PRVIČ SO ZAJOKALI

Ponedeljek, 12. december 2016


Ponedeljek, 27. 2. 2017

V teh razposajenih dneh v porodnišnicah ne mirujejo: v postojnski sta se rodila dva dečka iz Rovt in Prestranka in dve deklici iz Logatca in Divače. Iz Šempetra pa sporočajo, da so noč preživeli v pripravljenosti, da pa se spogledujejo z izzivi, ki jih prinaša nov dan. Več o tem pa jutri.

Nedelja, 26. 2. 2017

Niti v Postonjski niti v Šempetrski porodnišnici v tej noči niso kaj veliko pustovali – so pa pestovali. V Šempetru 1x, tam je namreč na svet prijokal deček, ki ostaja v Šempetru; v Postojni pa so v zadnjih 24 urah zabeležili 3 rojstva. Dva dečka sta prvič ugledala svet, eden ostaja v Postojni, drugi odhaja na Vrhniko, pridružila pa se jima je tudi deklica, ki odhaja v Renče.

Sobota, 25. 2. 2017

V Šempetru jih je z dnodnevnega počitka danes prebudila deklica, ki bo odšla v Novo Gori;, močno prednjačila pa je tokrat Postonjska porodnišnica, ki je prvi otroški jok zaslišala kar sedem krat. Razveselile so jih 3 delice iz Sežane, Starega trga pri Ložu in Vrhnike, ter 4 dečki iz Anhovega, Dobrepolja, Ajdovščine in Tolmina.


Petek, 24. 2. 2017

Tako kot včeraj, se v šempetrski porodnišnici tudi danes ni rodila noben novorojenček. V postojni pa so imeli več dela - na svet so pomagali trem deklicam iz Nove Gorice, Hruševja in Ljubljane. Luč sveta pa sta prvič uzrla tudi dva dečka, eden odhaja v Ajdovščino, drugi pa v Koper.

Četrtek, 23. 2. 2017

Danes so prevladovali dečki - kar štirje so se rodili v postojnski porodnišnici. Dva odhajata na Vrhniko, po eden pa v Štanjel in Ajdovščino. Na svet pa je prijokala tudi ena deklica iz Ilirske Bistrice. V Šempetru pa so tokrat počivali in si nabirali moči za prihajajoči dan.

Sreda, 22. 2. 2017


22. februar so si za rojstni dan izbrali novorojenčki, ki so jih v zadnjih 24 urah povili v Postojni in Šempetru: v Postojni so se rodili štirje dečki, ki gredo v Postojno, Štanjel, Col, Ljubljano, dve deklici pa v Žiri in Prestranek. V Šempetru pa se je rodil en deček, ki z mamico čez dan ali dva odhaja k domačim v Renče. 

Torek, 21. 2. 2017

Med štirimi dečki bo na današnji dan slavila tudi deklica. Dva fanta sta se rodila v postojnski porodnišnici, bivala bosta v Ilirski Bistrici in Loškem potoku; prav tako se je v Postojni rodila tudi deklica, ki odhaja v Logatec. Fanta, rojena v šempeterski porodnišnici bosta bivala v Mirnu in Sežani.

Ponedeljek, 20. 2. 2017

V nov teden vstopamo s sedmimi novorojenčki. V Šempetru se je rodila ena deklica, ki odhaja v Brje pri Komnu, v Posotjni pa so se razveselili rojstev treh dečkov in treh deklic. Dečki bodo postali prebivalci Pivke, Loga pri Brezovici in Babne police, deklice pa bodo prinesle veselje v Pivko, Planino pri Ajdovščini in v Ajdovščino.

Nedelja, 19. 2. 2017

Pet deklic in en fant je pogumno pogledalo na svet v preteklih 24-ih urah. V Šempetru se je rodila deklica iz Vipave, v Postojni štiri deklice iz Krškega, Kopra, Pivke in Sežane ter deček iz Kozine. Čestitamo!

