AKTUALNO /OB PRAZNIKU OBČINE AJDOVŠČINA

Petek, 04. maj 2018

Občina Ajdovščina jutri praznuje svoj občinski praznik v počastitev 5. maja leta 1945, ko je bila v Ajdovščini ustanovljena Narodna vlada Slovenije v spomin na osvoboditev izpod fašizma in priključitev Primorske Sloveniji. Čeprav so v času ustanovitve prve slovenske vlade v deželi potekali še zadnji boji za osvoboditev, je bil poglavitni del slovenskega ozemlja osvobojen in je bilo na njem potrebno vzpostaviti red in državno upravo. Ajdovščina je bila izbrana zaradi svoje pomembnosti – kot geografsko središče ene najvažnejših dolin Slovenskega Primorja in od nekdaj važno politično središče.
Občina Ajdovščina bo praznik obeležila z jutrišnjo slavnostno sejo in podelitvijo občinskih priznanj, vsebinska rdeča nit praznovanja pa sta letos dve obletnici: 140-letnica skladatelja Vinka Vodopivca in 70-letnica delovanja Glasbene Šole Vinka Vodopivca Ajdovščina.
O prazniku Občine Ajdovščina več župan Tadej Beočanin. Prispevek Metke Rupnik.


posnetek Tadej Beočanin

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
16.01.2021
-5°C / 8°C
nedelja
17.01.2021
-6°C / 7°C
ponedeljek
18.01.2021
-4°C / 8°C