MOZAIK DOBROTE IN PRIČEVANJE LJUBEZNI

Nedelja, 15. april 2018

Dekanijska Karitas Idrija-Cerkno je včeraj ponovno pripravila dobrodelni koncert »Mozaik dobrote«, tokrat že tretji po vrsti. Razgiban in zanimiv program in želja pomagati je privabil lepo število obiskovalcev, ki so napolnili Kulturno dvorano v Spodnji Idriji. 
V desetih točkah programa se je zvrstilo več kot 70 nastopajočih iz vseh župnij, ki so v zanimivem prepletu glasbe in besede drug za drugim sestavljali mozaik dobrote in pričevanje ljubezni. Nastopili so: Otroški  pevski zbor Ledine, Jakob Kobal in Nace Kogej iz Idrije, Ženski pevski zbor Spodnja Idrija, Duo Mladi srci, Jelični vrh, skupina D` Butls Šebrelje, Adrian Tušar iz Spodnje Idrije, SAMI PUBI in recitatorska skupina Osnovne šole Cerkno, Ansambel BLISK, Vojsko, Vokalna skupina Radost Godovič ter Idrijski oktet. Program je tudi letos povezovala Irena Hvala, na pomoč pa so ji priskočili mladi sokrajani Nastja, Blaž in Sara. Z besedo so potovali od cerkve do cerkve v dekaniji in se spominjali duhovnikov, ki so delovali v teh krajih.
S kratkimi nagovori so obiskovalce pozdravili Cveto Uršič, generalni tajnik Slovenske Karitas; Jožica Ličen, Škofijska Karitas Koper, Matej Kobal, dekanijska Karitas ter evropska poslanka Patricija Šulin.
V skrinjicah za prispevke se je na koncu nabralo nekaj več kot 1.480 evrov. Katarina Filipič se je v imenu Karitas zahvalila vsem nastopajočim in vsem, ki so pomagali pri izvedbi koncerta. Posebej se je zahvalila obiskovalcem za njihov dar, saj bodo zbrana sredstva prenekateri družini, ki se je znašla v stiski, olajšala plačevanje obveznosti.

POSNETEK

Je še poudarila organizatorica koncerta Karina Filipič.


Ivan Seljak

Katarina Filipič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
04.06.2020
16°C / 22°C
petek
05.06.2020
16°C / 22°C
sobota
06.06.2020
16°C / 24°C