PRVIČ SO ZAJOKALI

Sobota, 18. januar 2020

Četrtek, 23. januar

V postojnski porodnišnici sta prvič zajokali dve deklici, doma bosta v Cerknici in Šmarju pri Kopru. V Šempetru pa sta se rodila deček, ki gre v Branik, in deklica, ki bo doma v Ajdovščini. Sreda, 22. januar

V Postojni so tokrat na svet pomagali štirim deklicam, dve bodo starši odpeljali čez mejo, na Hrvaško, in sicer v Umag in Kaštel, dve pa ostajata v Sloveniji, njuna domova bosta Stari trg pri Ložu in Vrhnika. Rodila pa sta se še dva dečka, ki bosta prebivala v Ljubljani in na Colu. Iz šempetrske porodnišnice pa poročajo o rojstvu dečka, ki bo doma v Šempasu.

Ponedeljek, 20. januar

V šempetrski porodnišnici so v minulih urah na svet pomagali dečku, ki bo doma v Ajdovščini, kot so dejali, pa babice danes čaka še nekaj dela. V Postojni pa je na svet prav tako prijokal deček, prebival pa bo v Ljubljani.

Nedelja, 19. januar

V Postojni sta se rodila deček, ki bo doma v Novi Gorici, in deklica, ki odhaja v Stari trg pri Ložu. V Šempetru pa so na svet pomagali dečku iz Ajdovščine.


Sobota, 18. januar

V postojnski porodnišnici so v preteklem dnevu počivali, v šempetrski pa so se razveselili dečka iz Podnanosa.


Petek, 17. januar

Iz Postojne sporočajo, da so svet kar petih družin polepšali: dve deklici  iz Pivke, Črnega Vrha nad Idrijo ter trije dečki, ki bodo prebivali v Prestranku, Domžalah in Postojni. V Šempetru se je rodila deklica, ki bo prebivala v Tolminu.


Četrtek, 16. januar

V Šempetru so na svet prijokali: deklica iz Šempetra ter trije dečki iz Tolmina, Šempetra in Ajdovščine.
Iz Postojne pa so nam sporočili, da je pod datum 16. januar zapisano rojstvo dečka iz Sežane.Sreda, 15. januar

V Postojni sta se rodili dve deklici, ki so se ju razveselili starši iz Cerknice, ter dva dečka, ki odhajata v Sodražico in Postojno. Tudi v Šempetru so na svet pomagali dvema deklicama in dvema dečkoma. Deklici odhajata v Novo vas in Novo Gorico, dečka pa v Šempas in v Vrtojbo.Torek. 14. januar

Pet novorojenčkov se je rodilo v postojnski in šempetrski porodnišnici, v Šempetru dva dečka, ki bosta postala nova prebivalca Tolmina in Mirna, v Postojni pa deček, ki bo doma v Logatcu, in dve deklici, ena ostaja v Postojni, druga pa gre na Col.


Ponedeljek, 13. januar

V Postojni sta tokrat prvič zajokala deček in deklica, deček bo doma v Portorožu, deklica pa na Rakitni. V šempetrski porodnišnici pa je bilo tokrat mirno, saj niso zabeležili novih rojstev.


Nedelja, 12. januar

V Šempetru sta se rodila deček in deklica, deček gre v sosednjo Novo Gorico, deklica pa v Ajdovščino. V Postojni pa so sta prvič zajokala dva dečka, doma bosta v Podskrajniku in Črničah.


Sobota, 11. januar

 Mirno je bilo v preteklem dnevu v obeh porodnišnicah. V Postojni se je rodil deček, ki odhaja v Kranj. V Šempetru pa so se razveselili deklice iz Sežane.

Petek, 10. januar

 Deček iz šempetrske porodnišnice odhaja v Kostanjevico na Krasu. Dečka iz postojnske porodnišnice pa na Vrhniko in Hrušovje. Tam so se razveselili tudi dvojčic, ki bosta prebivali v Postojni.


Četrtek, 9. januar

V šempetrski porodnišnici je tokrat prevladovala roza barva, štiri deklice so se rodile, doma pa bodo v Kanalu, Tolminu, Grahovem ob Bači in Ajdovščini. Za modro barvo pa je poskrbel deček, ki bo doma v Velikih Žabljah. V Postojni pa je bilo ravno obratno, rodila se je ena deklica, ki bo odšla v Ilirsko Bistrico, ter štirje dečki, katerih domovi bodo v Renčah, Vipavi, Dobravljah in Ilirski Bistrici.Sreda, 8. januar

Tudi v minulih 24 urah v Postojni in Šempetru niso kaj dosti počivali. V postojnski porodnišnici so na svet pomagali dvema deklicama in štirim dečkom, deklici bosta prebivali v Ljubljani in Notranjih Goriceah, dečki pa grejo v Loški Potok, Obrov, Vodice in Kozino. V šempetrski porodnišnici pa sta na svet prijokala deček, ki bo doma v Vipavi, in deklica, ki bo nova Cerkljanka.


Torek, 7. januar

Tokrat je v primorskih porodnišnicah na svet prijokalo kar 14 novorojenčkov,  6 v šempetrski porodnišnici, 8 v postojnski. V Šempetru sta se rodili deklici, ki bosta doma v Vipavi in Črničah, ter 4 dečki, ki grejo v Dobravlje, Ajdovščino, Kanal in Saksid. V Postojni pa so prav tako pomagali na svet deklicama, ki odhajata v Cerknico in Studeno pri Postojni, poleg tega pa še 4 dečkom, katerih novih domovi bodo v Izoli, Notranjih Goricah, Dobravljah in Kozini. Poleg tega pa je v Postojni ene starše doletela še dvojna sreča, rodila sta se dvojčka, deček in deklica, ki gresta v Prestranek.

Ponedeljek, 6. januar

Bolj mirno je bilo tokrat v primorskih porodnišnicah. V šempetrski so se razveselili dečka, ki bo doma v Ajdovščini, v Postojni pa je na svet prijokala deklica, ki bo postala prebivalka Ljubljane.


Nedelja, 5. januar

V Postojni se veselijo treh novih življenj. Deklica bo odšla v Ajdovščino, dečka pa na Col in v Postojno. V šempetrski porodnišnici pa so zaslišali jok dveh dečkov. Eden gre v Novo Gorico drugi pa v Levpo.

Sobota, 4. januar

Tri deklice so se rodile v šempetrski porodnišnici - ena bo odšla v Kanal, druga bo odpotovala na Col, tretja pa se bo odpeljala v Branik. V Postojni pa sta na svet prijokala dva dečka in deklica. Fanta se odpravljata v Ljubljano in Loški Potok, deklica pa gre v Ajdovščino. 


Petek, 3. januar

 Pet malih štručk je pridobitev postojnske porodnišnice, dečki bodo prebivali v Ilirski Bistrici, Postojni in Ljubljani, deklici pa v Osilnici in Kopru. Dva nagajivčka pa v dobro voljo spravljata šempetrske porodničarje in starše iz Mirna in Zalošč.


Četrtek, 2. januar

V Šempetru po prvem novorojenčku v novem letu niso zabeležili novih rojstev, v Postojni pa je bilo nadaljevanje prvega dne novega leta kar pestro. Na svet so pomagali še trem deklicam, ki bodo odšle v Pivko, Izolo in Dutovlje, rodil pa se je tudi deček, ki bo postal prebivalec Ljubljane.

Sreda, 1. januar 2020

V Postojni so v prvih urah novega leta na svet pomagali dečku, ki bo odšel v Podgraje pri Ilirski Bistrici. V šempetrski porodnišnici pa se je na zadnji dan leta rodila deklica, ki bo odšla v Novo Gorico, prvi v novem letu pa je bil v jutranjih urah deček, ki odhaja v Krasno v Goriška Brda.


