišnici so pavzirali, so pa po besedah babice v pripravljenosti na nova rojstva.

Nedelja, 3. september

Veliko dela so imeli v postojnski porodnišnici - jok kar osmih novorojenih otročičkov je odmeval tam. Rodilo se je pet deklic, ki odhajajo v Kozino, Ajdovščino, Škofije, Ilirsko Bistrico in Dutovlje. Na isti dan pa bodo svoj rojstni dan praznovali tudi trije dečki, ki bodo naslednje leto ob takem času svojo prvo svečko upihnili v Idriji, Rovtah in Ajdovščini. No, v Ajdovščiuni pa bo prebival tudi fantek, ki se je minulo noč rodil v šempetrski porodnišnici.

Sobota, 2. september

V šempeterski porodnišnici rojena deček in deklica odhajata v Novo Gorico, iz postojnske porodnišnice pa dečki odhajajo v Ljubljano, Litijo in Portorož, deklice pa v Rovatrske Žibrše in Begunje pri Cerknici.

Petek, 1. september

Na prvi šolski dan bo rojstni dan praznovalo sedem novorojenčkov. Pet njih v postojnski porodnišnici: dva dečka, ki bosta bivala na Slapu ob Idrijci in Pobegih ter tri deklice, ki odhajajo v Vipavo, Novo Gorico in Divačo. V šempeterski porodnišnici sta prvič zajokala deček, ki odhaja v Dolnje Cerovo in deklica, ki bo bivala v Velikem dolu.

Četrtek, 31. avgust

Na zadnji avgustovski dan so se v obeh porodnišnicah rodili štirje otroci. V Postojni dve deklici, in sicer iz Pivke in Nove vasi pri Rakeku, v Šempetru pa deček iz Dolge Poljane ter deklica iz Nove Gorice. Čestitamo!

Sreda, 30. avgust

Obe porodnišnici je tokrat zaznamovala štirica. Četverica novorojenčkov je prijokala na svet v postojnski porodnišnici - tri deklice, ki bodo prebivale v Ankaranu, Portorožu in Cerknici. "Moško čast" je ubranil deček, ki ostaja v domači Postojni. Ravno obratna situacija pa je bila v Šempetru - tam so na svet pomagali eni deklici iz Nove Gorice in trem dečkom, ki odhajajo v Dobrovo, Čepovan in Orehovlje. 

Torek, 29. avgust

V Šempetru so danes na svet pomagali dvema novorojenčkoma. Deček odhaja v Poljubinj, deklica pa v Novo Gorico. V Postojni so babice in porodničarji preživeli nekoliko bolj pester dan, saj se je včeraj tam rodilo kar 8 otrok. Dečki odhajajo v Ljubljano, Šmartno ob Paki, Postojno in Prestranek, deklice pa na Vrhniko, v Postojno, na Dobrovo in v Kamnik.


Ponedeljek, 28. avgust

Preteklih 24 ur je bilo precej mirnih v obeh porodnišnicah, v katerih vsako jutro preverjamo število rojstev. Ena deklica iz Begunj pri Cerknici se je rodila v Postojni, v šempetrski porodnišnici pa je na svet prijokal deček, ki bo prebival v Novi Gorici. Kot so nam povedali, pa bodo več dela imeli v prihajajočem dnevu, saj kar nekaj bodočih mamic čaka na porod. 


Sobota, 26. avgust Danes se je sreča naselila v srca staršev 3 novorojenčkov, ki so v zadnjih 24 urah prijokali na svet v Postojni in Šempetru. V Postojnski porodnišnici je na svet prijokal fantek, ki odhaja domov v Ljubljano; družbo pa mu dela in mu jo bo -tudi v nadaljevanju- delala deklica, ki prav tako odhaja v varno zavetje doma v Ljubljano. V Šempetru so dan preživeli nekoliko mirneje, na svet je namreč pokukal le en fantek, ki bo odšel v Volče. Iskrene čestitke in ne pozabite, da je potrebno izkoristiti čisto vsak trenutek – čas namreč (pre)hitro beži. 


Petek, 25. avgust

Rutinsko delo je babicam v Šempetrski porodnišnici v zadnjih 24 urah nekoliko popestrila nemška turistka, ki jo je na počitnicah v Sloveniji dohitel porod. Malemu Nemcu bodo tako kot kraj rojstva vpisali Šempeter pri Gorici. Ob njem sta bili rojeni še dve deklici, ki pa ostajata v Sloveniji in sicer gresta v Dobravlje in Novo Gorico.

V Postojni je šlo vse po ustaljenem redu, šest rojstev so zabeležili. Fantje odhajajo v Hotedršico, Izolo in Novo vas pri Rakeku, deklice pa v Sodražico, Ljubljano in Postojno.


Četrtek, 24. avgust

V Šempetru so preteklih 24 ur pavzirali, v Postojni pa so na svet pomagali štirim novorojenčkom. Dečka bosta šla v Idrijo in Novo vas pri Rakeku, deklici pa v Postojno in Dobrovo v Brdih. Čestitamo!


Sreda 23. avgust

V postojnski porodnišnici so se razveselili joka dveh novorojenčkov - deklice, ki odhaja v Idrijo, in dečka, ki ostaja v domači Postojni, natančneje v Belskem. Dvojica je prav tako zaznamovala minulo noč  Šempetru. Tam pa sta luč sveta ugledali dve deklici, ki ju bodo starši odpeljali v Novo Gorico in Vogrsko.


Torek, 22. avgust

V postojnski porodnišnici se je tudi v zadjem dnevu rodilo pet novorojenčkov. Deklici bosta odšli v Koper in Podkraj. Dečki pa bodo odšli v Ankaran, Dobravlje in Sežano. V šempetrski porodnišnici pa so se rodili trije novorojenčki. Deklici bosta odšli v Ajdovščino in Tolmin, deček pa v Novo Gorico. 


Ponedeljek, 21. avgust

V izteku starega oziroma v pričetku novega tedna se je v postojnski porodnišnici rodilo pet novorojenčkov. Dve deklici sta razveselili starše iz Vipave in Sežane. Pridružili so se jima še trije dečki, ki bodo odšli v Rovte, Cerknico in Sežano. V Šempetru pa so minulo noč povili deklico iz Ajdovščine in dečka iz Kanala. 


Nedelja, 20. 8. 2017

Trije korenjaki so se rodili v porodnišnicah Postojna in Šempeter. V postojnski so tako povili dva dečka, in sicer iz Ilirske Bistrice in Štanjela, v šempetrski pa dečka in Kanala. Čestitamo!


Sobota, 19. avgust

Pestra noč je za nami, bogatejši smo za kar deset malih korenjakov. V Postojni so se povili trije dečki, ki bodo svoj dom našli v Ljubljani, Pivki in Horjulu. Na svet so v postojnski porodnišnici pomagali tudi trem deklicam, ki bodo odšle domov v Ljubljano, Domžale in Podnanos. Tudi v šempetrski porodnišnici je bil rezultat izenačen. Povila sta se dva dečka, ki bosta postala nova prebivalca Vrtojbe in Mirna. Deklici pa bosta svoj dom našli v Volčah in na Gradišču. 


Četrtek, 17. avgust

Dokaj mirna noč glede rojstev je za nami. V šempetrski porodnišnici se je povil deček, ki odhaja domov v Novo Gorico. V Postojni so se rodili trije dečki, ki bodo svoj dom našli v Vipavi, Kisovcu in Ljubljani. V Postojni rojena deklica pa bo nova prebivalka Logatca. 


