CITY CENTRE DOCTOR SE ZAKLJUČUJE

Sreda, 21. marec 2018

Te dni v italijanskem mestu San Donà di Piave poteka zaključna konferenca projekta City Centre Doctor, ki se je udeležujejo predstavniki vseh 10 partnerskih mest v projektu, med njimi tudi predstavniki mesta Idrija. Na konferenci partnerska mesta predstavljajo integrirane akcijske načrte oziroma svoj napredek v projektu pri analizi problemov in izzivov v njihovih mestnih središčih in medsebojno sodelovanje pri razvoju inovativnih načinov in ukrepov za njihovo oživitev.

Idrija je predstavila integriran akcijski načrt, ki je nastal v sodelovanju z URBACT lokalno skupino in vsebuje akcije v okviru glavnih ciljev s področja urbanega pohištva in mobilnosti, spodbujanja trgovcev v mestnem središču in grajenja skupnosti. Predloge, zbrane na javnem dogodku Idea cafe v začetku leta 2017,  so na srečanjih URBACT lokalne skupine in na študijskih obiskih ter projektnih srečanjih ob primerih dobrih praks partnerskih mest v projektu preoblikovali v konkretne cilje in aktivnosti, ki so bile osnova za izdelavo akcijskega načrta trajnostne revitalizacije mestnega središča Idrije. 

Dan po finalni konferenci, ki bo 23. marca, se bo vseh 10 mest srečalo še individualno, da bi natančneje opredelila možnosti nadaljnjega sodelovanja tudi po zaključku projekta, ki ga sofinancira program URBACT III, transnacionalni program Evropske unije za spodbujanje celostnega trajnostnega razvoja mest.

Metka Rupnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
22.05.2022
11°C / 29°C
ponedeljek
23.05.2022
14°C / 30°C
torek
24.05.2022
17°C / 29°C