Sobota, 18. 2. 2017

Tokrat so v obeh porodnišnicah, kjer vsak dan preverjamo nova rojstva, prevladovale deklice. V Postojni so na svet prijokale tri - ena odhaja v Ajdovščino, druga v Ljubljano, tretja pa ostaja v Postojni. Povili pa so tudi dva dečka, ki odhajata v Sežano in na Col. V Šempetru so se razveselili dveh deklic - ena bo dom dobila v Prvačini, druga pa v Lokavcu. Moško čast pa je obranil fantek iz Nove Gorice. Vsem novopečenim staršem iskrene čestitke!

Petek, 17. 2. 2017

V postojnski porodnišnici sporočajo, da je za njimi kar pestra noč. Rodili so se štirje dečki, ki bodo prebivali v krajih Pregarje, Ljubljana, Zalog Postojna in Kozina. Rodila se je še ena deklica, ki pa ostaja v Postojni. V Šempetru pa so se rojstev prav tako zelo razveselili, in sicer treh dečkov iz Šempasa, Šempetra in Nove Gorice, rodila se je še deklica, ki pa odhaja v Gradišče nad Prvačino.

Četrtek, 16. 2. 2017

V postojnski porodnišnici so povili eno deklico, ki ostaja doma v Postojni, in dva dečka iz Ljubljane in Ilirske Bistrice. Iz šempetrske porodnišnice pa en deček odhaja v Fojano, na svet pa je prijokala tudi deklica, ki so se je razveselili v Novi Gorici.

Sreda, 15. 2. 2017

Danes poročamo o novem rojstvu v Šempetru; povili so dečka iz Nove Gorice. V Postojni so se rodili trije otroci, dve deklici iz Dekanov in Ljubljane ter en deček iz Hotedršice. Čestitamo!

Ponedeljek, 13. 2. 2017

Ob začetku novega tedna lahko poročamo o rojstvih 2 otrok, ki so jima na svet pomagali v postojnski porodnišnici. Dečka bodo poslali v Ilirsko Bistrico, deklica pa odhaja v Vipavo.

Nedelja, 12. 2. 2017

Minulo noč sta v postojnski in šempetrski porodnišnici na svet prijokala le dva novorojenčka, oba dečka. Prvi gre v Ajdovščino, drugi pa v Trbovlje. 

Sobota, 11. 2. 2017

Trije novorojenčki so bili rojeni v Postojnski porodnišnici. Deček odhaja v Dutovlje, deklici pa v Divačo in Ankaran.

Petek, 10. 2. 2017

V Postojni se je v zadnjih 24 urah rodilo kar nekaj otrok, vse deklice, in sicer  iz Horjula, iz Šentjurja pri Celju in iz Laz v Tuhinju. V Šempetru pa so na svet prijokali štirje novorojenčki: tri deklice iz Komna, Goriških brd, Kanala, za vzorec pa jim dela družbo deček iz Orehovelj. 

Četrtek, 9. 2. 2017

V šempetru danes niso povili nobenega novorojenčka, so pa v polni pripravljenosti, saj več dela pričakujejo v naslednjih urah. V postojnski porodnišnici pa se je rodila ena deklica iz Rakeka in trije dečki, ki odhajajo v Novo vas ob Rakeku, Prestranek in Logatec.

Torek, 7. 2. 2017

Štorklja je imela delovno noč v postojnski porodnišnici - prinesla je kar 7 novorojenčkov. Rodili sta se dvojčici, ki ostajata v Postojni, ena deklica odhaja v Višnjo Goro. Štirje dečki pa bodo svoj dom dobili v Ljubljani, Ilirski Bistrici, Kopru in Cerknici. V Šempetru so na svet pomagali enemu fantku, ki bo postal novi vaščan Dornberga.