Sreda, 16. avgust

Po pestrem začetku tedna, pa je bil včerajšnji praznični torek za porodničarje šempetrske in postojnske porodnišnice mirnejši. V slednji so se rodili trije novorojenčki, ena deklica iz Logatca ter dva dečka iz Rovt in Vrhnike. V Šempetru pa minulih 24 ur niso zabeležili rojstva. 


Torek, 15. 8.

Kar osem novih otroških jokov se je v tej noči razleglo v postojnski porodnišnici. Rodila sta se dvojčka, fantek in deklica, ki bosta bivala v Dobravljah, pa štirje dečki, ki bodo bivali v Postojni, Ljubljani, Ajdovščini in Pivki in tri deklice, prva med njimi bo bivala v Vipavi, dve pa prihajata v naše konce: v Hotederšico in Spodnjo Idrijo. Bolj mirno pa je bilo v šempeterski porodnišnici, tam se je rodila deklica, doma bo v Renčah.


Ponedeljek, 14. 8.

Preteklih 24 ur je bilo pestrih. V Postojni se je rodilo 6 otrok, in sicer pet dečkov iz Cerknice, Črnega Vrha, Idrije in Dekanov ter deklica iz Postojne. V Šempetru sta na svet prjokala dečka iz Šempetra in Ajdovščine ter deklica iz Komna. Čestitamo!


Nedelja, 13. avgust

V preteklem dnevu sta se rodili dve deklici. Ena v postojnski in ena v šempetrski porodnišnici. Doma pa bosta v Žireh in Ajdovščini.


Sobota, 12. avgust

Treh dojenčkov so se razveselili v postojnski porodnišnici - dve deklici, ki odhajata v Staro Cerkev in Ankaran, ter deček, ki bo prebival v Hotedršici. Iz Šempetra pa poročajo o dveh rojstvih. Na svet je prijokala ena punčka iz Kobarida in fantek iz Nove Gorice. 


Petek, 11. avgust

V Postojni so na svet pomagali eni deklici iz Škofljice ter trem dečkom, ki odhajajo v Novo Gorico, Koper in Ankaran. V šempetrski porodnišnici pa je štorklja prinesla dečka, ki bo svoj dom dobil v Kamniku ter dve deklici - ena bo šla v Dornberk, druga pa ostaja v domačem Šempetru.


Četrtek, 10. avgust

O treh dojenčkih lahko poročamo danes. V Šempetru je bila rojena deklica, ki ostaja v Šempetru, v Postojni pa dva dečka, ki gresta v Logatec in v Vipavo.

Sreda, 9. avgust

Polna luna kot kaže ni sprožila prav veliko rojstev. Le dva dečka sta se rodila v postojnski porodnišnici, odhajata pa v Portorož in Rakek.

Torek, 8. avgust

Rezultat današnjega osmega avgustovskega dne je izenačen: tri deklice in trije dečki. V postojnski porodnišnici rojen deček ostaja v Postojni, deklici pa bosta bivali v Godoviču in Logatcu. V šempeterski porodnišnici sta se rodila dečka, odšla bosta v Ajdovšino in Kobarid, v Ajdovščino pa odhaja tudi tamkaj rojena deklica.

Ponedeljek, 7. avgust

Medtem ko v Šempetru ni bilo rojstev, pa je bila bolj pestra noč v postojnski porodnišnici, kjer se je rodilo 8 otrok. 2 dečka odhajata v Idrijo, ostali pa v Ilirsko Bistrico, Brezovico, Lokev in v Izolo. Deklici pa bosta postali prebivalki Postojne in Dobrove.

Nedelja, 6. avgust

Tokrat je bilo več rojstev v šempetrski porodnišnici - petim novorojenčkom so pomagali na svet. Dva nova prebivalca bo dobila Nova Gorica, deklice pa odhajajo v Solkan, Šempas in Selo. V Postojni pa sta luč sveta ugledala ena deklica iz Ljubljane ter deček iz Logatca.

Petek, 4. avgust

Bolj mirno je bilo minulih 24 ur v obeh porodnišnicah - v Postojni sta se rodila dva dečka iz Ljubljane in Hotedršice, več rojstev pa pričakujejo danes tekom dneva. Prav tako so dvema novorojenčkoma pomagali na svet v šempetrski porodnišnici - deklica bo ostala v domačem Šempetru, deček pa prav tako ne odhaja daleč. Svoj dom bo dobil v Novi Gorici.

Četrtek, 3. avgust

Šest otrok se je rodilo v zadnjih 24. urah. V Šempetru je na svet prijokala deklica, ki bo postala prebivalka Nove Gorice, v Postojni pa se je rodilo 5 otrok. Dečki odhajajo v Črni Kal, Postojno in Dolgo Poljano, deklici pa v Sežano in Idrijo.

Sreda, 2. avgust

Precej dela so minulo noč imeli v postojnski porodnišnici - sedmim novorojenčkom so pomagali na svet. Tokrat je tehtnica na strani dečkov - štirje so se rodili, odhajajo pa v Črni vrh nad Idrijo, Ankaran ter Divačo, eden pa ostaja v Postojni. Deklice pa bodo starši odpeljali v toplo zavetje doma na Vrhniki, v Idriji ter Vremskem Britofu. Še v šempetrsko porodnišnico pokukajmo. Tam so se starši razveselili dveh deklic iz Mirna ter Branika, pridružil pa se jima je tudi en deček, ki bo postal prebivalec Nove Gorice.

Torek, 1. avgust

Na prvi avgustovski dan smo iz obeh porodnišnic prejeli informacijo, da so se v zadnjem dnevu rodili štirje novorojenčki. V postojnski porodnišnici so se rodili trije novorojenčki, in sicer deklici, ki bosta odšli v Knežak in Ljubljano. Deček pa odhaja v Divačo, medtem ko bo deček iz šempetrske porodnišnice ostal kar v domačem Šempetru.


Ponedeljek, 31. julij

Zadnji julijski dan je v postojnski porodnišnici prinesel dve deklici - ena gre v Stari trg pri Ložu, druga pa ostaja v Postojni. Pridružili so se jima tudi trije dečki, ki pa odhajajo v Logatec, Šempeter pri Novi Gorici ter Ljubljano. Tri novorojenčke pa je štorklja prinesla v šempetrsko porodnišnico - deklico, ki bo dobila dom v Šempasu ter dva dečka iz Kanala in Ajdovščine.

Nedelja, 30. julij 

30. julij bodo med drugim zaznamovali tudi naši najmlajši. Zelo pestro je bilo namreč zadnjih 24 ur, ko je v Postojnski in Šempetrski porodnišnici na svet prijokalo, skupno, kar 10 novorojenčkov. Najbolj pestro je bilo tokrat v Šempetru, kjer so povili 3 deklice in 3 dečke. Deklice odhajajo v Tolmin in Novo Gorico, ena pa prihaja tudi v Cerkno. Dečki bodo odšli v varna zavetja domov v Črniče, Dornberg in Ajdovščino. Veliko smeha in otroškega joka pa so v zadnjih 24 urah slišali tudi v Postojni. Ta isti smeh in jok, pa bosta že čez nekaj dni odzvanjala tudi v Planini in Ivanjem Selu, kamor odhajata dva dečka, ter pa v Rakitniku in v Postojni, kamor odhajat dve deklici, rojeni v Postojnski porodnišnici. 