Ponedeljek, 30. december

V Šempetru se je rodil deček, ki prihaja v Tomin. V Postojni pa deklici, ki odhajata v Ljubljano in Ilirsko Bistrico ter trije dečki, ki odhajajo na Vrhniko, Col in v Postojno.

Nedelja, 29. december

V postojnski porodnišnici je danes prvič zajokala deklica, ki bo prebivala v Novi vasi pri Rakeku, v Šempetru pa so povili dečka in deklico, ki odhajata v Tolmin.


Sobota, 28. december

 V šempetrski porodnišnici sta se rodila dvojčka, deklica in deček, ki bosta odšla v Orehovlje. Družbo pa jima v porodnišnici delata še dečka, ki bosta odšla v Bilje in Tolmin. V Postojni se je rodil deček iz Črnega Kala.

Petek, 27. december

 V Postojni se je rodila deklica, ki bo ostala v Postojni.

Četrtek, 26. december

 Kljub temu da je danes dela prost dan, pa imajo v obeh porodnišnicah precej dela. V Postojni se je rodilo šest novorojenčkov, dečka odhajata v Ljubljano in Pivko, deklice pa v Cerknico, Ajdovščino, Koper in Notranje Gorice. Iz Šempetra poročajo o štirih rojstvih, dečka bosta prebivala v Desklah in Vipavi, deklici pa v Mirnu in Vipavi. Miren dan želimo vsem porodničarjem!

Sreda, 25. 12.

 V Postojni so se rodili trije novorojenčki. Dečka gresta v Stari trg pri Kolpi in Vipavo, deklica pa v Logatec. Iz šempetrske porodnišnice poročajo o dečku, ki bo prav tako odšel v Vipavo, deklica pa bo prebivala v Mirnu.


Torek, 24.12.

V Šempeterski porodnišnici so se rodile tri deklice in odhajajo V Šempeter, Col in Komen. V Postojni so imeli pestro noč, rodili sta se dve deklici, ki odhajata v Knežak in Podgrad ter kar pet fantov, ki bodo bivali v Logatcu, Novi Gorici, Starem trgu pri Ložu, Sežani in Premu.

Ponedeljek, 23.12

V Šempetru sta se rodila deček in deklica, ki odhajata v Ajdovščino in Novo Gorico. Iz Postojne pa tudi poročajo o dečku in deklici, katera pa bosta prebivala v Cerknici in Ljubljani.

Nedelja, 22. december

V primorskih porodnišnicah je bilo tokrat vse v znamenju roza barve, dve deklici sta se rodili v Postojni, prebivali bosta v Cerknici in Cerknem. Tudi iz šempetrske porodnišnice poročajo o rojstvu deklice, ki pa bo odšla na Grahovo ob Bači.


Sobota, 21. december

Iz šempetrske porodnišnice poročajo o rojstvu dveh deklic in dveh dečkov, dečka bosta odšla v Cerkno in Ajdovščino, deklici pa ostajata blizu, ena v Šempetru, druga pa bo doma v Novi Gorici. V Postojni pa so na svet pomagali trem novorojenčkom, deklici, ki bo doma v Ajdovščini in dvema dečkoma, ki bosta postala prebivalca Pirana in Divače.


Petek, 20. december

V Šempetru sta se rodila dva dečka, ki odhajata v Podnanos ter Cerkno, ena deklica pa gre v sosednjo Novo Gorico. V Postojni pa so na svet privekali štirje fantki, ki bodo živeli v Ajdovščini, Ribnici, Izoli ter Ljubljani. Pridružili sta pa se jim tudi dve deklici, ki odhajata na Vrhniko in Brezovico.


Sreda, 18. december

V Šempetru se je rodila deklica, ki odhaja v Novo Gorico, v Postojni pa je bilo bolj pestro. Rodilo se je namreč kar pet dečkov, ki odhajajo v Begujne pri Cerknici, Prestranek, Sežano, Šmarje pri Jelšah, en pa ostaja v Postojni. Pridružila pa se jim je tudi deklica, ki gre v Cerknico.


Torek, 17. december

V Postojni so povili dve deklici, ki odhajata v Šempas in Cerknico ter dva dečka, en bo ostal v Postojni, drugi gre na Vrhniko. V Šempetru pa so danes počivali.


Ponedeljek, 16. december

Danes je bilo v Primorskih porodnišnicah bolj mirno. V Šempetru so povili deklico, ki odhaja v sosednjo Novo Gorico, v Postojni pa dečka in deklico, ki pa bosta ostala kar v svojem rodnem kraju.Nedelja, 15. december

V postojnski porodnišnici sta prvič zajokala dečka, ki odhajato v Logatec in Novo Gorico ter deklica, ki ostaja v Postojni. Dve deklici so povili tudi v Šempetru, prebivali bosta v Tolminu in Kostanjevici na Krasu.


Sobota, 14. december

 Dvojčiči sta se tudi danes rodili v postojnski porodnišnici, prebivali pa bosta v Sodražici. Ostale tri deklice pa odhajajo v Logatec, Dobravlje in na Ravne na Koroškem. V šempetrski porodnišnici so na svet prijokali trije dečki, ki se bodo napotili v Orehovlje, Ajdovščino in Kanal.Petek, 13 december

V Postojni so zopet povili dvojčka, ki odhajata v Ilirsko Bistrico, punce pa odhajajo v Portorož, Tržič in Rovte. V Šempetru pa se je rodil deček, ki odhaja v Skrilje ter dve deklici, ki bosta prebivali v Levpi in Desklah.


Četrtek, 12. december

V Šempetru se je rodila deklica, ki odhaja v Novo Gorico; V Postojni pa so imeli več dela. Rodili so se trije dečki, en odhaja v Hoče - Prestranek, dvojčka pa v Ilirsko Bistrico. Rodile so se tudi tri deklice, ki odhajajo v Ljubljano, Grobelno ter Krško.


Sreda, 11. december

V Postojni so na svet prijokali trije novorojenčki; rodila sta se dva dečka, eden bo prebival v Spodnji Idriji, drugi v Cerknem, deklica pa odhaja v Rovte.
Torek, 10. december

V Postojnski porodnišnici sta se rodila dva dečka, ki bosta živela v Kopru ter deklica, ki odhaja v Ljutomer. V Šempetru pa je na svet privekal deček, ki bo živel v Kobaridu in deklica, ki gre na Most na Soči.


Ponedeljek, 9. december.

V Šempetrski porodnišnici poročajo o dveh dojenčkih, fantku, ki odhaja v sosednjo Novo Gorico in deklici, ki bo živela v Kamnju pri Ajdovščini.V Postojni pa sta na svet privekali dve deklici, ki gresta v Ilirsko Bistrico in Bohinjsko Bistrico. Pridružili pa so se jima tudi trije fantki, ki odhajajo v Ljubljano, Škofljico in Cerknico.


Nedelja, 8. december

O šestih novorojenčkih poročamo. V Postojni sta se rodila dečka, ki bosta razveseljevala starše v Kopru in Idriji, deklici pa bosta odšli v Koper in Stari trg pri Ložu. Deček iz šempetrske porodnišnice bo prebival v Novi Gorici, deklica pa v Zaloščah.

Sobota, 7. december

 Štirje novorojenčki so pokukali na svet v postojnski porodnišnici. Dečka odhajata v Sežano in Postojno, deklici pa v Divačo in na Škofije. V Šempetru pa se je rodil deček, ki bo prebival v Zrečah.Petek, 6. december

Danes sta se v Postojni rodila dečka, ki odhajata v Ljubljano in Vrhniko ter dvojčka, fantek in punčka, ki odhajata v Škofjo Loko. V Šempetru pa so danes počivali.


