PRAVILA VOLILNE KAMPANJE ZA LOKALNE VOLITVE 2018

Sobota, 20. oktober 2018

Skladno s 6. členom Zakona o volilni in referendumski kampanji Radio Cerkno in Radio Kobarid, izdajatelja regionalnega programa Primorski val ter lokalnih programov Radio Odmev in Alpski val, urejata obseg, pogoje in način sodelovanja v kampanji za lokalne volitve 2018. Uredništvi informativnega programa si bosta skladno z zakonodajo in svojo uredniško politiko prizadevali za enakopravno ter uravnoteženo predstavitev nasprotnih stališč. O obsegu in vsebini prispevkov odločata uredništvi samostojno, skladno z uredniško politiko. 
 

1. INFORMATIVNI PROGRAM

V okviru neplačanega informativnega programa bodo sodelavci Primorskega vala spremljali zlasti prireditve in druge aktivnosti strank, kandidatov in posameznikov na območju ožje slišnosti, torej za občine Idrija, Cerkno, Logatec, Tolmin, Kobarid, Bovec in Kanal ob Soči. Prednost imajo občine, ki sodelujejo v sofinanciranju informativnega programa.

Primorski val bo informacije o volilnih aktivnostih objavljal predvsem v okviru terminov, ki so v programski shemi rezervirani za Regionalne novice (to je: vsak dan ob 9h, 11h in 16h). Če bosta uredništvi ocenili za primerno, bo vsebina obravnavana tudi v terminih za govorne informativne oddaje (aktualne teme) v skladu z enakopravno zastopanostjo nasprotnih stališč.
 

1.1 BREZPLAČNA SOOČENJA

V času volilne kampanje, še zlasti od 5. do 16. novembra bodo izpeljana soočenja kandidatov po posameznih občinah. Soočenja bodo potekala v živo iz studiev Primorskega vala v Tolminu ali v Cerknem:

Datumi soočenj:


Četrtek, 8.11. - Občina Kanal


Petek, 9.11. - Občina Kobarid


Ponedeljek, 12.11. - Občina Tolmin


Torek. 13.11. - Občina Bovec


Sreda., 14.11. - Občina Cerkno


Četrtek, 15.11 - Občina Idrija


Na soočenje bomo kandidate tudi pisno vabili, zato predlagamo, da uredništvom čim prej dostavijo osebne podatke (Naslov in telefonsko številko)
Vsem sodelujočim v volilni kampanji priporočamo, da uredništvom sprotno dostavljajo vse materiale in vabila. Prav tako predlagamo, da odgovorne urednike sprotno obveščajo o morebitnih pomanjkljivostih, ki bi utegnile povzročati nesoglasja. 
 

2. PLAČLJIVI PROGRAM

Sodelujočim v volilni kampanji priporočamo, da oglašujejo v okviru plačljivega programa v obliki oglasov in samopredstavitvenih oddaj. Pri oglasih ne postavljamo posebnih vsebinskih omejitev, razen v primerih, ko bi z vsebino kršili zakon oziroma neutemeljeno diskreditirali posamezne kandidate ali politične stranke. Ob tem poudarjamo, da je skladno s 7. členom Zakona o volilni kampanji v objavljenem oglasu obvezna navedba naročnika ter da je skladno s 50. členom Zakona o medijih za resničnost in točnost navedb v oglasu odgovoren naročnik, za skladnost oglasa z zakonom in s programsko zasnovo pa izdajatelj.

 

2.1 CENIK STORITEV (ni vštet ddv)

Oglasni spoti - cena za sekundo:

 - posamezna naročila = 0.5 €

-  paketno pogodbeno  naročilo = 0.25€

Termini: Oglaševalski bloki od 5.30 do 20. ure, po dogovoru tudi v večernem programu

Predstavitvene oddaje do 5 min = 30 €, do 10 min = 50€
Ponovitev oddaje se šteje kot nova enota

Termini: ob 9.30 in 12.15, 15.15


Pasica na spletni strani, menjaje, v času  kampanje, objavljena desno na vrhu strani (330 x 190): 50€ + ddv

Ekskluzivna pasica po dogovoru.


Tea Florjančič, direktorica, 040 577 581

tea.florjancic@primorskival.si

Ivan Seljak, prokurist in urednik 041 444 092
info@primorskival.si

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
17.11.2018
5°C / 14°C
nedelja
18.11.2018
4°C / 12°C
ponedeljek
19.11.2018
4°C / 9°C