Sobota, 29. julij

Pestrih 24 ur je za porodnišnici Postojna in Šempeter. V postojnski se je rodilo šest novorojenčkov, štiri deklice, ki bodo šle dve v Ljubljano, po ena pa v Logatec in Ilirsko Bistrico, in dečka iz Kopra ter Šempetra pri Gorici. V šempetrski porodnišnici so se razveselili dečka iz Prvačine in deklici iz Cerknega in Tolmina.

Petek, 28. julij

Tokrat se je v postojnski porodnišnici rodilo pet otrok. Dečki odhajajo na Col, Rakek, v Laze pri Logatcu in  Rodik. Deklico bodo starši odpeljali v Jelšane. V šempetrski porodnišnici pa so na svet pomagali deklici, ki bo odšla v Tolmin.


Sreda, 26. julij

V Postojni je bilo ponovno pesto - kar osem novorojenčkov je prijokalo na svet. Deklice odhajajo v Begunje pri Cerknici, Divačo, Kozino ter Ljubljano. Rodila sta se tudi dvojčka - fantka. Dvojno veselje bo napolnilo dom v Kozini. Še dva dečka sta ugledala luč sveta, svoj dom pa bosta dobila na Jesenicah in v Ošani. V Šempetru je bilo bolj mirno - rodila se je punčka, ki jo bodo starši odpeljali v Preserje, pridružil pa se ji je tudi en deček s Plešivega v Brdih.

Torek, 25. julij

V postojnski porodnišnici sta se v pretekli noči povila dva dečka, ki odhajata domov na Vrhniko in v Dežuljak. Tudi jok treh deklic je odmeval v postojnski porodnišnici, odšle pa bodo domov v Prestranek, Vipavo in Hotedršico. V Šempetru sta se povila deček in deklica, ki odhajata domov v Novo Gorico.

Ponedeljek 24. julij

Tokrat je rezultat izenačen, a diametralno nasproten. Nov delovni teden je v postojnski porodnišnici prinesel dva fantka iz Pograda in Unca. V Šempetru pa sta se rodili dve deklici - ena odhaja v Novo Gorice, druga pa v Bilje.

Nedelja, 23. julij

Štirje otroci so se rodili v postojnski porodnišnici, deček, ki bo postal prebivalec Tolmina. Deklice pa odhajajo v Žiri, Logatec in na Col.

V šempetrski porodnišnici tokrat ni odmeval otroški jok. Zaupali pa so nam, da pravkar pomagajo novorojenčku na svet.

Iskrene čestitke staršem!


Sobota, 22. julij

V zadnjem dnevu so se v postojnski porodnišnici rodili trije otroci, in sicer dva fanta, eden odhaja v Knežak, drugi pa bo ostal doma v Postojni. Deklica pa bo v naslednjih dneh odšla v Jelšane. V šempetrski porodnišnici so se prav tako rodili trije otroci, dve deklici in en deček. Vsi trije odhajajo v Novo Gorico.


Petek, 21. julij

Mnogo otroških glasov je v tej noči odmevalo v postojnski porodnišnici. Osem novorojenčkov je ugledalo luč sveta. Deklice odhajajo domov v Koper,  na Most na Soči, v Postojno in Sežano. Dečki pa bodo svoj dom našli v Postojni, Črničah, Ilirski Bistrici in Cerknici. V Šempetru je bilo mirneje, rodila sta se dva dečka, ki bosta postala nova prebivalca Nove Gorice. Iskrene čestitke vsem novopečenim staršem!


Četrtek, 20. julij

Pestro je bilo v današnji noči in tudi jutru v postojnski porodnišnici. Kar sedem novorojenčkov so povili. Med njimi predvladujejo deklice. Tri ostajajo v Postojni, ostale tri pa bodo bivale v Novi Gorici, Divači in ena gospodična prihaja v Cerkno. Med šestimi dekleti tudi fantek, ki bo domoval v Lučinah. V šemepterski porodnišnici je bilo mirno, prišepnili pa so nam da v tem jutru na svet pomagajajo eni malčici.

Sreda, 19. julij

Postojnski porodničarji so imeli mirno noč, niso namreč zabeležili rojstev, so pa v pripravljenosti za današnji dan. V Šempetru pa so se razveselili dveh novorojenčkov - deklice, ki odhaja na Planino, ter dečka iz Nove Gorice.

Torek, 18. julij

V Šempetru sta se rodila dva dečka, ki odhajata v Volče in Šempas, na Tolminsko pa prihaja še ena deklica, ki bo postala prebivalka Čiginja.

V Postojnski porodnišnici pa se je rodilo 6 otrok. Dečka odhajata v Ajdovščino in v Cerkno, deklice pa v Koper, na Col, v Miren in na Vrhniko.

Ponedeljek, 17. julij

V postojnski porodnišnici se je v preteklih 24-ih urah razlegal jok štirih novorojenčkov. Deklici bosta šli v Črni Vrh nad Idrijo in Obrov, dečka pa v Pivko in Sežano. V šempetrski porodnišnici joka tokrat ni bilo, so pa v pričakovanju novih rojstev. Čestitamo!

Nedelja, 16. julij

Šest novorojenčkov so povili v porodnišnicah v preteklih 24-ih urah. V Postojni se je rodilo pet otrok, dečka iz Postojne in Logarca in deklice iz Kozine, Logatca in Kamnika. V Šempetru se je rodila deklica iz Nove Gorice. Čestitamo!

Sobota, 15. julij 

Sončno, sobotno, s prijetnimi temperaturimi obarvano jutro prinaša lepe novice z dveh porodnišnic – Postojnske in Šempetrske. Po današnji pestro obarvani rubriki operativno komunikaijskega centra, bo pestro obarvana tudi rubrika novorojenčkov in prav je tako. Najprej pogled v Postojnsko porodnišnico. Tam so povili 4 novorojenčke; 1 deček je prijokal na svet, ki bo odšel v varno zavetje doma v Medvode; pridružile pa so se mu 3 deklice, ki odhajajo v Cerknico, Spodnjo Idrijo in Staro Cerkev. Kako je bilo zadnjih 24 ur v Šempetru? Dva dečka sta osrečila svoje starše, ki prihajajo iz Neblega in Nove Gorice, za prijetno družbo pa bo tam poskrbela tudi ženska družba deklice, ki čez nekaj dni odhaja v Ozeljan.  

Petek, 14. julij

V današnji petek so v Postojni prijokali štirje dečki, ki bodo odšli domov v Postojno, Sodražico, Ljubljano in Split. Deklice, rojene v postojnski porodnišnici bodo odšle domov v Ljubljano, Dutovlje, Ilirsko Bistrico in Logatec. V Šempetru se je rodil deček, ki bo postal nov prebivalec Tolmina in deklica, nova prebivalka Branika.

Četrtek, 13. julij

V Šempetru sta se v zadnjih 24 urah rodila deček in deklica, deklica iz Ponikev in deček iz Tolmina. V Postojni pa so zabeležili sedem rojstev: rodile so se deklice iz Ljubljane, Ajdovščine in Logatca ter dečki iz Kobdilja, Tolmina, Vipave in Pivke.