Četrtek, 5. december

Danes je bilo v primorskih porodnišnicah bolj umirjeno. V Šempetru se je rodil deček, ki odhaja v sosednjo Novo Gorico, v Postojni pa sta se rodila deček in deklica, prvi odhaja v Ljubljano, druga pa v Vipavo.


Sreda, 4. december

V Postojnski porodnišnici je bilo danes vse v stilu modre barve. Rodilo se je namreč šest dečkov, ki odhajajo v Solkan, Ilirsko bistrico, Medvode, Kozino, Hotedršico, en pa ostaja v Postojni. Rodila pa se je tudi deklica, ki bo življenje nadaljevala v Senožečah. V Šempetrski porodnišnici pa sta se rodili deklici, ki gresta v Ravne in Novo Gorico.


Torek, 3. december

V Šempetru sta na svet privekala deček in deklica, ki bosta živela v Ajdovščini in Trnovem ob Soči. V Postojni pa je bil dan za dvojčke, prvi par bo šel v Ilirsko Bistrico, drugi v Idrijo, tretji pa v Cerkno. Poleg tega pa sta se rodili še dve deklici, ki bosta doma v Senožečah in Izoli.


Ponedeljek, 2. december

V Šempetru sta se rodila dva dečka. Eden bo prebival v Vipavi, drugi pa v Šempasu. V Postojni pa so imeli nekoliko več dela. Rodili sta se dve punčki, ki odhajata v Pivko in Logatec ter deček, ki ostaja v Postojni. Rodila sta se pa tudi dvojčka, deček in deklica, ki odhajta na obalo.


Nedelja, 1. december

V Postojni je včeraj prvič zajokala deklica, ki odhaja na Vrhniko, deklico, ki bo prebivala v Novi Gorici, pa so povili v šempetrski porodnišnici.


Sobota, 30. november

 Osem novorojenčkov je prijokalo na svet v zadnjem dnevu. Cerknica in Sodražica sta kraja, v katera bosta odšla dečka iz postojnske porodnišnice, dve deklici odhajata v Novo Gorico, tretja pa bo prebivala v Kočevju. V šempetrski porodnišnici so se razveselili treh dečkov, ki so postali prebivalci Vipave, Tolmina in Šempasa.


Petek, 29. november

Danes je bilo po Primorskih porodnišnicah bolj mirno. V Šempetru sta na svet privekala deček in deklica. Pri odhaja v Goriška Brda, slednja pa v Ajdovščino. V Postojni pa so tokrat počivali.


Četrtek, 28. november

Malce bolj mirno je bilo tokrat v primorskih porodnišnicah. V Šempetru so na svet pomagali dečku, ki bo postal prebivalec Tolmina, v Postojni pa sta se rodili dve deklici, ena bo odšla v Novo Gorico, druga pa ostaja v Postojni.


Sreda, 27. november

Danes so imeli v Postojnski porodnišnici veliko dela. Rodilo se je kar šest fantkov, ki odhajajo v Sežano, Piran, Logatec, Ilirsko Bistrico, Mengeš ter Postojno. Dve deklici bosta odšli v Ljubljano in Planino pri Ajdovščini, ena pa ostaja v Postojni. V Šempetrski porodnišnici se je rodil fantek, ki odhaja na Šentviško Goro.


Torek, 26. november

Tokrat je bilo vse v znamenju modre barve. V Šempetru se je rodil deček, ki bo odšel v Novo Gorico, v Postojni pa štirje dečki, ki bodo postali prebivalci Borovnice, Logatca, Godoviča, enega pa bodo starši odpeljali celo na Krk. Za malce roza barve pa je v postojnski porodnišnici poskrbela deklica, ki bo šla v Koper.


Ponedeljek, 25. november

V Šempetru so pomagali na svet trem novorojenčkom, deček bo postal prebivalec Renč, deklici pa bodo starši odpeljali v Tolmin in na Srpenico. V Postojni pa sta se rodila dva dečka, ki bosta odšla v Knežak in Vipavo.


Nedelja, 24. november

Iz šempetrske porodnišnice zaenkrat poročajo o rojstvu dečka, ki bo prebival v Novi Gorici, kot so nam zaupali, pa babice danes čaka še kar nekaj dela. V Postojni pa sta se rodila deček in deklica, deček bo odšel v Materijo, deklica pa na Vrhniko.


Sobota, 23. november

 Deset novorojenčkov se je rodilo v obeh porodnišnicah. V Šempetru so na svet pomagali dečku, ki bo prebival v Medani, deklici pa odhajata v Branik in Šempeter. Dvojčka, deklica in deček, bosta domovala v kraju Orehovlje. Dečki iz postojnske porodnišnice odhajajo v Divačo, Koper in Črni Vrh nad Idrijo, deklici pa na Prem in v Kojsko.


Petek, 22. november

Sedem novorojenčkov je prijokalo na svet v postojnski porodnišnici. Dečki odhajajo v Sežano, Ajdovščino in na Škofljico, deklice pa bodo poslali v Sežano in Postojno, dve pa bodo poslali na Vrhniko.


Četrtek, 21. november

V Postojni se je rodilo 7 novorojenčkov. Največ veselja bo vsekakor v Logatcu, saj tja odhajajo kar tri deklice, še dve deklici bosta odšli v Hruševje in Ljubljano. Rodila sta se tudi dva dečka, ki gresta v Godovič in Grahovo. V šempetrski porodnišnici pa so na svet pomagali dečku, ki bo doma v Novi Gorici, in deklici, ki bo prebivala v Kojskem.


Sreda, 20. november

V Šempetru so se rodili: dva dečka, ki bosta prebivala v Ajdovščini, ter deklica, ki odhaja domov v Novo Gorico. V Postojni pa je bil izid pretekle noči tak: zaznamovali sta jo dve deklici - doma bosta iz Logatca in Postojne. Srečno novorojenčkom in staršem!

Torek, 19. november

V šempetrski porodnišnici je tokrat dvojna sreča obiskala starša iz Ajdovščine, rodila sta se dvojčka - dečka, poleg njiju pa še dva dečka, ki bosta doma v Lokovcu in Prvačini ter dve deklici, ki odhajata v Novo Gorico in Tabor. Nekaj manj dela so imeli v Postojni, kjer so na svet pomagali dvema deklicama iz Rakeka in Ljuljane ter dvema dečkoma, ki bosta postala prebivalca Podgrada in Ankarana.


Ponedeljek, 18. november

Tokrat so imeli več dela v šempetrski porodnišnici, kjer so na svet pomagali deklici in štirim dečkom. Deklica bo odšla v Tolmin, tam pa se bodo razveselili tudi enega dečka, drugi deček bo prebival v Dornberku, še dva pa bosta postala prebivalca Ajdovščine. V postojnski porodnišnici pa se je rodila deklica, ki bo odšla v Idrijo, v Postojni pa bosta ostala še ena deklica in deček.


Nedelja, 17. november

V Postojni se je rodil deček, ki bo ostal kar v domači Postojni, deklici pa odhajata v Trnovo pri Gorici in Ljubljano.


Sobota, 16. november

V šempetrski porodnišnici sta se rodila deček in deklica. Deček bo odšel v Sežano, deklica pa v Bovec. Poglejmo še v postojnsko porodnišnico. Štirje novorojenčki so prijokali na svet v zadnjem dnevu. Deček bo odšel v Borovnico, deklice pa v Logatec, Postojno in Spodnjo Idrijo.


Petek, 15. november

Danes so v postojnski porodnišnici privekali na svet trije dečki, ki so postali prebivalci Ljubljane, Kopra in Ilirske Bistrice ter tri deklice, ki odhajajo v Stari trg pri Ložu, Postojno ter na Brezovico. V Šempetru pa sta se rodila deček in deklica, ki odhajata v Novo Gorico in Branik.


