AKTUALNO/ BLEJSKE IZKUŠNJE ZA IDRIJSKI TURIZEM

Sreda, 09. maj 2018

Dopoldne je v Idriji, v Centru idrijske čipke, potekal posvet na temo Turizem in kulturna dediščina. Izziv za Idrijsko -cerkljansko regijo, ki ga je organiziral občinski odbor socialnih demokratov. Udeležili so se ga predstavniki občine, ustanov, ki se na tem območju ukvarjajo z ohranjanjem in predstavitvijo kulturne dediščine, ponudniki turističnih storitev, predstavniki krajevnih skupnosti in nekaterih turističnih društev.
V razpravi so izpostavljali nujnost medsebojnega povezovanja ustanov, združenj in organizacij, ki delujejo na področju turizma na Idrijskem in Cerkljanskem ter potrebo po vzpostavitvi učinkovite strukture trženja turističnih programov na lokalni ravni. Osrednja gostja posveta sta bila Bojan Režun, državni svetnik in idrijski podžupan, ter Eva Štravs Podlogar, državna sekretarka na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki je predstavila osnovne cilje in ukrepe nove državne strategije na področju turizma do leta 2022. Podlogarjeva je bila pred zaposlitvijo na ministrstvu dolga leta direktorica zavoda za pospeševanje turizma Bled, ene od tradicionalno najbolj prepoznavnih in uspešnih turističnih destinacij v Sloveniji. Metka Rupnik jo je povprašala, katere pozitivne prakse v promociji in trženju turizma bi lahko prenesli z Bleda tudi na Idrijsko in Cerkljansko.
 

Posnetek: državna sekretarka Eva Štravs Podlogar

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
12°C / 26°C
ponedeljek
27.05.2024
12°C / 28°C