Sreda, 12. julij 2017

Pet novorojenčkov je prvič zajokalo v današnji dan, štirje dečki in deklica, ki bodo zagotovo v prihodnjih letih radi ponagajali danes srečnim staršem. V šempeterski porodnišnici so na svet pomagali dečku, ki bo bival v Prvačini, v postojnski pa deklici, ki odhaja v Prestranek in trem dečkom, ki odhajajo v Divačo, Novo vas pri Rakeku in Pivko.

Torek, 11. julij 2017

Tokrat je v naši tekmi primorskih porodnišnic zmagal Šempeter s 5 petimi novorojenčki. Fantka bodo poslali v Podrago, deklice pa v Ajdovščino, na Trnovo, v Kanal, ena pa ostaja pri njih v Šempetru.

V Postojni pa sp na svet prišli trije dečki, ki odhajajo v Logatec, Gornjo Košano in na Brezovico, ena deklica pa bo postala prebivalka Črnega vrha.

Ponedeljek, 10. julij 2017

Dva novorojenčka sta se rodila v postojnski porodnišnici. Deček odhaja v Tublje, deklica pa v Ponikve pri Sežani. V šempetrski porodnišnici se je rodila deklica, ki bo doma na Slapu ob Idrijci.

Iskrene čestitke!

Nedelja, 9. julij 2017

Dve mamici sta danes povili v Postojnski porodnišnici, in sicer deklico, ki odhaja v Sežano in dečka, ki se bo napotil na obalo - v Portorož. Dva dojenčka sta na svet prijokala tudi v Šempetru, rodili sta se dve deklici, ki odhajata v Prvačino in Dobrovo v Brdih.

Sobota, 8. julij 2017

V Postojni so danes na svet prijokali štirje dojenčki, in sicer dve deklici, ki odhajata na Vrhniko in v Hruševje, in dečka, ki odhajata v Ajdovščino in Lenart v Slovenskih goricah. Šempeterska porodnišnica je Postojnski spet za petami, z dvema deklicama, ki odhajata v Kobaric in Šempeter pri Gorici, in dečkom, ki bo stanoval v Renčah.

Petek, 7 julij 2017

6 otrok je prinesla zadnja noč Eno deklico, ki iz šempetrske porodnišnice ne bo imela daleč do doma, saj so njeni starši iz Šempetra, v Postojni pa so se rodili trije dečki, ki odhajajo v Pivko, na Vrhniko in v Logatec, dve deklici pa v Kobarid in Kočevsko reko.

Četrek, 6. julij 2017

V Šempetru so nas tokrat presenetili z dolgim seznamom in nam sporočili, da so v zadnjih 24 urah na svet pomagali kar 4 novorojenčkom. Tokrat močno prednjačijo pripadniki moškega spola, ki bodo po nekaj dneh odšli v varna zavetja domov - v Fojano, Kanal in Vitovlje; deklica, ki se jim je pridružila pa bo odšla v Novo Gorico. V Postojni pa so po včerajšnjem pestrem dnevu, zadnjih 24 ur preživeli v zatišju.

Sreda, 5. julij


V porodnišnici Postojna so po včerajšnjem zatišju danes našteli pet novorojenčkov, od tega tri deklice, ki gredo v Idrijo, Divačo, Škofljico, ter dva dečka iz Obrova in Komna. V Šempetru se je v zadnjih 24 urah rodil le en deček, ki ostaja v Šempetru.

Torek, 4. julij 2017

V današnji torek so prijokale tri deklice, vse rojene v šempeterski porodnišnici, bivale bodo v Volčah, Vrtovinu in Mirnu. V postojnski porodnišnici v zadnjih urah niso povili nobenega novorojenčka.

Ponedeljek, 3. julij 2017


V Postojni so na svet pomagali deklicama iz Ljubljane, Hrpelj ter dečku iz Postojne. V Šempetru pa so se v zadnjih 24 urah, kar smo se nazadnje slišali, rodile tri deklice iz Orehovelj, Podbele, Planine.

Sobota, 1. julij 2017

Mesec julij začenjamo s podatki o 10. rojstvih, od tega treh v Šempetru, ter sedmih v Postojni. V Šempetru se je rodila deklica, ki odhaja v Novo Gorico, dva fantka pa v Merljake in Tolmin. V Postojni pa so na svet pomagali dvojčkoma, ki gresta v Divačo, ob tem pa sta bili rojeni še dve deklici; ena bo odšla na Vrhniko, druga v Portorož, trije fantje pa v Pivko, Dorberk in v Rakek.

Petek, 30. junij 2017


Izid pretekle noči je bil izenačen v Postojni: rodili sta se dve deklici, ena iz Šmarij pri Kopru, druga iz Borovnice, družbo jima delata dva dečka, eden iz Logatca in drugi iz Ljubljane. V Šempetru pa se je v zadnjih 24 urah se je rodila ena deklica iz Grgarja. Zaenkrat še nima družbe.

Četrtek, 29. junij 2017

Mirna noč je bila tudi v postojnski porodnišnici. Rodila sta se dva dojenčka, deček, ki bo doma v Postojni in deklica, ki odhaja v Ilirsko Bistrico.

Trije dojenčki pa so se rodili v šempetrski porodnišnici. Dečka odhajata v Branik in Renče. Deklica pa v Breginj.

Iskrene čestitke!

Torek, 27. junij 2017

Osem otrok se je rodilo v preteklih 24 urah. Od tega šest v Postojni.  Dečki odhajajo v Žiri, Idrijo Črniče in Postojno. Deklici bosta doma v Postojni in Domžalah.

Iz Šempetra so sporočili, da sta se rodili dve deklici. Odhajata pa v Kobarid in Gradišče nad Prvačino.

Ponedeljek, 26. junij 2017


Popraznični ponedeljek je v Postojni postregel z dvema fantkoma iz Ilirske Bistrice in Pivke. V Šempetru pa so bili tako prijazni, da so, po včerajšnji odsotnosti, ko se nam zaradi posredovanja pri enem od rojstev niso uspeli oglasiti, danes najprej posredovali podate za dogajanje predvčerajšnjim: razveselili so se štirih novorojenčkov, deklic iz Nove Gorice in Tolmina, dečkov iz Opatjega sela in z Ravnice. V zadnjih 24 urah pa so se razveselili dečka iz Bukovice ter treh deklic iz Otlice, z Livka in Gradišča nad Prvačino.

Nedelja, 25. junija 2017

Malce manj pestra pa je bila današnja noč. Na svet sta prijokali dve deklici, obe rojeni v postojnski porodnišnici, bivali bosta v Domžalah in Jelšanah.

Sobota, 24. junij 2017

Za nami je kresna noč - noč, ki v sebi nosi številne simbolične vloge. Svojo moč na to noč preizkušajo vile in škrati, na kresno noč naj bi čudežno moč imela tudi voda, umivanje v njej pa naj bi prinašalo zdravje in lepoto, neporočena dekleta pa naj bi v odsevu videla bodočega moža. Deklice rojene na to noč, se imenujejo KRESNICE.
Zatorej smo tudi danes preverili koliko kresničk je prijokalo na svet. V Postojni sta tokrat na svet prijokali dve deklici, ki odhajata v varna zavetja Šepulj in Logatca. V Šempetru pa je bilo to noč nekoliko pestrejše, Povili so namreč dva dečka, ki odhajata v Ravnico in Opatje selo, pa tudi dve deklici iz nove Gorice in Žabž.
Iskrene čestitke!