Četrtek, 14. november

Danes je bilo po porodnišnicah na primorskem bolj mirno. Rodil se je namreč samo en deček v Postojni, ki pa odhaja domov v Šempeter pri Gorici.


Sreda, 13. november

V Postojni sta se rodila deček iz Loga pri Brezovici ter deklica iz Pivke. V Šempetru pa deček, ki ostaja v Novi Gorici. Iskrene čestitke staršem!

Torek, 12. november

Včeraj so imeli po porodnišnicah kar precej dela. V Šempetrski porodnišnici se je rodila deklica, ki odhaja v Novo Gorico, V Postojni pa se je rodilo kar 6 dojenčkov, in sicer štirje fantki, ki bodo prebivali na Vrhniki, v Gorenji Vasi, Kopru ter Stari Cerkvi. Dve deklici pa bosta postali prebivalki Rakitnika ter Prestranka.


Ponedeljek, 11. november

Med tem, ko so v Šempetrski porodnišnici danes počivali, so v Postojni na svet privekali trije dečki, ki odhajajo v Ljubljano, Sečovlje ter Klanec pri Komnu ter ena deklica, ki bo živela v Dolenji vasi.


Nedelja, 10. november

V šempetrski porodnišnici sta se rodili dve deklici, ki bosta prebivali v Dornberku in Kalu nad Kanalom, ter deček, ki bo postal prebivalec Nove Gorice. Še en bodoči Novogoričan se je rodil tudi v Postojni, poleg njega pa še en deček, ki bo odšel v Ljubljano.


Sobota, 9. november

Tri deklice so se rodile v šempetrski porodnišnici, odšle pa bodo v Miren, Novo Gorico in Šempas. Štiri deklice pa so se rodile v Postojni. Prebivale bodo v Ajdovščini, Komnu, Novi Gorici in na Krku na Hrvaškem.


Petek, 8. november

Iz Postojne poročajo o rojstvih dveh dečkov iz Obrova in Postojne ter dveh deklic iz Dutovelj in Vipave, iz Šempetra pa o rojstvih dveh dečkov, in sicer iz Ajdovščine in s Cola.

Četrtek, 7. november

Pretekli dan so imeli več dela v postojnski porodnišnici. Povili so tri deklice, ki odhajajo v Koper, Idrijo ter Logatec. Dva fantka pa sta na poti v Idrijo ter Koper. V šempetrski porodnišnici pa sta se rodila dva dečka, ki bosta prebivala v Vipavi in Novi Gorici.


Sreda, 6. november

Danes se je v Šempetrski porodnišnici rodil deček, ki bo prebival v Ročinju, v Postojni pa sta na svet privekala deček in deklica, prvi odhaja v Volčjo Drago, deklica pa v prestolnico.


Torek, 5. november

Danes je bilo pestro v Postojnski porodnišnici. Rodili so se trije dečki, ki odhajajo v Vipavo, Sežano in Cerkno ter dve deklici, ki bosta živeli v Dornberku ter Hrpeljah. V Šempetru pa so tokrat počivali.


Ponedeljek, 4. november

V Postojni so na svet pomagali kar petim deklicam, ki odhajajo v Idrijo, Štanjel, Sežano, Pivko in Loški Potok. Rodil pa se je tudi deček, ki bo postal prebivalec Ljubljane. V šempetrski porodnišnici pa so v minulih urah zabeležili tri rojstva, ena deklica bo odšla v Črniče, dva dečka pa v Kojsko in Novo Gorico.


Nedelja, 3. november

V šempetrski porodnišnici so se razveselili dečka, ki ga bodo starši odpeljali v Brda, v Postojni pa so imeli malce več dela. Na svet so pomagali deklici, ki bo odšla v Ljubljano, ter dvema dečkoma, ki bosta postala prebivalca Sežane in Ilirske Bistrice.


Sobota, 2. november

Pet novorojenčkov je prijokalo na svet v postojnski porodnišnici. Dva dečka bosta odšla v Ljubljano, tretji pa v Komen. Deklici odhajata na Col in v Idrijo. V šempetrski porodnišnici pa je zaposlenim in staršem nasmeh na obraz narisal deček, ki bo prebival v Novi Gorici.


Petek, 1. november

Tokrat je rezultat izenačen. Dva sta se rodila v postojnski in dva v šempetrski porodnišnici. Poglejmo najprej v Postojno. Dečka bodo poslali v Koper, deklico pa v Logatec. Šempetrski deček odhaja v Miren, deklica pa v Novo Gorico.


Četrtek, 31. oktober

Iz šempetrske porodnišnice poročajo, da se je pri njih rodila deklica, ki je postala novopečena prebivalka Ajdovščine. 

Sedem novorojenčkov pa se je rodilo v Postojni. Dvojčka, deklica in deček, odhajata v Logatec. Dečki odhajajo še v Sežano, Črni Kal, Logatec in Koper, deklica pa bo odšla na Škofljico.


Sreda, 30. oktober

V Postojni so imele dežurne babice dela čez glavo: rodilo se je osem deklic, ki bodo prebivale na Colu, v Postojni, dve v Ajdovščini, Divači, Begunjah pri Cerknici, Idriji, Črničah. Dva fantka, ki sta v manjšini, pa bosta domače razveseljevala v Ilirski Bistrici in Rovatah. Noč je bila precej bolj mirna v Šempetru, kjer se je rodil deček iz Mirna.

Torek, 29.oktober

V postonjski porodnišnici so se rodile tri deklice in dva dečka. Deklice odhajajo v Loški potok, Pivko in Videm, dečka pa odhajata v Koper in Ilirsko Bistrico. V Šempetru pa se je rodila ena deklica, ki odhaja v Ajdovščino.


Ponedeljek, 28. oktober

V Postojni sta se rodila dva dečka, ki odhajata v Logatec in Sežano. V Šempetru pa se je rodila deklica, ki bo postala prebivalka Nove Gorice.


Nedelja, 27. oktober

V postojnski porodnišniči so včeraj prvič zajokali deklica, ki odhaja v Pobege in dečka, ki bosta prebivala v Postojni in Rovtah. V Šempetru pa se je rodila deklica, ki gre v Ajdovščino. 


Sobota, 26. oktober

V postonjski porodnišnici so se rodili 4 dečki in ena deklica. Dečki odhajajo v Črni Kal, Vrhniko, Pivko in na Drenov Grič, deklica pa odhaja v Ljubljano. V šempetrski bolnišnici pa sta se rodili dve deklici in en deček, deklici odhajata v Novo Gorico in Deskle, dečka pa bodo prav tako pričakali v Novi Gorici.


Petek, 25. oktober

V šempetrski porodnišnici v tem prazničnem petku počivajo, v Postojni pa so zabeležili pet rojstev. Deklica odhaja v prestolnico, Ljubljano. Dečki so postali novopečeni prebivalci Sežane, Ljubljane in Gornjega Vremena.


Četrtek, 24. oktober

V Postojni sta se rodila dva dečka, od katerih bo eden prebival v Štorjah, drugi pa v Kopru; deklici pa odhajata v Štanjel in Cerknico.V šempetrski porodnišnici pa je na svet privekal deček, ki bo odšel v Tolmin.


Sreda, 23. oktober

V postojnski porodnišnici sta včeraj zajokala deklica, ki odhaja v Ljubljano in deček, ki bo prebival v Šmartnem pri Litiji. Dečka ki gre v Dorenberk pa so povili v Šempetru.


Torek, 22. oktober

V Šempetru se je rodil en deček, odhaja v Volčjo drago, 3 deklice pa bodo poslali v Novo Gorico, na Col, v Ročinj in Kozano. Tri deklice iz postojnske porodnišnice pa bodo bodo postale prebivalke Lig, Štanjela in Ljubljane.


