BO OMIZJE ZGLADILO LOKALNE NESPORAZUME?

Četrtek, 12. april 2018

Te dni bo problematika prostorov za mladinsko dejavnost v Cerknem ponovno v središču pozornosti. Odbor za društveno dejavnost pri občinskem svetu je namreč sklical javni posvet, na katerega je povabil vodstva mladinskih organizacij v Cerknem in širšo javnost.
Gre za dokaj obsežen problem, ki je svoje razsežnosti pokazal šele ob razvojnih načrtih družbe Certa,  saj se bodo iz najetih prostorov morali izseliti taborniki, pa tudi tako imenovani Center mladinske alternativne kulture CMAK. Taborniki gostujejo v hotelskih prostorih, ki bo v kratkem doživel pričetek obnove, CMAK pa v Tinčkovi hiši, ki je že več kot 20 let namenjena rušenju, saj se bo v tem križišču gradil neposreden dostop do hotela in term.
Ker občina Cerkno, ki je najemnik prostorov, intenzivno išče nadomestne prostore, se je razvnela polemika o tem, kam ta dejavnost spada.
To vprašanje naj bi dobilo odgovor na jutrišnjem omizju, kjer bodo prisotni mladi, pa tudi tisti, ki so proti njihovemu centru sestavili peticijo s petdesetimi podpisi, v kateri izražajo nasprotovanje selitvi centra v središče kraja. Omizje se bo odvijalo ob 19. uri v veliki sejni sobi Občine Cerkno.


Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
05.08.2020
15°C / 28°C
četrtek
06.08.2020
17°C / 31°C
petek
07.08.2020
17°C / 33°C