Petek, 23. junij 2017

Po zatišju prvega poletnega dne sta se v zadnjih 24 urah v Postojni rodili dve deklici - iz Pirana in Vrhnike. V Šempetru pa dežurnih babic nismo uspeli doklicati ...

Četrtek, 22. junij 2017

Prvi poletni dan je prinesel nekoliko zatišja ... Očitno je še za novorojenčke prevroče, zato so se odločili v postojnski porodnišnici odločili, da še malo počakajo s prihodom na svet. :) Poročamo lahko le o enem fantku, ki se je rodil v Šempetru, odhaja pa v Kanal.

Sreda, 21. junij 2017

Iz Postojne so sporočili naslednje čudovite informacije: v zadnjih 24 urah so se rodili deklica iz Nove Gorice in deklica iz Ajdovščine ter deček z Reke. V Šempetru pa se je rodila ena deklica s Slapa ob Idrijci.

Torek, 20. 6. 2017

Zadnjih 24 ur je bilo v Šempetru v znamenju fantov. Rodila sta se dva, odhajata pa v Solkan in v Šempeter.

Zadevo so dodobra uravnovesili v Postojni, saj so za protiutež na svet pomagali trem punčkam, ki jih bodo veseli v Ajdovščini, Spodnji Idriji in Šenčurju, enega fantka pa bodo poslali v Ilirsko Bistrico.

Ponedeljek, 19. 6. 2017

V Postojni je bilo v porodnišnici v zadnjih 24-ih urah pestro. Rodili so se trije dečki, in sicer dvojčka iz Vipave in fantek iz Ajdovščine. Družbo jim delajo štiri deklice iz Sodražice, Postojne, Ajdovščine in Spodnje Idrije. V Šempetru so povili deklico iz Bukovice. Čestitamo!

Nedelja, 18. 6. 2017

V postojnski porodnišnici je bilo ponovno pestro - na svet so prijokale tri deklice, ki odhajajo v Ilirsko Bistrico, Sodražico in Idrijo- V rudarsko mesto odhaja tudi en deček, poleg tega pa so povili še tri fantke, ki bodo svoj dom dobili v Begunjah pri Cerknici, Ribnici ter Pivki. V Šempetru pa se je rodila ena deklica iz Bovca ter dva dečka, eden z Gradišča nad Prvačino, drugi pa iz Ilirske Bistrice.

Sobota, 17. 6. 2017

V Postojni so v preteklih 24 urah povili tri fantke iz Rakeka, Kopra in Velikih Lašč ter deklico iz Hotedršice, v Šempetru pa sta ste rodila deklica iz Tolmina in deček iz Nove Gorice. Čestitamo!


Petek, 16. 6. 2017

V Postojni je bila noč dokaj pestra: rodile so se štiri deklice, in sicer iz Logatca, Ljubljane, Kamnika in Ajdovščine.
Iz Šempetra pa sporočajo, da se je v zadnjih 24 urah pri njih rodil en deček, ki po dvodnevnem odhaja v Novo Gorico. 

Četrtek, 15. 6. 2017

Danes je tehtnica na strani fantkov. Rodili so se štirje, dva med njimi v postojnski porodnišnici, bivala bosta v Kanalu in na Črnem Kalu. Dečka rojena v šempeterski porodnišnici odhajata v Devinj in Štanjel. Med dečki sta prvič zajokali tudi deklici, rojeni v Postojni, bivali bosta v Logatcu in Harijah pri Ilirski Bistrici.

Sreda, 14. 6. 2017

Pestro je bilo v postojnski porodnišnici, dva dečka sta prvič zajokala in bosta bivala v Starem trgu pri Ložu in Ribnici. Tri deklice odhajajo na Vrhniko, v Postojno in Begunje pri Cerknici. Rodila pa sta se tudi dvojčka, fantek in deklica, ki bosta bivala v Ajdovščini. V šemepeterskki porodnišnici so povili dva dečka, eden njih prihaja v naše kraje, v Tolminm, drugi pa v Dolgo Poljano.

Torek, 13. 6. 2017

Tri deklice so zajokale v postojnski porodnišnici. Bivale bodo v Logatcu, Idriji in Ljubljani. V šempeterski porodnišnici sta se rodila dečka, prvi prihaja v Tolmin, drugi pa na Bukovico.

Ponedeljek, 12. 6. 2017

Vikend je bil v postojnski porodnišnici precej miren, minulih 24 dela z novorojenimi malčki niso imeli, so pa v polni pripravljenosti za današnji začetek novega tedna. Dva dečka pa sta se rodila vŠempetru, odhajata pa v Tolmin in Zatolmin.

Sobota, 10. 6. 2017

Po precej pestrem obdobju, je bilo to noč v postojnski porodnišnici bolj mirno - na svet sta prijokala deklica in deček, ki odhajata na Col in v Ribnico. V Šempetru pa so imeli nekoliko več dela. Tri punčke so razveselile porodničarje in starše. Svoj dom bodo dobile v Tolminu, Šempetru in Novi Gorici, rodil pa se je tudi en deček iz Kanala.

Petek, 9. 6. 2017

V Šempetru so imele babice lahko delo, saj jim je nasproti prišla le ena deklica staršev iz Šempasa, v Postojni pa je bilo nekoliko pestreje. Sedem dojenčkov je prišlo tamkaj na svet. Štirje fantje odhajajo v Spodnjo Idrijo, Kresnice, Ljubljano in Postojno, tri deklice pa v Borovnico, Dobrovo pri Ljubljani in v Logatec.


Četrtek, 8. 6. 2017

Pestro je bilo v postojnski porodnišnici tudi v pretekli noči in današnjih jutranjih urah. Povili so tri dečke, ki odhajajo v Črniče, Sežano in Rakek ter štiri deklice, ki bodo bivale v Kopru, Sežani in Rakeku. V šempeterski porodnišnici je zajokala deklica, ki bo domovala v Šempasu.


Sreda, 7. 6. 2017


Iz Postojne so sporočili, da so se pri njih v zadnjih 24 urah rodili - štiri deklice iz Kopra, Postojne, Cerknice in Ajdovščine ter prav tako štirje dečki iz Prvačine, Kozine, Ljubljane in Podgorja.
Iz Šempetra pa smo prejeli informacijo, da je zadnjih 24 ur pri njih zaznamovalo rojstvo deklice iz Šempetra.

Torek, 6. 6. 2017

V postojnski porodnišnici je danes zajokalo sedem novorojenčkov, deček prihaja v Idrijo, deklice pa bodo bivale v Postojni, dve njih v Ilirski Bistrici in Ajdovščini. Povili pa so tudi dvojčka, ki bosta bivala v Ljubljani.

Nedelja, 4. 6. 2017

Sedem fantov je prvič zakojalo v današnji dan v postojnski porodnišnici. Večina njih ostaja na Primorskem, bivali bodo na Kojskem, Doborvem, v Obrovu, Dutovljah, Ilirski Bistrici, Logatcu in Rovtah. V šempeterski porodnišnici pa sta se rodili deklici, ki bosta skupaj s starši bivali v Vitovljah in Volčji Dragi.

Sobota, 3. 6. 2017

5 dojenčkov je prinesla ta noč v dveh primorskih porodnišnicah. V Šempetru sta se rodila deček in deklica, prvi ostaja v Šempetru, druga pa odhaja na Dolgo Poljano. V Postojni pa je bila noč v znamenju fantov. Trije so se rodili, v prihodnjih dneh pa odhajajo v Artiče, v Komendo in v Štanjel.