Ponedeljek, 21. oktober

V Šempetrski porodnišnici so na svet pomagali dvema dečkoma, ki gresta v Snežatno in Vogrsko, ter deklici, ki bo prebivala v Dobravljah. V Postojni pa so prvič zajokali deček in deklica, ki odhajata v Ljubljano, dve deklici, ki bosta doma na Vrhniki in ena, ki gre v Kozino.


Nedelja, 20. oktober

V šempetrski porodnišnici so na svet pomagali deklici, ki bo doma v Kostanjevici na Krasu, ter dvema dečkoma, ki odhajata v Novo Gorico in Dobravlje. Več dečkov je zaznamovalo dan tudi v postojnski porodnišnici. Rodili so se trije, ki bodo šli v Idrijo, Loko pri Žusmu in Log pri Brezovici, v Postojni pa se je rodila tudi deklica, ki bo postala prebivalka Ljubljane.


Sobota, 19. oktober

Dva novorojenčka sta prijokala na svet v šempetrski porodnišnici. Deček bo odšel v Dornberk, deklica pa v Novo Gorico. Trije pa so se rodili v preteklem dnevu v Postojni, deklici se bosta napotili proti Ilirski Bistrici, deček pa bo prebival v Braniku.


Petek, 18. oktober

Deček iz šempetrske porodnišnice odhaja v Breginj. V postojnski porodnišnici pa sta na svet prijokala dva dojenčka. Deklica odhaja v Ljubljano, deček pa na Vrhniko.


Četrtek, 17. oktober

V Šempetru se je rodila deklica, ki gre na Vrtojbo, v postojnski porodnišnici pa se je rodila deklica, ki jo bodo poslali v Šempas, dva fantka pa odhajata v Idrijo in Sežano.


Sreda, 16. oktober

Tokrat so imeli več dela v Postojni, kjer sta se rodila dva dečka, ki bosta doma v Mirnu in Starem trgu pri Ložu, ter dve deklici, ki gresta v Ajdovščino in Kočevje. V šempetrski porodnišnici pa so na svet pomagali  dečku iz Dornberka ter deklici iz Nove Gorice.


Torek, 15. oktober

V Šempetru je bilo tokrat vse v znamenju roza brave, na svet so pomagali štirim deklicam, med njimi je bil par dvojčic. Dvojčici bodo starši odpeljali v Ajdovščino, drugi dve deklici pa gresta v Miren in Dobravlje.


Ponedeljek, 14. oktober

Danes je izkupiček novih Primorcev malce manjši, le dva sta se rodila. Iz šempetrske porodnišnice bodo deklico poslali v Solkan, deček iz Postojne pa bo tam kar ostal.


Nedelja, 13. oktober

Deklici, ki sta se rodili v šempetrski porodnišnici sta postali prebivalki Nove Gorice in Ajdovščine. Deklica iz postojnske porodnišnice pa odhaja v Ilirsko Bistrico.


Sobota, 12. oktober

Veliko dela so imeli porodničarji v postojnski porodnišnici v preteklem dnevu. Osem novorojenčkov so našteli, in sicer deklice odhajajo v Grosuplje, Spodnjo Idrijo, Portorož, Novo Gorico in na Rakek. Dva dečka gresta v Dutovlje, tretji pa v Novo Gorico. In prav tja se bo čez nekaj dni napotil tudi deček, ki se je rodil v šempetrski porodnišnici. Šempetrski deklici pa odhajata še v Vipavo in Volčjo Drago. Čestitke vsem! 


Petek, 11. oktober

Tudi danes je bilo v postonjski porodnišnici zelo pestro. Rodilo se je 8 dečkov in tri deklice. Dečki odhajajo v Ljubljano, Slovenj Gradec, Ljubljana-Polje, Žiri, Tržišče, Ljubljana, Lahovo in Postojno. Deklice pa odhajajo v Žiri, Borovnico in Šempeter pri Gorici.

V šempetrski bolnišnci pa se je rodil deček, ki odhaja v Ajdovščino.


Četrtek, 10. oktober

V Postojni je bilo tudi zadnjo noč pestro. Rodile so se štiri deklice, ki odhajajo v Pivko, Ljubljano, Rovte in Idrijo, dečka pa na Brezovico in Križ pri Sežani. V šempetrski porodnišnici pa so na svet pomagali dečku, ki bo postal prebivalec Nove Gorice in deklici, ki bo okrepila ženske kvote v Ajdovščini.


Sreda, 9. oktober

V Postojni sta se rodila dva dečka, ki odhajata v Ajdovščino in Ljubljano. Prav tako v Ajdovščino pa bodo starši odnesli še enega dečka, ki je na svet prišel v Šempetru.


Torek. 8. oktober

V Šempetru se je rodil deček, ki pojde v Goče, dvojčka, deklico in dečka pa bodo poslali v Ajdovščino. V Postojni pa so se rodili trije dečki. Postali bodo prebivalci Ljubljane, Nove vasi pri Rakeku in Sežane, deklici pa gretsa v Dutovlje in Pivko.


Ponedeljek, 7. oktober

Na Mostu na Soči so se razveselili prihoda dečka, ki se je rodil v Šempetru, v Postojni pa bodo v svet poslali 4 dojenčke: deklico v Ljubljano, fante pa v Dutovlje, Ilirsko Bistrico in Dolenjo vas.


Nedelja, 6. oktober

V Postojni so na svet pomagali deklici, ki bo postala prebivalka Ajdovščine, v Šempetru pa sta se rodila deček, ki bo odšel v Dobrovo, in deklica, ki bo doma v Novi Gorici.


Sobota, 5. oktober

Tokrat je v Šempetru na svet prijokala ena deklica, ki odhaja v Novo Gorico, je pa bilo s prvim jokom bolj pestro v Postojni, kjer je prvič zajokalo 5 dečkov, ki odhajajo v Cerknico, Ajdovščino, Borovnico, Pivko in Velike Lašče, pridružila pa se jim je tudi deklica, ki ostaja v Postojni. 


Petek, 4. oktober

V postojni sta se rodili dva dečka in dve deklici. Dečka odhajata , Novo Gorico in Kanal, deklici pa v Ljubljano in Postojno.

V šempetrski bolnišnici so se rodili trije dečki in tri deklice. Dečki odhajajo v Novo Gorico, Slap ob Idrijci in Koritnico, deklice pa v Kal na Kanalom, Višnjevik in Šempeter.


Četrtek, 3. oktober

V postonjski porodnišnici se je rodilo 5 dečkov in 3 deklice. Dečki odhajajo v Rovte, Notranjo Gorico, Ilirsko Bistrico, Pivko in Ljubljano. Deklice pa odhajajo v Piran, Ajdovščino in na Vrhniko.

V šempetrski bolnišnici se je rodila ena deklica, ki odhaja v Kanal.


Sreda, 2. oktober

V postojnski porodnišnici so se rodile tri deklice in štirje dečki. Deklice odhajajo v Koper, Materij in Ljubljano. Dečki pa v Ilirisko Bistrico, Stari trg pri Ložu, Cerknico in Ljubljano.

V šempetrski bolnišnici sta se rodila dva dečka. Eden gre v Ajdovščino, drugi pa v Šentas.


Torek, 1. oktober

V postojnski porodnišnici sta se rodila dva dečka - dvojčka in ena deklica. Dvojčka bodo starši odpeljali v Ljubljano, deklico pa v Žiri.

V šempetrski bolnišnici sta se rodila punčka, ki odhaja v Vedrijan v Brdih, in fantek, ki odhaja v Črniče.


Ponedeljek, 30. september

V postojnski porodnišnici sta se rodila dva dečka in tri deklice. En deček ostaja v Postojni drugi odhaja v Logatec, deklice pa odhajajo v Pivko, Ilirsko Bistrico in Prem. 