Ponedeljek, 6.2.2017

V Postojni so v preteklih 24-ih urah povili tri dečke in sicer iz Ljubljane, Medvod in Senožeč ter eno deklico, ki bo postala prebivalka Rakek. V Šempetru se je rodil deček, ki odhaja v Idrijo pri Bači.

Nedelja, 5.2.2017

Štirje dečki in ena deklica bodo praznovali na današnji, 5. februar. Dva dečka so povili v šempeterski porodnišnici, s starši odahajata v Grgar in Branik. Dva dečka rojena v postojnski porodnišnici odhajata v Zagorje pri Privki in Ljubljani. Med dečki pa tudi deklica, rojena v postojnski porodnišnici, bivala pa bo v Pivki.

Petek, 3.2.2017

Tudi na današnji petek je razmerje na strani dečkov. Kar pet se jih je rodilo v postojnski porodnišnici, domovali bodo v Pivki, Ljubljani, Ribnici, Podkraju in Rakeku. So pa v postojnski porodnišnici povili tudi deklico, ki bo bivala v Mirnu, prav tako pa so deklico povili tudi v šempeterski porodnišnici, ta prihaja na Most na Soči.

Četrtek, 2.2.2017

Če so na včerjašnji dan povprečje dvigovale deklice, pa je današnji dan bolj fantovski. V postojnski porodnišnici so povili tri fante iz Ajdovščine, Divače in Pivke, fanta so povili tudi v šempeterski porodnišnici, ta bo bival v Novi Gorici. Med štirimi fanti, pa bo na današnji dan slavila tudi deklica, rojena v postojnski porodnišnico, s starši pa odhaja v Ljubljano.

Sreda, 1.2.2017

Na prvo februarsko sredo so se v postojnski porodnišnici rodile tri deklice, ki bodo domovale v Novi Gorici, Borovnici in Tolminu. Trem deklicam pa je družbo delal tudi fantek, ki s starši odhaja v Sežano.

Torek, 31. 1. 2017

Zadnji januarski dan je v obeh porodnišnicah prinesel štiri otroke. V Šempetru deček iz Brezovice pri Ljubljani, deklica pa iz Povirja pri Sežani. V Šempetru so povili dva dečka, in sicer iz Nove Gorice in Vipave. Čestitamo!

Ponedeljek, 30. 1. 2017

Petih novorojenčkov so se tokrat razveselili v postojnski porodnišnici, od tega dvojčic, ki odhajata v Koper. Še dve deklici sta se rodili, ena odhaja v Ljubljano, druga pa v Medvode. Moško čast sta zastopala dva dečka, eden s Ptuja, drugi pa iz Vrhnike. V Šempetru pa so na svet pomagali deklici z Mosta na Soči in dečku, ki bo svoj dom dobil v Novi Gorici.

Nedelja, 29. 1. 2017

V Postojni so v preteklih 24-ih urah povili štiri deklice, in sicer iz Postojne, Cerknice, Logatca in Obrova ter enega dečka iz Starega trga pri Ložu. V Šempetru pa eno deklico iz Šempetra pri Gorici. Čestitamo!

Sobota, 28. 1. 2017

Postojnski porodničarji so imeli včeraj in danes ponoči veliko dela - kar sedmim novorojenčkom so pomagali na svet. Rodile so se tri deklice, ki  odhajajo v Ljubljano, Cerknico in Stari trg pri Ložu. Štirje dečki pa bodo svoj dom dobili v Postojni, na Colu, v Ajdovščini in Grahovem pri Cerknici. V Šempetru pa sta se rodili dve deklici, staršem iz Prvačine in z Mosta na Soči.

Petek, 27. 1. 2017

V zadnjih 24. urah se je v primorskih porodnišnicah rodilo 6 otrok. V Šempetru 2 deklici, ki odhajata v Gonjače in Podnanos, v Postojni pa je na svet prijokal deček, ki bo postal prebivalec Idrije, 3 deklice pa bodo srečni starši odpeljali v Sežano in Logatec.