Petek, 2. 6. 2017

V postojnski porodnišnici so minulo noč povili deklico, ki odhaja v Prem, ter dva dečka iz Nove Gorice in Jelšan. Novorojenka, ki se je rodila v Šempetru, bo odšla v Dornberg.


Četrtek, 1. 6. 2017

Veselo je bilo v obeh porodnišnicah, tako postojnski, kot šempeterski, skupno so povili kar 11 novorojenčkov. V postojnski porodnišnici pet dečkov, ki bodo bivali na Kozini, v Begunjah pri Cerknici, Izoli, Kanalu in Vrenskem Britofu, deklici pa v Sodražici in Postojni. V šempeterski porodnišnici se je v tem jutru rodil deček, ki prihaja v Volče in tri deklice, ki odhajajo v šempeter pri Novi Gorici, na KOjsko in v Dolenjo Trebušo.

sreda, 31. 5. 2017

V Postojni so povili pet novorojenčkov, deklico iz Postojne in dečke iz Notranjih Goric, Prestranka, Poljane in Portoroža. V Šempetru se je rodila deklica iz Nove Gorice. Čestitamo!


Torek, 30. 5. 2017

V Postojnski porodnišnici je zakojala deklica, ki bo domovala v Kostanjevici na Krki. Deklica rojena v Šempeterski porodnišnici prihaja v Tolmin, deček pa v Solkan.

Ponedeljek, 29. 5. 2017

Štorklja je v postojnsko porodnišnico prinesla tri dečke, katere bodo starši odpeljali v Radomlje, Šempeter in Logatec. Na svet pa je prijokala tudi ena deklica iz Podnanosa. V Šempetru so minulo noč povili enega fantka, ki bo svoj dom imel v Novi Gorici.

Nedelja, 28. 5. 2017

V pretekli noči so se rodili štirje otroci. Trije v postojnski porodnišnici. Deček odhaja v Grčarevec, deklici pa v Povir in Radomlje. Deklica iz šempetrske porodnišnice bo doma v Kanalu.

Sobota, 27. 5. 2017

V Postojnski porodnišnici se je v pretekli noči rodilo pet dečkov, ki odhajajo v Cerknico, Ilirsko Bistrico, Komen, Borovnico in na Prem. V šempetrski porodnišnici se ni rodil nihče.

Petek, 26. 5. 2017

V Postojnski porodnišnici je bila živahna noč. Tamkaj se je rodilo kar devet otrok. Pet deklice in štirje dečki. Med deklicami dvojčki, ki bosta bivali v Kopru in še tri dekleta, ki odhajajo v Kobarid, Vodice in Sodražico. Dečki pa bodo bivali v Ljubljani, Postojni, Vipavi in Sežani.

Četrtek, 25. 5. 2017

Štirje novorojenčki so se minulo noč rodili v Postojni, od tega ena deklica, ki odhaja v Ilirsko Bistrico ter trije dečki iz Kojskega, Ajdovščine in Grahovega pri Cerknici. Šempetrska porodnišnica pa je bila obarvana v roza barvi - tri deklice so prijokale na svet. Šempeter, Nova Gorica in Spodnja Idrija pa so kraji, kjer bodo prebivale.

Sreda, 24. 5. 2017

V Šempeterski porodnišnici danes ni bilo slišati otroškega joka, zato pa je bilo toliko bolj pestro v Potojni. Tamkajšnje porodniščničarke so povile kar osem novorojenčkov, štiri deklice in štiri dečke. Deklice bodo domovale v Ljubljani, Ilirstki Bistrici, Rovtah in Knežaku. Fantje pa v Domžalah, Logatcu, Cerknici in Rakeku.

Torek, 23. 5. 2017

V Postojni je bilo rojenih 6 otrok. Dvojčka, fantek in punčka, ki ostajata v Postojni, ob njih pa še en fantek, ki gre v Dane pri Sežani, še tri punčke pa gredo v Domžale, Volčjo Drago in v Portorož. Deklica, ki je prišla na svet v šempetrski porodonišnici pa bo postala prebivalka Zalošč.


Ponedeljek, 22. 5. 2017

V Šempetru so imeli le eno rojstvo in sicer so na svet pomagali punčki, ki odhaja v Brda, na drugi strani pa je bilo v Postojni precej pestro. Dve punčki odhajata v Osilknico in Vipavo, trije fantje pa bodo postali prebivalci KOzine, Postojne in Ilirske Bistrice.


Nedelja, 21. 5. 2017

V postojnski porodnišnici so prijokali na svet štirje otroci, trije dečki iz Škofjr Loke, Pivke in Spodnje Idrije ter ena deklica iz Ajdovščine. V šempetrski porodnišnici se je rodil en deček iz Oseka pri Novi Gorici.


Sobota, 20. 5. 2017

V zadnjih 24 urah se je rodilo 11 otrok, trije v Šempetru in osem v Postojni. Dečki iz Šempetra odhajajo v Tolmin, Novo Gorico in Šempas, trije postojnski dečki v Laze, Ivančno Gorico in Zabiče, deklice iz postojnske porodnišnice pa v Vipavo, Loški potok, Cerknico, Idrijo in Ljubljano.  


Petek, 19. 5. 2017

V Postojni so se rodili trije korenjaki, fantje iz Ljubljane, Laz pri Logatcu in Ajdovščine. V Šempetru pa fant s Slapa ob Idrijci in dvojčka, deklica in deček iz Nove Gorice. Čestitamo!


Četrtek, 18. maj 2017

Približno enako so bili minulo noč porazdeljeni novorojenčki po obeh porodnišnicah, kjer vsako jutro preverjamo rojstva. V postojnski so se rodile tri deklice, dve odhajata v Podkraj in na Vrhniko, ena pa bo ostala v Postojni. Dečki so bilo ravno tako trije, razveseljevali pa bodo starše iz Prestranka, Postojne in Ljubljane. Trije dečki so na svet prijokali tudi v šempetrski porodnišnici. Odšli bodo v Višnje pri Colu, Preserje in Zalošče. Gorjansko pri Komnu in Nova Gorica pa sta prebivališči dveh deklic, ki sta se pridružili trojici fantkov. 


Sreda, 17. maj

V Postojni se je v zadnjih 24 urah rodilo pet novorojenčkov: štiri deklice, in sicer iz Ilirske Bistrice, Ljubljane, Postojne in Cerknega, deček, ki jim dela družbo, pa je iz Logatca. 
V Šempetru pa se je v zadnjih 24 urah rodil deček iz Nove Gorice. Dva sta še, kot sporočajo babice, na poti, o čemer bodo več vedele povedati jutri.


Torek, 16. maj 2017

Izenačen rezultat tokrat v postojnski porodnišnici - rodili sta se dve deklici, ki bosta svoj dom dobili v Pivki in Ljubljani, pridružila pa sta se jima tudi dva dečka iz Logatca in Ajdovščine. V Šempetru pa je na svet prijokal deček, ki ostaja v Novi Gorici. 


Ponedeljek, 15. maj 2017

Osem novorojenčkov so povili v Postojni. Tri deklice bodo odšle v Pivko, Koper in na Veliko Ubeljsko. Peterica dečkov pa bo razveseljevala starše iz Postojne, Šempasa, Ajdovščine, Tolmina in Dekanov. V šempetrski porodnišnici so imeli bolj mirno, na svet so pomagali enemu dečku, ki odhaja v Tolmin. 


