SLOVENCI V ZAMEJSTVU ZA VEČJE MEDIJSKO SODELOVANJE

Nedelja, 18. februar 2018

Minister Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc se je v petek skupaj s predsednikoma krovnih organizacij, Rudijem Pavšičem in Valterjem Bandljem, srečal s predstavniki slovenskih tiskanih medijev. Na srečanju, na katerem so bili prisotni predstavniki Primorskega dnevnika, Novega glasa, Novega Matajurja in Doma, se je vodja Urada za Slovence seznanil s problematiko in izzivi, s katerimi se srečujejo zamejski mediji.

Odgovorni uredniki in predstavniki založniških hiš so izpostavili vlogo časopisov znotraj slovenske narodne skupnosti, njihova prizadevanja za povezovanje obmejnega prostora ter vse večjo potrebo po soočanju z novimi tehnologijami, ki bodo v prihodnosti vidno pogojevale delovanje tiskanih medijev tudi v našem prostoru.

Na srečanju, ki je potekalo na sedežu Slovenske kulturno gospodarske zveze v Trstu, so se  prisotni strinjali, da vsi štirje slovenski tiskani mediji odigravajo pomembno informativno vlogo. Poleg tega pa je njihovo temeljno poslanstvo tudi širjenje in uveljavljanje slovenskega jezika v družbi, ki postaja čedalje bolj večjezična in potrebuje »spodbujevalce« slovenske besede.

Minister Gorazd Žmavc je s sogovorniki obravnaval tudi finančne aspekte, ki bistveno pogojujejo razvoj tiskanih medijev. Izpostavil je potrebo po večjem povezovanju med tukajšnjimi časopisi s ciljem, da se dvigne kakovostna ponudba. Po ministrovem mnenju bi bilo vredno vzpostaviti sodelovanje tudi z medijskimi hišami v Sloveniji. 


Po sporočilu za javnost Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
30.05.2020
9°C / 23°C
nedelja
31.05.2020
12°C / 21°C
ponedeljek
01.06.2020
9°C / 28°C