Četrtek, 26. 1. 2017

Tri novorojenčke je štorklja tokrat prinesla v Postojni - deklico, ki odhaja v Sežano, in dva dečka, ki ostajata v Postojni. V šempetrski porodnišnici pa so v preteklem dnevu nadoknadili delo, saj je bilo tam v zadnjem času precej mirno. Danes so na svet pomagali trem dečkom iz Ajdovščine, Nove Gorice in Lukovice, in pa eni deklici, ki ne bo hodila daleč - njeni starši namreč prihajajo iz Šempetra.

Sreda, 25. 1. 2017

V Postojni so v zadnjih 24 urah zabeležili neodločen izid: 2 : 2. Rodili sta se dve deklici, ena iz Postojne, druga s Cola, ter dva dečka, eden iz Dornberka in drugi iz Ljubljane. V Šempetru pa je bilo nekoliko drugače, v premoči so bili fantje: rodil se je deček, ki gre v Kozano, drugi v Ajdovščino, družbo jima dela deklica iz Kostanjevice na Krasu.

Torek, 24.1.2017

Šest novorojenčkov se je rodilo na današnji dan. Štirje izmed njih so se rodili v postojnski porodnišnici, trije fantki bodo domovali v Kamiku, Cerknici in Dilcah, deklica pa v Rakeku. V šempeterski porodnišnici sta se rodila deklica, ki odhaja v Vipavo in deček, ki odhaja v Tolmin.

Ponedeljek, 23. 1. 2017

V zadnjih 24 urah sta srečne starše razveselila dva dojenčka. Deček iz šempetrske porodnišnice odhaja v Brda, v Postojni pa se je rodila deklica, ki prihaja v Novo Gorico.

Nedelja, 22. 1. 2017

V šempetrski porodnišnici je bilo to noč mirno, na svet ni prijokal noben dojenček. V Postojni pa so povili 3 deklice iz Ilirske Bistrice, Postojne in Sežane, ter 1 dečka, ki bo prav tako odšel v Sežano.

Sobota, 21. 1. 2017

V Postojni so v preteklem dnevu povili sedem novorojenčkov, dvojčka - dečka in deklico iz Volčje Drage, dečke iz Ljubljane, Ajdovščine, Šempetra in Postojne in še deklico iz Ajdovščine. V Šempetru pa se je rodil deček iz Planine. Čestitamo!

Petek, 20.1.2017

V šempeterski porodnišnici je bilo vzdušje precej mirno, saj na današnji dan niso povili nobenega malčka. Bolj pestro pa je zato bilo v postojnski porodnišnici, kjer se je rodilo šest otrok. Deklici odhajata na Vrhniko in v Novo vas pri Rakeku, dečki pa v Radomlje, Ljubljano, Verd in Idrijo.

Četrtek, 19. 1. 2017

Sedem je kot kaže res pravljična številka za postojnske novorojenčke. Tako kot včeraj, so v tamkajšnji porodnišnici tudi danes pomagali na svet kar šestim deklicam, ki odhajajo v Grahovo pri Cerknici, Kotlje, na Vojsko, v Ankaran, Hotedršico, ena pa bo ostala v Postojni. Moško čast je branil en deček iz Cerknega. V Šempetru je bilo dela precej manj - rodil se je deček, ki bo dom dobil v Volčji Dragi.

Sreda, 18. 1. 2017

7 novorojenčkov je tudi danes prijokalo na svet, s to razliko, da so vse povili v Postojni. 3 deklice so prijokale na svet. Odhajajo pa v Šempeter, Vipavo in v Črni Vrh nad Idrijo, dečki pa na Vrhniko, v Postojno, Logatec in Branik. V Šempetru so zadnjih 24 bili v pripravljenosti, resnejšega dela pa se jim ni bilo treba lotiti. Napovedujejo pa, da ni daleč, ko bodo spet poprijeli zanj. 