Nedelja, 14. maj 2017

Sedem novorojenčkov je prvič zajokalo na dašanjo nedeljo 14.maja. V Šempeterski porodnišnici pravijo, da jim povprečje dvigujejo prav v naših koncih. Deček in deklica rojena v Šempetru bosta namreč bivala v Tolminu, pridruružil pa se jim je še deček, ki bo domoval na Dobrovem. Nič manj pestro ni bilo v Postojnski porodnišnici, ker je rezultat dve proti dve, dečka odhajata v Ilirsko Bistrico in Koper, deklici pa v Portorož in Pivko. 


Sobota, 13. maj 2017


V Postojni so se v zadnjih 24 urah rodili: deklice z Mosta na Soči, Žirov, Prestranka in Sodražice ter dva dečka, eden iz Idrije in še eden iz Spodnje Idrije. V Šempetru so v knjigo rojstev zabeležili par: rodil se je deček s Sela na Krasu in deklica iz Nove Gorice, še eden pa je na poti.


Petek, 12. maj 2017

Lanski avgust nemara ni bil preveč romantičen, ali pa je bilo preveč sončnega vremena. No, malce za šalo in malce zares smo tole zapisali, saj je bil izkupiček novorojenčkov v zadnjih 24 urah precej pičel. Le eno deklico, ki se je rodila v Postojnski porodnišnici lahko zabeležimo, odhaja pa v Sežano.


Četrtek, 11. maj 2017

V Postojni so danes prevladovale predstavnice nežnejšega spola - pet deklic je prijokalo na svet, odhajajo pa v Idrijo, Divačo, Črni vrh nad Idrijo, Ljubljano in Pivko. Moško čast je obranil en fantek iz Brežic. V šempetrsko porodnišnico pa je štorklja prinesla deklico iz Merljakov in dečka iz Tolmina.


Sreda, 10. maj 2017

V Postojni so v zadnjih 24 urah prijokali na svet: trije dečki z Brezij, Ajdovščine in Črnega Vrha nad Idrijo ter tri deklice iz Ljubljane, Starega trga pri Ložu, Vrhnike. Iz Šempetra pa so sporočili, da so na svet pomagali deklici iz Bovca in dečku iz Prvačine.

Torek, 9. maj 2017

V postojnski porodnišnici imajo zadnje čase res veliko dela - kar deset novorojenčkov je minulih 24 ur prijokalo na svet - rezultat je izenačen 5 proti 5. Deklice odhajajo v Ilirsko Bistrico, Ankaran, Kamnik, Logatec in Šentvid pri Stični. Dva dečka pa bosta svoj dom dobila v Sežani. ostali trije pa v Ljubljani, Ilirski Bistrici in Planini. Bolj mirno je bilo v Šempetru, rodila se je punčka iz Renč in fantek iz Ajdovščine.


Ponedeljek, 8. maj 2017

Deset otrok je prišlo na svet v zadnjih 24 urah. V Šempetru sta se rodila dva dečka, ki odhajata v Novo Gorico in Ajdovščino, deklica pa v Šempeter, v Postojni pa je bilo ponovno pestro: 7 novorojenčkov se je rodilo. Fantje odhajajo v Ljubljano, Logatec in v Koper, punčke pa bodo postale prebivalke Postojne, Logatca, Dolenje vasi in Ljubljane.


Nedelja, 7. maj 2017

Trije dečki so prijokali na svet v postojnski porodnišnici minulo noč - odhajajo pa v Planino, Novo Gorico in Palčje pri Pivki. V Šempetru pa sta se rodili dve deklici iz Dornberka in Nove Gorice. V Novo Gorico pa odhaja tudi novorojeni fantek iz šempetrske porodnišnice.


Sobota, 6. maj 2017

Danes so v postojnski porodnišnici na svet pomagali dvema punčkama in trem fantkom. Dekleti odhajata v Ilirsko Bistrico in na Vrhniko, dečki pa v Ajdovščino, Pivko in Idrijo. V Šempetru pa danes niso dobili nobenega novorojenčka.


Petek, 5. maj 2017

Na današnji svetovni dan babic so imele babice v postojnski porodnišnici kar precej dela - na svet so pomagale eni deklici iz Ljubljane ter kar petim dečkom, ki odhajajo v Portorož, Stari trg pri Ložu, Idrijo, Dekane in Kozino. V Šempetru pa se je rodila ena deklica, ki bo svoj dom dobila v Novi Gorici.


Četrtek, 4. maja

V šempeterski porodnišnici je današnja noč prinesla štiri novorojenčke, dve deklici, ki bosta bivali v Kanalu in Tolminu, ter dečka, ki bosta bivala v Novi Gorici in Ajdovščini. V postojsnski porodnišnici pa se je rodil deček iz Logatca.Sreda, 3. maj 2017

Popraznična noč je že bila pestra v porodnišnici v Postojni, kjer so se rodile deklice iz Starega trga pri Ložu, Cerknice, Notranjih Goric in Postojne. Štirim predstavnicam nežnejšega spola delajo družbo še trije dečki - iz Prema, Ajdovščine in Vrhnike. Iz Šempetra pa sporočajo, da se je pri njih v zadnjih 24 urah rodil deček iz Gorenje Trebuše in še eden iz Renč.

Torek, 2. maj 2017

Praznik dela je bil vse prej kot to za postojnske porodničarje, saj so bili izredno pridni - kar devetim novorojenčkom so pomagali na svet. Pa pojdimo po vrsti ... Rodile so se tri deklice, ki odhajajo v Ljubljano, Izolo in Mirno peč. Šest dečkov pa bodo starši odpeljali v Mengeš, Cerknico, Ilirsko Bistrico, Ljubljano, Kočevje, eden pa ostaja v Postojni. V Šempetru je bilo mirneje - na svet je prijokala ena pripadnica nežnejšega spola, ki bo svoj dom dobila v Novi Gorici. Od tam prihaja tudi en deček, drugi pa odhaja v Deskle.


Ponedeljek, 1. maj

Prvi maj je v primorskih porodnišnicah prinesel 7 novorojenčkov. V Postojni so se rodili 3 dečki, ki odhajajo v Portorož, Koper in v Novo Mesto, v Šempetru pa so na svet pomagali enemu fantu, ki odhaja v Novo Gorico, 3 deklice pa bodo postale prebivalke Sela, MErljakov in Vrhovelj.

Nedelja, 30. april

Na zadnji dan aprila so v Postojni medse pozdravili dečka in deklico, deček odhaja v Portorož, deklica pa v Ilirsko Bistrico. V Šempetru so se rodili trije dojenčki, in sicer deklica, ki bo prebivala v Novi Gorici ter dečka, ki odhajata v Tolmin in Šempas.

Sobota, 29. april 2017

V postojnski porodnišnici so za spremembo danes dobili manj dojenčkov kot v Šempetru. Pozdravili so dva fantka, eden odhaja v Cerkno, drugi na Col. Iz Šempetra pa odhajata dve deklici, v Loke in v Bukovico, in trije dečki, ki bodo doma v Vedrijanu, Gabrju pri Tolminu in Šempetru pri Gorici.

Petek, 28. april 2017

Štiri novorojenčke so pozdravili minulo noč v postojnski porodnišnici - eno deklico iz Pivke, ter tri dečke, ki odhajajo v Ivanje selo pri Rakeku, Novo Gorico in Knežak. V Šempetru pa so povili dva dečka, ki ju bodo starši odpeljali v Podmelec in Gorenjo vas.