Sobota, 28. september

Za porodničarji v primorskih porodnišnicah je pester dan. V Postojni so se rodile tri deklice, ki odhajajo v Idrijo, Spodnjo Idrijo in Borovnico ter deček, ki ostaja v Postojni. V šempetrski porodnišnici pa so na svet pomagali dvema dečkoma, ki odhajata v Novo Gorico in Šempeter, ter trem deklicam, ki odhajajo v Ajdovščino, Komen in Ozeljan.


Petek, 27. september

V postojnski porodnišnici so se preteklo noč rodili trije dečki in tri deklice. Dva dečka odhajata v Ilirsko Bistrico, en pa v Ribnico, medtem ko deklice odhajajo v Idrijo, Kozino in Dolgo Poljano pri Vipavi. V Šempetru pa sta se to noč rodila deček, ki odhaja v Novo Gorico in deklica, ki odhaja v Komen.


Četrtek, 26. september

V šempeterski porodnišnici se je rodila deklica, ki odhaja v Novo Gorico. V Postojni pa so bili danes preveč zasedeni z novimi rojstvi, da bi nam lahko sporočili število rojstev v pretekli noči.


Sreda, 25. september

V postojnski porodnišnici so na svet pomagali deklici, ki odhaja v Ljubljano in eni, ki ostaja v Postojni. V Šempetru so prvič zajokale tri deklice, ki bodo prebivale na Kamnem, v Renčah in Mirnu, ter deček, ki gre v Novo Gorico.


Torek, 24. september

V postojnski porodnišnici sta včeraj prvič zajokali deklici, ki odhajata v Postojno in Medvedje Brdo, ter deček, ki gre v Zagreb. Deklica, ki ostaja v Šempetru pa se je rodila v tamkajšnji porodnišnici.


Ponedeljek, 23. september

V Postojni so se rodili trije dojenčki: deklica iz Vrhnike, deček iz Matenje vasi pri Prestranku, pa še ena deklica, ki gre v prestolnico. V Šempetru poročajo o rojstvu deklice, ki gre v Temnico.


Nedelja, 22. september

V Postojni se je v minuli noči rodil deček, ki odhaja v Škofljico. V Šempetru pa ja na svet prijokala deklica, ki bo nova prebivalka Vipave. 


Sobota, 21. september

V postojnski porodnišnici so prvič zajokali deklica, ki odhaja v Log pri Brezovici in dva dečka, ki gresta v Cerknico in Koper. Dve deklici so povili tudi v Šempetru. Prebivali bosta v Novi Gorici in Vipavi.


Petek, 20. september

V postojnski porodnišnici so povili 4 deklice, ki odhajajo v Pivko, Sežano, Vrhniko in v Ljubljano.


Četrtek, 19. september

V postojnski porodnišnici je prvič zajokalo 5 dečkov, ki bodo prebivali v Borovnici, Šmartnem pri Litiji, Sežani, Trzinu, in Hruševju. V Šempetru pa se je rodil en deček, ki odhaja v Opatje selo.


Sreda, 18. september

V Postojni sta se preteklo noč rodila dva dečka, ki odahajata v Kozino in Sežano, v šempetrski porodnišnici pa sta se rodila deček, ki odhaja v Prvačino in deklica, ki odhaja v Osek.


Torek, 17. september

V Postojni so se rodile same deklice, ki odhajajo v Dobravlje, Izolo, Vrhniko ter Ilirsko Bistrico. V Šempetrski porodnišnici pa so povili deklico, ki odhaja v Miren.


Ponedeljek, 16. september

V Postojni so se rodili deklica, ki gre v Budanje, deček iz Postojne, deklica iz Prestranka, deček iz Vipave ter deklica iz Logatca. V Šempetru pa beležijo rojstvo treh deklic iz Goriških Brd, Dobrovega in Vipave.


Nedelja, 15. september

V Postojni poročajo o rojstvu deklic iz Pivke in Domžal, dvojčic iz Hrastnika, deklice iz Ljubljane, enega dečka iz Logatca, pa še ene deklice, ki gre v Budanje. V Šempetru pa sta se rodila deklica iz Grgarja in deček iz Dolenjega pri Ajdovščini.


Sobota, 14. september

V Postojni so to noč počivali. V šempetrski porodnišnici pa se je povila deklica, ki odhaja v Dornberk. 


Petek, 13. september

V postojnski porodnišnici sta se rodili dve deklici, ki odhajata v Domžale in Jelšane ter deček, ki odhaja v Sežano. V Šempetru pa se je rodil deček, ki odhaja na Most na Soči.


Četrtek, 12. september

V šempetrski porodnišnici se je rodil deček s Trnovega nad Novo Gorico ter deklica iz Volčje Drage.

V Postojni pa je prvič zajokalo kar pet deklic. Ena ostaja v Postojni, ostale pa bodo prebivale v Preserju, Sežani, Ljubljani ter Borovnici. Rodil se je tudi deček iz Divače.


Sreda, 11. september

V Postojni sta se rodili deklici iz Dobravelj in Ajdovščine ter dečka iz Prema in Kojskega.
V Šempetru pa so povili dečka iz Ponikev, dva dečka iz Mirna ter enega iz Ajdovščine.

Torek, 10. september

V postojnski porodnišnici so prvič zajokale tri deklice, ki odhajajo v Koper, Ribnico, in na Vrhniko. Povili so tudi pet dečkov, ki bodo prebivali v Ilirski Bistrici, Divači, Ljubljani in Vipavi.


Ponedeljek, 9. september

V Postijni sta prvič zajokala deček, ki bo prebival v Borovnici in deklica, ki gre v Podgrad. Dečkoma, ki odhajata v Novo Gorico in Bovec, ter deklici, ki bo doma v Volčji Dragi, pa so na svet pomagali v Šempetrski porodnišnici.


Nedelja, 8. september

V Postojni poročajo o rojstvu dečka iz Sodražice, deklice iz Sežane, dečka iz Divače ter dečka iz Borovnice. V Šempetru pa so se rodili deklica iz Volčje Drage in dva dečka iz Nove Gorice in Bovca.


Sobota, 7. september

V šempetrski porodnišnici so počivali, vsaj tako so nam zaupali porodničarji. Postojnski porodničarji pa so se skupaj s starši razveselili štirih malih "štručk". Dečka odhajata v Izolo in Horjul, deklici pa v Grahovo in Cerkno.


Petek, 6. september

V postojnski porodnišnici so na svet pomagali štirim dečkom, ki bodo prebivali v Ankaranu, Volčji Dragi, Sežani in Pivki.


Četrtek, 5. september

V Postojni sta se rodili deklici iz Dutovelj in z Mosta na Soči, deček iz Sežana, deklica, ki gre v Ljubljano-Dobrunje, pa še deček iz Pirana ter deček iz Postojne. V Šempetru niso zabeležili nobenega rojstva.


Sreda, 4. september

V Postojni sta se tokrat rodila dva otroka. Deček, ki bo odšel v Godovič in deklica, ki bo odšla v Idrijo. V Šempetru pa so na novo zajokale 4 deklice. Te bodo domov odšle v Deskle, Šempeter, Dornberk in Šempas.


Ponedeljek, 2. september

V postojnski porodnišnici so na svet pomagali dvema dečkoma, ki odhajata v Prestranek in Ljubljano in deklici, ki gre na Col. Deček, ki bo prebival v Plačah, pa se je rodil v Šempetru.

Nedelja, 1. september

V Šempetru so v zadnjem dnevu počivali. V Postojni pa je na svet prijokalo 5 novorojenčkov. Deklice odhajajo v Dutovlje, Ilirsko Bistrico in Izolo, dva dečka pa v Podnanos in Kobarid.