Torek, 17. 1. 2017

7 novorojenčkov so v preteklih 24-ih urah povili v obeh porodnišnicah. V Postojni dva dečka iz Domžal in Podnanosa in tri deklice, dve iz Ilirske Bistrice, ena pa bo šla v Godovič. V Šempetru sta na svet prijokala deček in deklica, oba iz Poljubinja. Čestitamo.

Ponedeljek, 16. 1. 2017

V zadnjih 24 urah sta se v primorskih porodnišnicah rodila 2 otroka. Deček, ki se je rodil v postojnski porodnišnici bo ostal v Postojni, v Šempetru pa so povili deklico, ki odhaja v Solkan.

Nedelja, 15. 1. 2017

Vikend je v postojnski porodnišnici prinesel eno deklico, ki odhaja v Ljubljano in dečka iz Sežane. V Šempetru pa so prosloavili rojstvo dvojčkov - dva fantka sta se rodila staršem iz Vipave.

Petek, 13. 1.


V postojnski porodnišnici so zadnjih 24 ur preživeli dokaj zmerno: rodile so se tri deklice, ki bodo prebivale v Postojni, Logatcu, Planini, ter deček, ki z mamico po prvem okrevanju odhaja v Košano. V Šempetru se je rodila deklica, ki bo doma v Ajdovščini, še en novorojenček pa je na poti.

Četrtek, 12. 1. 2017

V postojnski porodnišnici so to noč pozdravili novorojeni dvojčici, ki odhajata v Koper, na svet pa sta prijokala še dva dečka, eden iz Prestranka, drugi pa iz Pivke. V Šempetru pa je rodila ena deklica, ki bo dom dobila v Slapu ob Idrijci.

Sreda, 11. 1. 2017

V preteklih 24-ih urah se je spet rodilo pravljično število otrok, in sicer 7. V Postojni dečka iz Ajdovščine in Cerknega in deklice iz Kozine, Gradišča pri Vipavi in z Vrhnike. V Šempetru se je rodil deček iz Branika in deklica iz Mirna. Čestitamo!

Torek, 10. 1. 2017

Ponovno je za nami pestrih 24 ur, še posebej za Postojnsko porodnišnico, kjer se je rodilo kar 9 otrok. Tri deklice gredo v Rovte, Posotjno in Renče, dečki pa v Izolo, na Vrhniko, Idrijo, Velike Žablje in Stari trg pri Ložu. V Šempetru pa je na svet pokukal deček, ki bo postal prebivalec Bilj.

Ponedeljek, 9. 1. 2017

V postojnski porodnišnici je štorklja to noč prinesla eno deklico, ki odhaja v Žiri, ter dva dečka - edega iz Postojne, drugega pa iz Cerknice. V Porodnišnici Šempeter pa sta na svet prijokala deklica s Kala na Kanalu in pa deček, ki ga bodo starši odpeljali v Deskle.

Nedelja, 8. 1. 2017

 Tokrat so jokale deklice. V Postojni se je rodila ena, in sicer iz Starega trga pri Ložu, v Šempetru pa dve: iz Volčje Drage in Kozane. Čestitamo.

Sobota, 7. 1. 2017

10 novorojenčkov je prineslo zadnjih 24 ur. V Posotjni 3 in sicer 2 deklici, ki bosta odšli v Novo Gorico, 1 fantek pa na Dobrovo. V Postojni so se rodile 4 deklice. Postale bodo prebivalke Postojne, Hruševja in Trebnjega, ena pa odhaja čez mejo v Poreč. Dečke pa bodo srečni starši odpeljali v Ajdovščino, Gruševje in Kobarid.

