AKTUALNA TEMA/ZELENI DAN SLOVENSKEGA TURIZMA

Ponedeljek, 28. maj 2018

Slovenska turistična organizacija v sodelovanju s Konzorcijem Slovenia Green, lokalno tutistično organizacijo Laufar Cerkno, Strateškim razvojno-inovacijskim partnerstvom turizem SRIPT in BSC Kranj danes na Smučarskem centru Cerkno danes organizira Zeleni dan slovenskega turizma, osrednji dogodek trajnostnega turizma v Sloveniji. Pred Alpsko perlo se je v dopoldanskih urah odvil osrednji del, in sicer so razkrili in podelili priznanja in plakete tistim, ki so uspešno zaključili proces pridobivanja trajnostnih znakov po programu Zelena shema slovenskega turizma. V dopoldanskem delu je bil znak Slovenia Green podeljen kar 15 novim destinacijam in 11 novim ponudnikom.
Z današnjim dnem je takih članov skupno že 64. Okrog 200 udeležencev so pozdravili župan Občine Cerkno Jurij Kavčič, dr. Milan Brglez, predsednik državnega zbora Republike Slovenije, ki je med drugim povedal:


izjava dr. Milan Brglez


Na zelenem dnevu slovenskega turizma je spregovorila tudi Eva Štravs Podlogar, ki se zaveda, da je turizem dobra gospodarska dejavnost:


izjava Eva Štravs Podlogar


Nosilna tema letošnjega Zelenega dne slovenskega turizma so 5* doživetja in razvoj turističnih produktov, vezanih na ohranjene in trajnostno upravljanje naravne vrednoste. Kako pomembna je ohranjena narava za razvoj turističnih produktov in kakšni so trendi na področju turističnih produktov pa za Aktualno temo pojasnjuje direktorica STO magistrica Maja Pak:


Izjava mag. Maja Pak


V drugem delu zelenega dne slovenskega turizma pa so udeleženci spoznavali primere trajnostnih 5* doživetij višje dodane vrednosti, med drugim tudi gozdni selfness, ki so ga spoznali tudi v praksi.

Mojca Mavri 

izjava dr Milan Brglez
izjava Eva Štravs Podlogar
izjava mag Maja Pak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
10°C / 27°C
ponedeljek
27.05.2024
13°C / 28°C