Sobota, 31. avgust

V šempetrski porodnišnici so na svet pomagali dvema dečkoma, ki odhajata v Novo Gorico in Trnovo, deklica pa v Kobarid. Tudi tokrat je bila noč bolj pestra v Postojni. Rodili so se štirje dečki, ki odhajajo v Postojno, Domžale, Rakek in Ilirsko Bistrico. Rodila pa se je tudi deklica, ki prav tako odhaja na Rakek.

Petek, 30. avgust

V Postojnski porodnišnici so na svet pomagali šestim dečkom, ki odhajajo v Brezovico pri Ljubljani, Postojno, Cerkno in Hotedršico, dva pa bosta pribivala na Vrhniki. Rodilo se je tudi 5 deklic, ki grejo v Cerkno, Ilirsko Bistrico, Horjul in Stari trg pri Ložu

Četrtek, 29. avgust

V Postojni sta se rodila deček, ki bo postal prebivalec Branika, ter deklica, ki jo bodo odpeljali v Ljubljano, v Šempetru pa so na svet pomagali deklici, ki bo šla  v Solkan, in dvema dečkoma, ki odhajata v Novo Gorico in Most na Soči.


Torek, 27. avgust

V šempetrski porodnišnici so na svet pomagali dečku, ki bo prebival v Novi Gorici, v Postojni pa se je rodilo šest otrok. Dva dečka bosta odšla v Dutovlje in Podgrad, štiri deklice pa grejo v Koper, Rovte, Ribnico in Štanjel.


Ponedeljek, 26. avgust

Na današnji ponedeljek je na svet prijokalo 8 otrok. V Postojni so se rodili 4 dečki, ki gredo v Ilirsko Bistrico, Postojno, Divačo in Ajdovščino, 3 deklice pa gredo v Divačo, Stari trg pri Ložu in na Vrhniko. V Šempetru  se je rodil deček, ki bo svoj dom našel v Solkanu. 


Nedelja, 25. avgust

Pet novorojenčkov je prijokalo na svet v zadnjem dnevu. V šempetrski porodnišnici se je rodil deček, ki bo odšel v Ajdovščino, deklica pa bo prebivala v Brdih. Iz postojnske porodnišnice poročajo o treh rojstvih. Deček je postal prebivalec Podgrada, deklici pa bodo starši čez nekaj dni odnesli v Pivko in na Vrhniko.


Sobota, 24. avgust

Postojnska porodnišnica je danes obarvana v modro barvo, v šempetrski pa so se odeli v nežnejše odtenke. Trije dečki so prijokali na svet v Postojni, odhajajo pa v Rovte, Logatec in Postojno. Deklici iz šempetrske porodnišnice odhajata v Novo Gorico.


Petek, 23. avgust

Kar 11 novorojenčkov je prišlo na svet v postojnski in šempetrski porodnišnici. V Postojni so na svet pomagali štirim dečkom, ki bodo doma v Spodnji Idriji, Rakeku, Logu pri Brezovici, eden pa ostaja v Postojni. Prav tako v Postojni ostaja ena od 4 deklic, dve odhajata v Sežano, ena pa v Škocjan. V Šempetru pa se je rodil deček, ki ga bodo starši odpeljali v Ajdovščino ter dve deklici, ki gresta v Male Žablje in Kozano.


Četrtek 22. avgust

Danes je na svet prijokalo kar 9 otrok. V Šempetru se je rodil deček, ki bo odšel v Dobrovo, deklica pa bo odšla v Sežano.

V Postojni pa so se rodili 4 dečki in 3 deklice. Te bodo odšle v Dekane, Prestranek in Ljubljano. Dečki pa bodo odšli v Ilirsko Bistrico, na Vrhniko in v Poreč. En deček pa bo ostal v Postojni.

Sreda, 21. avgust

V Šempetru se je rodil deček, ki bo prebival v Novi Gorici, v Postojni pa so na svet pomagali trem dečkom in dvema deklicama. En deček in ena deklica ostajata v Postojni, druga deklica bo doma v Dolenji vasi, še dva dečka pa bodo starši odpeljali v Cerkno in Novo Gorico.


Torek, 20. avgust

V dveh primorskih porodnišnicah so bogatejši za 7 novorojenčkov. Dva sta se rodila v Šempetru, odhajata v Tolmin in na Dobrovo, 5 otrok iz postojnske porodnišnice pa gre v naslednje kraje: fantje na Vrhniko, Ilirsko Bistrico in Logatec, dekleta pa v Ljubljano in Domžale.


Ponedeljek, 19. avgust

Tako v Postojni kot Šempetru so na svet pomagali po enemu dečku, tisti iz postojnske porodnišnice odhaja v Selca, iz šempetrske pa v Kozano.


Sobota, 17. avgust

Cerkljani ste dobili novega prebivalca, saj se je v šempetrski porodnišnici rodil deček, ki prihaja v Cerkno. V postojnski porodnišnici pa so se rodile tri deklice, ki odhajajo v Novo Gorico, Domžale in Črni Vrh nad Idrijo.


Petek, 16. avgust

Deček iz šempetrske porodnišnice odhaja v Volče, deček iz postojnske porodnišnice bo prebival v Komnu, deklica pa odhaja v Hrušovje.


Četrtek, 15. avgust

V Postojni so se rodile 4 deklice in 2 dečka. Deklice bodo odšle v Ruše, Rakek, Lesce in Ilirsko Bistrico. Dečka pa v Piran in Rakek. V Šempetru se je rodila deklica, ki bo odšla v Bovec.


Sreda, 14. avgust

Na Primorskem smo bogatejši za 5 otrok. V Šempetru sta se rodila dva dečka; odhajata v Tolmin in Novo Gorico. V Posotojni pa je na svet prijokal deček, ki bo v Postojni tudi ostal, dva dečka, dvojčka, pa bodo odpeljali v Cerknico.


Torek, 13. avgust

V Postojni so se rodile 3 deklice in 3 dečki. Deklice gredo v Cerknico, Ilirsko Bistrico in v Godovič. Dečki pa v Koper, Postojno in Košano.

V Šempetru so se rodili 4 dečki, dva od njih bosta odšla v Novo Gorico, druga dva pa v Šempas in Banjšiče. Deklice se bodo odpravile v Drežnico in Volčjo Drago.


Ponedeljek, 12. avgust

V nov teden vstopamo s štirimi novorojenčki. V Šempetru se je rodil deček, ki odhaja v Sežano, v postojnski porodnišnici pa so na svet pomagali dvema dečkoma; odhajata v Pobege in Logatec ter deklici, ki bo postala prebivalkja Štanjela.


Nedelja, 11. avgust

V šempetrski porodnišnici se je rodila deklica, ki odhaja v Novo Gorico.


Sobota, 10. avgust

V Šempetru se je rodil zgolj en deček iz Tolmina, v Postojni pa so zabeležili rojstvo treh deklic, ki odhajajo na Col, Vrhniko in v Novo vas pri Rakeku.


Petek, 9. avgust

V Postojni so se rodile 3 deklice, ki gredo v Rakek, Col in Podnanos, dva dečka pa v Rovte in Vipavo.

V Šempetru so na svet privekali 4 otroci: 1 deklica iz Dornberka, 1 deček iz Črnič, pa še dvojček in dvojčica iz Ajdovščine.


Četrtek, 8. avgust

Pretekli dan je bil v znamenju deklic. V šempetrski porodnišnici so se rodile tri. Dve bosta prebivali v Novi Gorici, tretja pa odhaja v Zalošče. "Postojnske" deklice pa odhajajo v Pivko, Kozino, Dekane in Sodražico. Edini fantek, ki kraljuje med deklicami, je postal prebivalec Ajdovščine.