Petek, 6. 1. 2017

Tako kot včeraj, je bilo v postojnski porodnišnici tudi danes pestro. Kar šestim novorojenčkom so pomagali na svet - tokrat so prevladovali fantje. Nove najmlajše občane bodo tako dobili v Starem trgu pri Ložu, Postojni, Kopru in Ankaranu. Rodili pa sta se tudi dve deklici, ena odhaja v Koper, druga pa v Novo Gorico. Tja pa odhaja tudi deček, ki se je to noč rodil v šempetrski porodnišnici. Pridružili sta se mu tudi dve deklici iz Arčonov in Ozeljana.

Četrtek, 5. 1. 2017

V Porodnišnici Postojna so imeli v zadnjih 24 urah veliko dela - kar sedem novorojenčkov je prijokalo na svet. Prevladovale so predstavnice nežnejšega spola. Dve deklici odhajata v prestolnico, ena v Spodnjo Idrijo, novi prebivalki pa sta dobila tudi Slap ob Idrijci in Postojna. V Postojno pa odhaja tudi en deček, drugi pa bo svoj dom dobil v Renčah. V šempetrski porodnišnici je bilo nekoliko bolj mirno. Rodila se je ena deklica iz Nove Gorice ter deček, ki ga bodo starši odpeljali v Staro Goro.

Sreda, 4. 1. 

Iz postojnske porodnišnice so sporočili, da so na svet pomagali enemu dečku in eni deklici: po prvem okrevanju odhaja deklica z mamico domov na Črni Kal, deček pa v Novo Gorico. Iz Šempetra pa so sporočili, da so pri njih v zadnjih 24 urah prevladovale deklice iz Nove Gorice, Goriških Brd in Dobravelj.

Torek, 3. 1. 2017

Prvi delovni dan v letu 2017 je v postojnski porodnišnici prinesel deklico, ki odhaja v Komen, v Šempetru pa so na svet pomagali dečku, ki bo svoj dom imel v Velikih Žabljah, ter deklici, ki jo bodo starši odpeljali v Staro Selo pri Kobaridu.

Ponedeljek, 2. 1. 2017

Otroški jok se je v porodnišicah razlegal tudi v preteklih 24-ih urah. V Postojni so povili dečka iz Pobegov in deklici iz Dutovelj ter Sodražice. V Šempetru pa sta na svet prijokali deklici iz Ajdovščine in Šempetra.

Nedelja, 1. 1. 2017

Prva Primorka, ki se je v letu 2017 rodila v šempetrski porodnišnici je deklica, ki je na svet prijokala ob 9. uri. V večernem času ji je sledil še deček, ki odhaja v Novo Gorico. V Postojni pa so na novega leta dan povili 2 deklici. Ena ostaja na Primorskem in odhaja v Dutovlje, druga pa na Dolenjsko, v Sodražico. 

Sobota, 31. 12. 2016

V šempetrski porodnišnici je bil zadnji otrok, ki je na svet prišel leta 2016 deček, ki odhaja v Ajdovščino.  V Šempetru je bilo v letu 2016 skupno 610 porodov, rojenih pa je bilo 618 otrok.

Tudi v postojnski porodnišnici se je leto 2016 zaključilo z dečkom, ki bo postal prebivalec Nove Gorice. Skupno so v letu 2016 v Postojni zabeležili 1514 porodov pri katerih je bilo rojenih 1531 otrok.

Petek, 30. 12. 2016

Zadnji petek tega leta je bil v postojnski porodnišnici precej pester - trije fantje so prijokali na svet, eden odhaja v Bistrico, drugi v Koper, tretji pa bo lepšal dneve staršem v Ljubljani. Žensko čast ohranja ena deklica iz Postojne. Nekaj manj dela so imeli v Šempetru. V tamkajšnji porodnišnici so na svet pomagali enemu dečku, ki bo svoj dom imel v Stari Gori.

Četrtek, 29. 12. 2016

Kolikokrat pa se je tokrat jokalo v zadnjih 24 urah?