Četrtek, 27. april 2017

Praznik lepša novica o novih rojstvih. V Postojni sta se v zadnjih 24-ih urah rodila deček iz Postojne in deklica iz Ajdovščine. V Šempetru so povili dvojčka, dečka in deklico iz Nove Gorice, še dva dečka iz Čepovana in Podmelca ter deklico iz Temnice.

Sreda, 26. april 2017

V Postojni so se rodili dečki iz Divače, Cola, Loga pri Brezovici, Ljubljane in Rakeka ter tri deklice - ena iz Ljubljane, druga iz Senožeč, tretja pa iz Postojne. V Šempetru so na svet prijokali trije novorojenčki, deček z Dobrovega ter deklici iz Šempasa ter Nove Gorice.

Ponedeljek, 24. april 2017

V prvi dan zadnjega aprilskega tedna sta se v Postojnski porodnišnici rodili dve deklici, ki bosta bivali v Idriji in Trzinu ter deček, ki bo domoval v  Sečovljah.

Nedelja, 23. april 2017

V zadnjih urah so se v Postoni rodili otroci, ki bodo doma v Palčju pri Pivki - deklica, dvojčka v Podkumu ter fantek v Sodražici. V šempetrski bolnišnici se je rodil fantek, ki bo doma v Kostanjevici na krasu.

Sobota, 22. april 2017

Pester dan je za vse vpletene v obeh porodnišnicah. V Postojni se je rodilo sedem dečkov, in sicer iz Cerknice, Ivančne Gorice, Pivke, Dutovelj, Dobravelj, Postojne, Sežane in deklica iz Ribnice. V Šempetru pa so prijokali na svet trije novorojenčki, dva dečka iz Nove Gorice, deklica pa bo šla v Solkan.

Petek, 21. april  2017

V Postojni je bil izid pretekle noči izenačen: rodili sta se dve deklici iz Rovt in Ljubljane in dva dečka iz Kopra in Sežane. V Šempetru se je rodila ena deklica iz Nove Gorice, sporočajo pa, da je na poti še en novorojenček, o čemer pa pa bodo več vedeli povedati jutri.

Četrtek, 20. 4. 2017

Pestrih 24 ur imajo za sabo v Postojni. Povili so sedem novorojenčkov, in sicer štiri dečke iz Loškega Potoka, Divače, Ilirske Bistrice in Ankarana ter tri deklice, dve iz Ljubljane, ena pa iz Stare Cerkve. V Šempetru sta se rodila dva dečka, iz Ajdovščine in Dornberka. Čestitamo!


Sreda, 19.4.2017

V današnji dans so prvič zajokali štirje dečki in tri deklice. V Postojsnki porodnišnici so povili dečka, ki bosta bivala v Kopru in Ljubljani ter deklico, ki bo domovala na Colu. V Šempeterski porodnišnici sta se rodila dva dečka, odhajata na Vogrsko in v Trnovo in dve deklici, ki bosta bivali v Novi Gorici in Stari Gori.

Torek, 18. 4. 2017

Trije novorojenčki so prijokali na svet v zadnjih 24-ih urah. V Postojni dva dečka iz Slavine pri Postojni in Brezovice pri Ljubljani. V Šempetru so povili deklico iz Prvačine. Čestitamo!


Ponedeljek, 17.4.2017

Danes so v Postojni oprvič zajokali dve deklici, ki odhajata v Knežak in Koper, ter en fantek, ki bo doma v Solčavi. V Šempetru pa so povili dva fantka, ki bosta doma na ajdovskem.

Nedelja, 16.4.2017


Sobota, 15. 4. 2017

V Šempetru so tudi minulo noč lahko malo počivali, v postojnski porodnišnici pa so se rodili trije praznični novorojenčki - ena deklica, ki odhaja na Brezovico pri Ljubljani, dva dečka pa bosta svoj dom dobila v Vipavi in Ljubljani.

Petek, 14. 4. 2017

V Šempetrski porodnišnici se v zadnjih 24 urah ni rodil noben dojenček, v Postojnski pa štirje. Deklica odhaja v Ajdovščino, trije dečki pa bodo postali prebivalci Cerknice, Ilirske Bistrice in Postojne.

Četrtek, 13. 4. 2017

V obeh porodnišnicah se je v preteklih 24-ih urah rodilo 9 novorojenčkov. V Postojni dvojčka, deček in deklica, iz Mengša, dva dečka z Vrhnike, eden iz Cerknice, eden pa iz Idrije. Med vsemi fanti so povili še eno deklico iz Ilirske Bistrice. Tudi v šempetru sta jokala dečka, in sicer iz Bilj ter Grgarja. Čestitamo!

Sreda, 12. 4. 2017

Tehtnica se danes ne nagiba ne v eno, ne v drugo stran. Rodile so tri deklice in prav toliko dečkov. Iz Postojnske porodnišnice deklice odhajajo v Koper, Ljubljano in Rakek, deček pa v prestolnico Slovenije, v Ljubljano. Dečka rojena v Šempeterski porodnišnici bosta bivala v Vrtojbi in Novi Gorici.

Torek, 11. 4. 2017

Polna luna je naredila svoje - kar šest novorojenčkov je prijokalo na svet v postojnski porodnišnici. Dve deklici odhajata v Ajdovščino in Koper, ena pa ostaja v Postojni. Tehnico so uravnovesili prav tako trije dečki. Starši jih bodo odpeljali v Ilirsko Bistrico, Sežano in na Vrhniko. Novega prebivalca, ki so ga povili šempetrski porodničarji, je dobil Tolmin, rodila pa se je še ena deklica, ki odhaja v Novo Gorico.

Ponedeljek, 10. 4. 2017

V Šempetru se je v minuli noči rodila ena deklica, ki odhaja v Piran, v Postojni pa trije dečki, ki bodo postali prebivalci Borovnice, Spodnje Idrije in Dola pri Ljubljani, ter štiri deklice. Od tega gresta po ena v Hotedršico in Dolenji Logatec, dvojčici pa sta razveselili starše iz Pivke.

Nedelja, 9. 4. 2017

Dečki so bili glavni minulo noč v postojnski porodnišnici. Trije so prijokali na svet, odhajajo pa v Cerknico, Ljubljano in na Vrhniko. V Šempetru pa je bil rezultat izenačen. Na svet so pomagali eni deklici iz Seče, iz Šempetra pa prihaja novorojeni deček.

Sobota, 8. 4. 2017

V Postojni so se v pretekli noči rodile tri deklice, ki bodo odšle domov v Grgar, Dobravlje in Vipavo ter dva dečka, ki odhajata v Kanal in Sežano. V porodnem bloku šempetrske porodnišnice sta se rodila dva dečka, ki bosta svoj dom dobila v Trnovem in Ajdovščini. 

Petek, 7. 4. 2017

V Postojni so v pretekli noči povili dve deklici, eno iz Pirana, drugo pa iz Nove vasi pri Rakeku, rodil se je tudi deček s Kozine. V porodnem bloku šempetrske bolnišnice je bila noč mirna, novih rojstev pa se nadejajo v urah, ki še prihajajo in o čemer bomo oporočali jutri.

Če

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
20.10.2017
8°C / 18°C
sobota
21.10.2017
11°C / 18°C
nedelja
22.10.2017
13°C / 17°C