Sreda, 7. avgust

Poglejmo, kakšna je današnja statistika novorojencev. V Postojni so se rodili štirje dojenčki; en deček in tri deklice. Deček odhaja v Ajdovščino, deklice pa v Leskovec pri Krškem, Črniče in Ljubljano.

V Šempeteru sta na svet prijokali dve deklici. Postali bosta prebivalki Zalošč in Nove Gorice.


Torek, 6. avgust

V Postojni sta se rodila dva dečka in dve deklici, dečka bosta doma v Solkanu in Pivki, deklici pa bodo starši odpeljali v Leskovec pri Krškem in Mokronog. Iz šempetrske porodnišnice pa poročajo o rojstvu dečka, ki bo postal prebivalec Brd. 


Ponedeljek, 5. avgust

V Šempetru sta se rodila deček in deklica; prvi odhaja v Volče, druga pa v Osek. Postojnska porodnišnica pa je k slovenski nataliteti prispevala dečka, ki odhaja v Pivko.


Nedelja, 4. avgust

V Šempetru smo babice zmotili ravno pri delu, zato nam bodo podatke o rojstvih sporočili jutri. V Postojni pa so poskrbeli, da se bo nekoliko okrepilo prebivalstvo Cerknega, tja prihaja nov "bodoči laufrček", ena deklica pa gre v Logatec.


Sobota, 3. avgust

Iz šempetrske porodišnice poročajo o rojstvu treh otrok. Rodila sta se dečka, ki bosta odšla v Branik in Novo Gorico, svet pa je prvič ugledala še deklica, ki bo prav tako odšla v Novo Gorico. V Postojni so imeli pestro noč, prvič je zajokalo kar osem otrok. Tri deklice odhajajo v Postojno, Ajdovščino in Logatec, dečki pa v Podstenšek pri Ilirski Bistrici, Cerknico, Stari trg pri Ložu, Ajdovščino in Logatec.


Petek, 2. avgust

Iz šempetrske porodnišnice poročajo o rojstvu deklice, ki bo odšla v Ajdovščino. Za postojnskimi porodničarji pa je pestrih 24 ur. Šest novorojenčkov je pri njih prvič zajokalo. Dečka bosta odšla v Kanal in Postojno, deklice pa bodo starši čez nekaj dni odnesli na Rakek, v Kotlje, Vremski Britof in Črni Vrh nad Idrijo. S podobnim tempom bodo postojnski porodničarji nadaljevali tudi v današnjem dnevu, o novih rojstvih pa bomo na Primorskem valu seveda poročali jutri v tej rubriki.


Četrtek, 1. avgust

V šempetrski porodnišnici so povili dečka iz Tolmina. V postojnski pa je luč sveta prvič ugledalo pet novorojenčkov. Dečki so postali prebivalci Sežane, Kopra in Cerknice, deklici pa prav tako odhajata v Sežano in Cerknico.


Sreda, 31. julij

V postojnski porodnišnici sta se rodila 2 dečka, ki bosta odšla v Spodnjo Idrijo in Ajdovščino ter ena deklica, ki bo doma v Divači.

V Šempeteru pa se je rodila ena deklica, ki bo odšla v Lokavec.Torek, 30. julij

Iz postonjske porodnišnice sporočajo o rojstvu kar 9 deklic in dečkov. Deklice bodo odšle v Kal nad Kanalom, Postojno, dve v Sežano, Grahovo pri Cerknici, Pobegi ter na Škofije. Dečka pa v Koper in Cerknico. 

V Šempetru pa 5 deklic gre v Tolmin, Podnanos,Gojake in v Novo Gorico.


Ponedeljek, 29. julij

V Postojni sta se rodili 2 deklici, ki bosta odšli v Pivko in Postojno.

V Šempetru pa 3 dečki odhajajo v Ajdovščino, Novo Gorico in Bilje, deklica pa v Prvačino.


Nedelja, 28. julij

Iz šempetrske porodnišnice poročajo o rojstvu deklice, ki odhaja v Prvačino, rodili pa so se tudi trije dečki, dva bosta doma v Ajdovščini, eden pa v Novi Gorici.
V Postojni sta se rodila dva dečka, ki bosta tam tudi ostala, ter dve deklici, ki gresta na Vrhniko in v Štanjel.


Sobota, 27. julij

V šempetrski porodnišnici sta se rodili deklici, ki bosta prebivali v Čepovanu in Novi Gorici. Sedem novorojenčkov pa je prijokalo na svet v postojnski porodnišnici. Dečki odhajajo v Ajdovščino, Cerknico, Knežak in Ribnico. Dve deklici bosta ostali v Postojni, tretja pa odhaja na Kozino.


Petek, 26. julij

V Šempetru sta se rodili dve deklici, ena bo tam tudi ostala, druga pa po tudi prebivala blizu, v Novi Gorici. Iz postojnske porodnišnice pa poročajo o rojstvu dečka, ki bo postal prebivalec Mosta na Soči. 


Četrtek, 25. julij

V šempetrski porodnišnici v zadnjem dnevu niso zabeležili novih rojstev, iz postojnske porodnišnice pa poročajo o petih novih rojstvih. Dečka bosta odšla v Ljubljano in Ilirsko Bistrico, deklice pa v Portorož, Ribnico in Pivko. 


Sreda, 24. julij

V postojnski porodnišnici so na svet pomagali dvema delkicama, ki odhajata v Stari trg pri Ložu in Portorož, in eni, ki ostaja v Postojni. Rodila sta se tudi dečka, ki bosta prebivala v Ljubljani in Cerknici.


Torek, 23. julij

V postojnski porodnišnici se je v zadnjih 24 urah rodilo pet dečkov, ki odhajajo v Sežano, Divačo, Cerknico in Komen, eden pa ostaja v Postojni. Rodili sta se tudi deklici, ki gresta v Koper in Sežano.


Ponedeljek. 22, julij

Iz postojnske porodnišnice poročajo o rojstvu deklice, ki bo doma na Slapu ob Idrijci.


Nedelja, 21. julij

V Postojni so danes na svet pomagali dvema dečkoma, ki odhajata v Sežano in Dornberk, ter deklici, ki bo prebivala v Ljubljani. Dva dečka, ki gresta v Novo Gorico pa sta se rodila v Šempetru.


Sobota, 20. julij

V Postojni se je rodil deček, ki bo odšel v Novo Gorico, deklici pa bosta prebivali v Trzinu in Portorožu. V šempetrski porodnišnici so zabeležili tri rojstva. Deček odhaja v Novo Gorico, deklici pa v Kobarid in Dobrovo.


Petek, 19. julij

V Postojni se je rodilo kar 6 dečkov in 3 deklice. Dečki gredo v Dobravlje, Štanjel, dva od njih gresta v Ljubljano, dvojčka pa gresta v Vipavo.

V šempeterski porodnišnici se je rodila deklica, ki bo odšla v Komen in  deček, ki bo odšel v Kanal.


Četrtek, 18. julij

V Postojni, se je rodilo kar 5 deklic, ki bodo odšle v Preserje, Radomlje, Divačo, Pivko in Sežano. Trije dečki pa gredo v Postojno, Ankaran in Ljubljano.

V šempeterski porodnišnici pa sta se rodili 2 deklici, ki bosta odšle v Novo Gorico ter v Poljubinj.


Sreda, 17. julij

V Postojni se je rodilo pet dečkov, ki odhajajo v Kanal, Ljubljano, Planino, Logatec in Pivko. Prav tako so na svet prijokale tri deklice, ki bodo prebivale v Domžalah, Sp. Idriji in Podgorju. Deklici, ki odhajata v Ajdovščino in Renče pa sta se rodili v šempetrski porodnišnici.

Torek, 16. julij