Šempeterska porodnišnica je tokrat poročala o mirno preživeti noči, medtem ko so v Postojni zabeležili pravljično število rojstev – 2 dečka sta prijokala na svet, po nekaj dneh pa bosta odšla ''silvestrovat'' v Ajdovščino in Idrijo. Družbo jima dela tudi deklica, ki odhaja v Logatec.


Sreda, 28. 12. 2016

Današnji dan je "fantovski". 5 se jih je rodilo v dveh primorskih porodnišicah. Deček iz šempetrske porodnišnice odhaja v Ajdovščino, štirje fantje iz postojnske porodnišnice pa bodo postali prebivalci Postojne, Prvačine, Košane in Sežane.

Torek, 27. 12. 2016

Medtem ko v Šempetru v preteklih 24-ih urah niso imeli otroškega joka, so v Postojni povili 4 novorojenčke, med zadnjimi letnika 2016 so. Deček bo šel v Vipavo, deklice pa v Ajdovščino, Cerknico in Sv. Ano pri Ložu.

Ponedeljek, 26. 12. 2016

Božič so v postojnski porodnišnici proslavili z rojstvom dveh deklic, ki odhajata v Podgrad in Sodražico. Fantje so rezultat izenačili - otroški jok in smeh se bosta razlegala v Pobegih in Ajdovščini. Tudi v Šempetru so na svet prijokali štirje novorojenčki, tam sami dečki. Božiček je polepšal te praznične dni staršem v Vojščici, na Predmeji, dva dečka pa odhajata v Novo Gorico.

Nedelja, 25.12.2016

Danes lahko poročamo o dveh rojstvih. Božična noč je v porodnišnici Postojna prinesla fantka, ki odhaja v komen, v Šempetru pa se je rodila deklica, ki bo dom imela na Mostu na Soči.

Sobota, 24. 12. 2016

Sedem novorojenčkov se je rodilo v preteklih 24-ih urah v obeh porodnišnicah. V Postojni se je rodil deček iz Ajdovščine in štiri deklice iz Dola pri Ljubljani, Postojne, Rovt in Ajdovščine. V Šempetru so na svet pomagali dvama junakoma: deklici z Vogrskega in dečku iz Nove Gorice.

Četrtek, 22. 12. 2016

Prvi zimski dan je pozdravil štiri novorojenčke v postojnski porodnišnici. Novo občanko bo dobil Koper, dečki pa bodo veselje prinesli v domove v Kočevju, Ljubljani in Sečovljah. V Porodnišnici Šempeter pa so na svet pomagali deklici, ki odhaja v Koprivo pri Dutovljah, dva dečka pa bodo starši odpeljali v Prvačino in Orehovlje.

Sreda, 21. 12. 2016

V postojnski porodnišnici je v tej noči zajokalo kar sedem novorojenčkov: 2 deklici iz Sežane in 5 dečkov iz Sežane, Nove Gorice, Rakeka, Idrije, Cerknega.V Šempetru je za babicami mirna noč, jih pa čaka nekoliko bolj buren dan, saj nestrpno pričakujejo 2 novorojenčka, da se odločita pokukati na plano. 

Torek, 20. 12. 2016

V postojnsko porodnišnico je štorklja prinesla dve deklici, ki odhajata v Marezige in Sežano, prav tako pa sta na svet prijokala tudi dva dečka, ki bosta dom dobila v Ljubljani. V Porodnišnici Šempeter pa so danes prevladovali fantje - eden bo staršem krajšal noči v Novi Gorici, drugi pa v Šempetru.

Ponedeljek, 19. 12. 2016

6 novih Primorcev lahko pozdravimo danes. V Šempetru je bil rojen deček, ki odhaja v Solkana, prebivalka istega mesta bo postala tudi deklica, ki je bila prav tako rojena v Šempetru. V Postojni pa so na svet prišli 4 novorojenčki. Trije dečki bodo odšli v Rakek, Idrijo in Podkraj, deklico pa bodo poslali v Rovte.

Nedelja, 18. 12. 2016

Tudi danes - k otroškemu joku in neizmerni in čisti ljubezni...tokrat so pestovali v Postojni in sicer kar 4x, v Šempetru pa še vedno čakajo in čakajo.

Po včerajšnji prevladi deklic, je tokrat stanje malce drugačno, 3 dečki so prijokali na svet v Postojni, odhajajo pa v varna zavetja domov v Materijo, Horjul in Škofije, družbo pa jim dela deklica, ki so se jo razveselili v Ljubljani.


Sobota, 17. 12. 2016

Praznične decembrske dni je v postojnski in šempetrski porodnišnici popestril še otroški jok. V Postojni je bil tokrat ''rezultat'' izenačen – na svet sta namreč prijokala 2 fantka, ki odhaja v varna zavetja domov v Rakek in Prem, družbo pa jima bosta v naslednjih nekaj dneh delali tudi 2 deklici, ki bosta zatem odšli v Prestranek in Divačo. V Šempetru pa so na svet prijokale kar 3 deklice – 2 odhajata v objem Ajdovščine, 1 pa v Solkan.

Ob tako velikem številu novorojenih deklet - prebivalci Šempetra držite pesti za lepo vreme. 


Petek, 16. 12. 2016

V Porodnišnici Postojna danes ni odmeval otroški jok, v šempetrski pa se je rodila ena deklica, ki odhaja v Kanal, dečka pa bodo pestovali v Dobrovem.


Četrtek, 15. 12. 2016

Danes v obeh porodnišnicah beležimo pravljično število rojstev. V Postojni sta prijokala na svet deček iz Divače in deklica iz Ljubljane, v Šempetru pa se je rodila deklica iz Nove Gorice.


Sreda, 14. 12. 2016

V Postojni danes deklici, ki bo po prvem okrevanju odšla domov v Preserje, delata družbo dva dečka - iz Grgarja in Ljubljane. V Šempetru se je v zadnjih 24 urah rodila le ena deklica - iz Ajdovščine.


Torek, 13. 12. 2016

Za razliko od šempetrske porodnišnice, kjer se v zadnjih 24-ih urah ni rodil niti en novorojenček, so v postojnski imeli precej dela. Na svet so prijokale tri deklice, ki odhajajo v Koper, Preserje in na Vrhniko. Pridružila sta se jim tudi dva dečka, ki bosta dom dobila v Dobravljah in Senožečah. 


Ponedeljek, 12. 12. 2016

Številke so danes bolj na strani fantov. V Šempteru je bil rojen deček, ki odhaja v Vitovlje, 3 fantki iz Postojnske porodnišnice pa bodo postali prebivalci Pivke, Rakeka in Vrhnike.


Nedelja, 11. 12. 2016

4 novorojenčki so prijokali na svet v preteklih 24-ih urah, vsi v Postojnski porodnišnici, v Šempetrski pa pravijo, da so danes v pripravljenosti. Rodila sta se 2 dečka iz Leskovca pri Krškem in Postojne ter 2 deklici, obe iz Ilirske Bistrice.


Sobota, 10. 12. 2016

Štorklje so danes prinesle 5 novorojenčkov. 1 punčka bo iz Šempetrske porodnišnice odšla v Šempas, 4 fantje, ki so na svet pokukali v Postojnski porodnišnici pa odhajajo v Rakek, Sežano, Vipavo in Velike Lašče.

 

Petek, 9. 12. 2016

V zadnjih 24 urah se je v Porodnišnici Šempeter rodila ena deklica, ki odhaja v Renče. V Porodnišnici Postojna pa je na svet prijokala prav tako ena deklica, ki bo doma v Novi Gorici, rodil pa se je tudi en deček iz Šebrelj. 


 


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
27.02.2017
5°C / 13°C
torek
28.02.2017
6°C / 15°C
sreda
01.03.2017
2°C / 14°C